Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NIEŚMIAŁO GRUPA NIEPORĘT I OKOLICE

jaspio

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

Poszukuję namiarów na tanią (a jakby inaczej...) dachówkę w trójkącie Nieporęt-Legionowo-Serock.

Pochwalcie się Szanowni Forumowicze gdzie dostaliście najlepsze wyceny.

Z góry dzięki.

Dachlux, p. Michał 500116292

Potwierdzam -najtaniej. A w ogóle bardzo sympatyczny facet.

Witajcie!

najpierw to sie trochę pochwalę postępami prac...

wrzesień cały czas chyba jeszcze aktualny, choć zaczynają się problemy z kredytem, ale to przecież nie pierwsze i nie ostatnie problemy :-?

Widzę, że idziemy prawie łeb w łeb :) My planujemy sierpień.

Po Bożym Ciele wchodzą nam na ocieplenie elewacji i poddasze. Posadzki już mamy. Zaczyna nam to wszystko wyglądać, ale z drugiej strony ile to roboty już przykryte i ten, co nie wie, to nawet się nie domyśli... ehhh

Pozdrawiam

M.

ile płacicie za wylewki i ocieplenie +tynk zewnętrzny.

Mi za wylewki powiedzieli 22 zł ?

Ja za robociznę zapłaciłam 14 PLN, materiał kupowaliśmy sami. Maszynowe, gładziutkie, tylko ściany trochę popsuli, ale to ponoć norma, zwłaszcza, że wąż od maszyny trząśł nam całym budynkiem. Wysypywali z węża kopce kreta, a potem je rozgarniali. Może dlatego nazywa się to miksokret??? :lol: Ah ja blondynka...

A jak Ty masz wyceniane - z materiałem czy bez? A za ocieplenie mogę Ci powiedzieć jutro wieczorem, bo zapomniałam ;) a jutro spotykamy się z majstrem.

Pozdrawiam

M.

Witam,

Na razie chciałbym ogrodzić działkę siatką rozpiętą na kantówce + garaż blaszak + studnia + pompa ręczna.

Nie wiecie czy wymagane jest zgłoszenie takiego ogrodzenia i garażu w gminie?

Wstępnie oszacowałem ze okolo 100m ogrodzenia wyniesie mnie 1,5-2kPLN

Czy orientujecie się, jaki jest koszt wykonania studni?

Ogólnie jakieś sugestie odnosnie takiego ogrodzenia, garazu i studni?

Witam,

Na razie chciałbym ogrodzić działkę siatką rozpiętą na kantówce + garaż blaszak + studnia + pompa ręczna.

Nie wiecie czy wymagane jest zgłoszenie takiego ogrodzenia i garażu w gminie?

Wstępnie oszacowałem ze okolo 100m ogrodzenia wyniesie mnie 1,5-2kPLN

Czy orientujecie się, jaki jest koszt wykonania studni?

Ogólnie jakieś sugestie odnosnie takiego ogrodzenia, garazu i studni?

Zgłaszać trzeba ogrodzenia i zabudowania stałe. Ogrodzenia od drogi publicznej. Ale na wszelki wypadek nie zaszkodzi zadzwonić do gminy. Koszty i namiary na studniarza wysłałam na prv.

pozdrawiam

M.

witam mam do sprzedania agregat 5,5, kw siła , gwarancja

Taki sam jak na zdjęciu wymaga wregulowania cena 1500 zł

http://www.allegro.pl/item356898127_agregat_pradotworczy_5500kw_bass_polska_hitttt.html

pkarpiówka angoba czer 1 zł 3 palety. orginalnie zapakoewana gasiory 17 szt

koziłki do murownia

tel 660 763010

Witam

Dla zaczynajacych budowy z grupy Nieporęt i okolice mam pewną propozycję....

Otóż proponuje zakup materiałów budowlanych u mnie - w firmie MINOX przy ul. Płochocińskiej 118. Przy zaopatrzeniu we wszystkie materiały budowlane proponuje wykonanie audytu energetycznego przyszłego budynku. Audyt taki pokazuje zapotrzebowanie na energie budynku i symuluje przyszły średni roczny koszt ogrzewania domu i ogrzania wody uzytkowej.

Audyt poza opracowaniem charakterystyki energetycznej zawiera symulację oszczędnośći po zmianach względem założeń w projekcie i jest podstawą do wyboru poszczególnych rozwiązań pod względem kosztów i oszczędnośc.

W przypadku nowobudowanych domów jednorodzinnych gdy np. w projekcie przewidziane jest 12 cm styropianu na ścianę, to w odniesieniu do tego symuluje sie oszczędności i czas zwrotu różnicy w nakładach względem tych standardowych 12 cm - np. w trzech opcjach 15,20 i 25 cm. Podobne opracowania dotyczą ocieplenia dachu, parametrów izolacyjnych okien, drzwi zewnętrznych, sposobu wentylacji, rodzaju i sprawności kotła. Opracowanie w bardzo przejrzysty sposób uzasadnia i ułatwia wybór (a wybory potrafią być trudne). I co najbardziej moze interesować przyszłych użytkowników daje pojęcie o przyszłych kosztach eksploatacji budynku i pokazuje które rozwiazania pozwalają te koszty ograniczyć.

Audyt taki jest bezpłatny i jest zachęta do zakupów u mnie...

Oczywiście wszystkie materiały oferuje w konkurencyjnych cenach :wink:

zapraszam

Sebastian Wardak

[email protected]

0-509 795 673

0-504 033 136

MINOX

ul. Płochocińska 118

Pytanie z Białołęki: Czy ktoś z szanownych forumowiczów ma sprawdzone namiary na wykonawców balustrad? Poszukuję zarówno do balustrad zewnętrznych - kute, stalowe jak i wewnętrznych - metalowe z drewnianym wykończeniem.

Będę wdzięczny za wszelkie namiary i pomysły.

pan Marcin http://www.kovalnia.pl

lub Pan Grzegorz 601 337 590

Drodzy,

Mamy nadzieję ruszyć z budową w połowie lipca w Józefowie przy ul. Szkolnej.

Czy możecie podzielić się namiarami gdzie w okolicy w dobrej cenie można nabyć:

- silikaty

- dobre drewno impregnowane ciśnieniowo na więźbę

oraz

- czy ktoś z Was zdecydował się na cokoły z piaskowca lub innego kamienia - jak to się sprawuje?

- czy ktoś stosował bloczki ISOMUR?

Pozdrawiam,

Blanka