Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NIEŚMIAŁO GRUPA NIEPORĘT I OKOLICE

jaspio

Recommended Posts

BARDZO BARDZO PROSZĘ o namiary na ekipę która wykonuje ogrodzenie podmurówka + siatka -ok 40 m. Ekipa którą mieliśmy umówioną właśnie zrezygnowała, a mamy w najbliższym czasie montować okna i zakładać elektrykę –strach bez ogrodzenia. Mamy ogrodzenie od strony sąsiadów –brakuje tyłu i przodu.

Jeśli chcesz murowane, to nie mam, a lane z robi ten od składu z rondek... Szalują dołki i zalewają betonkiem. Mogą też "polepikować" takimi "kamyczkami", nie wiem, jak to się nazywa ;)

Pozdrawiam

M.

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Drodzy sąsiedzi, Ci od stanu już posurowego, zamkniętego. Czy wiecie jak pięknie wygląda otynkowany w środku domek??!! Cuuudo!! A zwłaszcza własny domek.

Pozdro!

M.

Ja wiem, mój też już mi się podoba. Wreszcie przypomina dom, taka mała rzecz a mnie ucieszyła.

Pozdrawiam

Witam

a mnie ucieszy już zapewne za około 2 tygodnie, hehe.

Pozdrawiam

KOnrad :D

Witam.

Czy może ktoś z forumowiczów wie gdzie kupić w naszych okolicach słupy do podciągnięcia prądu budowlanego (betonowe lub drewniane)? A może ktoś ma do sprzedania takie słupy??? Kupiłbym ze 4 sztuki. Będę wdzięczny także za namiary na jakiegoś rozsądnego elektryka który mółgłby mi to ewentualnie podłączyć :wink: .

Pozdrawaim serdecznie.

SPRZEDAM pozostałe po budowie:

Styropian 10 (bez frezu - podłoga) - 2m3 x 80zł = 160zł

Styropian 15 (frez - ściana) 4,5m3 x 80zł = 360zł

Pustak MAX (288x188x220, Plecewice) 65szt x 2,90 = 188,50zł

Suporeks (12x24x59) 45szt x 4zł = 180zł

Klinkier z rozbiórki (Vega, CRH Klinkier, całe cegły) 85szt x 1zł = 85zł

Siatka ogrodzeniowa (3mm, oczko 6cm, cała rolka 10m) 100zł/rolka

Siatka, max i suporeks stan bardzo dobry, styropian przybrudzony (leżał od jesieni pod tarasem, nie utlenił się), klinkier - wiadomo - z rozbiórki, czyli widać na nim wpływ zaprawy, ale myślę że spokojnie nada się w jakieś mniej widoczne miejsce.

Zdjęcia mogę przesłać na PW.

WAŻNE: jeśli ktoś będzie zainteresowany, to odbiór własnym transportem (z Janówka k/NDMaz). Nie możemy tu pomóc.

Witam

Magi ale żeś zaszalała z tą kostką normalnie świetnie, bajoro sprzed domu zniknęło bezpowrotnie.kostka wygląda na fajową , ciekawe jak będzie jak się pozamiata i pewnie teraz śmigasz po impregnat do kosteczki ??

Pozdrawiam

Konrad :wink:

Też jestem zadowolona, że w końcu błotko zniknęło :lol:

Dzisiaj kostkę deszcz impregnuje :wink: :wink: :wink:

Witam wszystkich udzielających się na forum sąsiadów z okolic Nieporętu :)

Jako że to mój pierwszy post, przedstawię się króciutko. Wraz z moją dziewczyną budujemy się w Kątach Węgierskich przy ul. Kościelnej, tuż obok Magdy i Artura. Kilka osób z forum mieliśmy już przyjemność poznać ;)

Prześledziłem cały temat, zajęło mi to sporo czasu (!), ale w końcu mogę zacząć wypowiadać się bez obaw, że poruszam tematy już omówione.

Przejdę do rzeczy. Rozpocznę od tematu pompy ciepła. Temat już się pojawiał, ale warto go odświeżyć. Zamierzam wykorzystać pompę firmy Sirius zakupioną w firmie Thermogolv (http://www.thermogolv.gal.pl) . Gdyby znalazły się osoby, które także planują zakup pompy z firmy Thermogolv - proszę o kontakt. Bardzo miły właściciel firmy powiedział mi, że w przypadku zakupu większej ilości (3 i więcej sztuk, ale może przy 2 też się uda) można liczyć na 10% zniżki. W kwestii pozostałych szczegółów służę pomocą.

Na koniec podziękowania - Paweł - za wszelkie namiary i użyteczne informacje dotyczące zarówno pompy ciepła, jak i innych aspektów budowy :D

Pozdrowienia dla wszystkich budujących.

Witam i pozdrawiam wszystkich budujących,

Porządkuję działkę i mam do odstąpienia za rozsądne pieniądze trochę ceramiki:

1. 3 palety po 60szt. Porotherm Wienerberger 25PW - po 6 PLN - 11 szt. na m2

2. 3 palety po 60szt. Poroton Roben T24 po 5 PLN 13 szt. na m2

Towar do obejrzenia i odebrania w Legionowie

transport własny a ceny oczywiście do negocjacji:)

kontakt raczej na komórkę: 504 142 232, rzadko bywam na forum.

pozdrawiam

Tomek

powracam z prosbą o glazurnika - czekałem na swojego 2 miesiące, jak przyszedł termin roboty - wysłał sms'a, że nie będzie mógł u mnie robić - jestem w plecy trochę czasu i nie mogę trafić nowego z przyzwoitym terminem - wszystko już czeka - możecie podrzucić namiary na "solidnych i uczciwych" ?

Witam wszystkich ponownie.

Może komuś zostały po budowie deski szalunkowe, stemple, styropian (najchętniej 8cm), papa, bloczki....generalnie wszystko co potrzebne do budowy fundamentu :-). Bardzo proszę o kontakt.

Pozdrawiam Was serdecznie

Agata (i Tomek oczywiście)