Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NIEŚMIAŁO GRUPA NIEPORĘT I OKOLICE

jaspio

Recommended Posts

a co macie do roboty jeszcze?

Konrad

Balustrady, balkon, taras. Generalnie ogród. Trawnik z tyłu. I milion innych drobnych spraw, które połączone urastają do rzeczy straszliwych ;)

To tak z koniecznych. A potem znajdą się na pewno jakieś pierdoły, typu np. ogrodzenie z tyłu, które jest, ale nie docelowe. A potem skończymy budowę i zaczniemy remont... Jak to standardowo ;D.

M.

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a co macie do roboty jeszcze?

Konrad

Balustrady, balkon, taras. Generalnie ogród. Trawnik z tyłu. I milion innych drobnych spraw, które połączone urastają do rzeczy straszliwych ;)

To tak z koniecznych. A potem znajdą się na pewno jakieś pierdoły, typu np. ogrodzenie z tyłu, które jest, ale nie docelowe. A potem skończymy budowę i zaczniemy remont... Jak to standardowo ;D.

M.

no balustrady to by mi się również przydały, ale muszę udoskonalić izolacje na wykuszu.

:wink:

no balustrady to by mi się również przydały, ale muszę udoskonalić izolacje na wykuszu.

:wink:

My mamy wykusz wysmarowany jakąś cholernie drogą folią w płynie. Do tego papa, styropian i inne dziwne rzeczy. W zasadzie czeka tylko na kafelki i balustradkę. Nie mogliśmy (czytaj - nie mogłam) się tylko zdecydować co do wykonania - drewno czy stal. Ze względów praktycznych zwyciężyła stal :) Potem doszedł wybór wzoru. I tak zostaliśmy na zimę bez balustrad :)

M.

Cześć.

Sąsiedzi, czy ktoś z Was ma okna od berluxa z białołeki lub nova bp z legionowa? potrzebuje kogoś sprawdzonego z dobrym profilem. wdzięczny będę za namiary. pozdrawiam Q

ja mam drewniane, ale jak plastik to w zasadzie wszystkie są podobne z 5 komorowych. Kup Veka perfektline czy jakoś tak , chyba w miarę rozsądnie wygodzi :wink:

Czy ktoś z przyszłych sąsiadów robił projekt i wykonał wentylację mechaniczną? Szukam sprawdzonych firm z okolic Nieporętu. Zastanawiam się też na jakim etapie trzeba się za to zabrać, bo chcemy zrezygnować z grawitacyjnych kanałow wentylacyjnych -czy oszczędzimy w ten sposób choć trochę na kominach?

pozdrawiam

Jarek

Czy ktoś z przyszłych sąsiadów robił projekt i wykonał wentylację mechaniczną? Szukam sprawdzonych firm z okolic Nieporętu. Zastanawiam się też na jakim etapie trzeba się za to zabrać, bo chcemy zrezygnować z grawitacyjnych kanałow wentylacyjnych -czy oszczędzimy w ten sposób choć trochę na kominach?

pozdrawiam

Jarek

firma AIRSYSTEM bartycka 26 montują BARTOSZA

A PLANOWAĆ NAJLEPIEJ PRZY STANIE SUROWYM BO ŁATWO WTEDY PRZEKUWAĆ KANAŁY PRZEZ SCIANY

Witajcie

Bardzo dawno się nie odzywałam, ale czytam na bieżąco :lol:

Mam pytanko :lol: Czy nie znacie nikogo do opieki nad dzieckiem?? Potrzebuję Panią na parę godzin do opieki nad moją młodszą dziewuszką :lol: Mała ma teraz 5 miesięcy.

Miałam nadzieję, że uda mi się dłużej posiedzieć w domku ale :roll: :roll: :roll: życie :cry: Myślę, że marzec-kwiecień będę musiała wrócić do pracy :cry:

W domu jest cały czas moja babcia, więc pani nie bylaby sama.

Proszę w razie co o kontakt :lol:

Pozdrawiam

Magda

• 2 weeks później...
Witam,

Czy może ktoś powiedzieć lub wskazać źródło wiedzy:

Co wybrać isover czy rokwoll jesli chodzi o wełnę na poddasze ?

Gdzie to kupić w najniższej cenie ??

Dzieki

TiL

oczywiście isover SUPERMAX

a najlepiej to z KR ISOBUD pod Legionowem

tam braliśmy a ina promocje też trafiliśmy

POZDRO.... :wink:

Witam,

Dzieki

TiL

Witam,

Dzwoniłam tam kilka dni temu, bo też się przymierzamy do sporego zakupu wełny ale Isover Supermata + Unimata jest o wiele droższa niż Rockwool Toprock + Superrock (przy gr 30cm za m2 chcą ponad 44zł). Najlepszą cenę na to drugie znalazłam na allegro (38zł/m2 też łącznie 30cm). Wg mnie różnicy nie ma.

Pzdr,

Blanka

czy macie u siebie kominki z płaszczem wodnym -podłączaliście do niego wodę użykową ?

Nasz instalator nie bardzo to widzi -CO owszem ale woda to ponoć strata pieniędzy

Iza

Cześć

ja mam podłączony płaszcz wodny do co i cwu i wg mnie jak twój hydraulik tego nie widzi to może zmień hydraulika!

Ja mam dość skomplikowaną instalacje z płaszczem wodnym , piecem gazowym i solarami , wszystko hula jak ta lala. Jedyne co to przeznaczenie solaró do dogrzewania co to bez sensu bo zbyt małe korzyści.

Konrad

Witam,

Dzieki

TiL

Witam,

Dzwoniłam tam kilka dni temu, bo też się przymierzamy do sporego zakupu wełny ale Isover Supermata + Unimata jest o wiele droższa niż Rockwool Toprock + Superrock (przy gr 30cm za m2 chcą ponad 44zł). Najlepszą cenę na to drugie znalazłam na allegro (38zł/m2 też łącznie 30cm). Wg mnie różnicy nie ma.

Pzdr,

Blanka

ja mam toprocka i superrocka i jestem zadowolony.

Isover jest po prostu łatwiejszy w układaniu bo jest sprężysty i jest lżejszy, mniej obciąża dach, ale u mnie to było akurat bez znaczenia.

Konrad :wink: