Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NIEŚMIAŁO GRUPA NIEPORĘT I OKOLICE

jaspio

Recommended Posts

Drodzy sąsiedzi, my właśnie startujemy z budową w Stanisławowie Pierwszym 500m od szkoły w stronę Nieporętu i zastanawiamy się czy robić badania geotechniczne gruntu pod fundamenty. Mój znajomy, który siedzi w branży mówił mi, żeby to zrobić obowiązkowo, ale ja się waham.

Czy ktoś z was robił takie badania? Jakie grunty są w tej okolicy? Czy ktoś miał kłopoty z osiadaniem budynku (np. pęknięcia na ścianach itp.)

Będę wdzięczny za wszelkie informacje

WItam

jak określisz dokładnie miejsce budowy to może ktoś z sąsiadów Ci podpowie jak było u niego na działce,ciężko powiedzieć nie wiedząc dokładnie gdzie to jest, czasem warstwy ziemi potrafią się zmienić w obrębie jednej działki,która ma 1000m2 .Ja bym dla świętego spokoju poświęcił te 1000-1500zł na badanie gruntu.

Pozdrawiam :wink:

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Czy ktoś miał do czynienia z tą fimą bo dali mi dobra ofertę na dachówkę z robocizną. Chodzi mi głównie o ich pracę może ktoś z ich usług korzystał?

Namiary na firmę

http://www.dachplus.pl/index.html

DACHPLUS

ELIZA i JERZY SZYBILSCY Sp. j.

05-152 ADAMÓWEK ul. PROSTA 63 A

NIP 531-14-40-614

PUNKTY SPRZEDAŻY:

05-082 BLIZNE ŁASZCZYŃSKIEGO

ul. WARSZAWSKA 2

tel./fax (0 22) 722-00-43

tel. (0 22) 796-15-17

SKLEP Z NARZĘDZIAMI

tel. (0 22) 796-15-17

e-mail: [email protected]

Kliknij aby powiększyć

05-092 ŁOMIANKI

ul. ŚLISKA 2

tel./fax (0 22) 751-04-14

tel. (0 22) 751-40-20

Kliknij aby powiększyć

05-126 NIEPORĘT

ul. J.KAZIMIERZA 25

tel./fax (0 22) 772-34-54

Drodzy sąsiedzi, my właśnie startujemy z budową w Stanisławowie Pierwszym 500m od szkoły w stronę Nieporętu i zastanawiamy się czy robić badania geotechniczne gruntu pod fundamenty. Mój znajomy, który siedzi w branży mówił mi, żeby to zrobić obowiązkowo, ale ja się waham.

Czy ktoś z was robił takie badania? Jakie grunty są w tej okolicy? Czy ktoś miał kłopoty z osiadaniem budynku (np. pęknięcia na ścianach itp.)

Będę wdzięczny za wszelkie informacje

pogadaj z sąsiadami czy robili takie badania jeśli robili to niech ci pokarzą

pogadaj z geodetami co robią w tej okolicy pomiary

a kasę lepiej przeznacz na coś bardziej konkretnego

:wink:

Witam

Czy ktoś miał do czynienia z tą fimą bo dali mi dobra ofertę na dachówkę z robocizną. Chodzi mi głównie o ich pracę może ktoś z ich usług korzystał?

Namiary na firmę

http://www.dachplus.pl/index.html

DACHPLUS

ELIZA i JERZY SZYBILSCY Sp. j.

05-152 ADAMÓWEK ul. PROSTA 63 A

NIP 531-14-40-614

PUNKTY SPRZEDAŻY:

05-082 BLIZNE ŁASZCZYŃSKIEGO

ul. WARSZAWSKA 2

tel./fax (0 22) 722-00-43

tel. (0 22) 796-15-17

SKLEP Z NARZĘDZIAMI

tel. (0 22) 796-15-17

Kliknij aby powiększyć

05-092 ŁOMIANKI

ul. ŚLISKA 2

tel./fax (0 22) 751-04-14

tel. (0 22) 751-40-20

Kliknij aby powiększyć

05-126 NIEPORĘT

ul. J.KAZIMIERZA 25

tel./fax (0 22) 772-34-54

ja miałem do czynienia z ich oddziałem w Kobiałce (w Nieporęcie już ich nie ma)

ale mi nie dali dobrej oferty cenowej więc w końcu z nich nie skorzystałem.

Co mnie zdziwiło, to ze nie chcieli mi dać szczegółowej oferty - tylko do wglądu na miejscu, żebym przypadkiem nie skorzystał z wiedzy tajemnej obliczenia materiałów wszelakich na dach. Ale to może tylko jeden człowiek od nich taki zapobiegliwy był...

pozdrawiam

J

Dawno tu nie gościłam... my już po przeprowadzce choć paru rzeczy w domu jeszcze brak, na przykład nie ma jeszcze drzwi wewnętrznych :-)

Czy ktoś mógłby nas poratować dobrym namiarem na zakład który wykonuje wewnętrzne drzwi na wymiar?

Jakie Wy drzwi polecacie - na wymiar czy gotowe?

Pozdrawiam,

Blanka

Witam wszystkich,

mieszkam w stanislawowie pierwszym przy ulicy przyszlosc, czy ktos wie skad tam mozna zalozyc sobie internet??? w netii powiedzieli ze niestety nie maja tam zasiegu, nie posiadam linii telefonicznej i raczej ciezko o nia bedzie, z tego wzgledu ze droga ktora idzie przy moim domu jest prywatna. Czy ktos moze polecic jakis dobry i dosyc szybki intenet w tej okolicy???

Witam wszystkich,

mieszkam w stanislawowie pierwszym przy ulicy przyszlosc, czy ktos wie skad tam mozna zalozyc sobie internet??? w netii powiedzieli ze niestety nie maja tam zasiegu, nie posiadam linii telefonicznej i raczej ciezko o nia bedzie, z tego wzgledu ze droga ktora idzie przy moim domu jest prywatna. Czy ktos moze polecic jakis dobry i dosyc szybki intenet w tej okolicy???

Witam wszystkich,

Ja mieszkam w Aleksandrowie i robiłam dość dokładne rozpoznanie. Jest operator w Nieporęcie, ale u mnie nie ma zasięgu. Ostatnio znacznie poprawiła się jakość netu Ery, z czego korzystam. A mając dodatkową antenkę - dostępną w punktach Ery, można już cokolwiek zdziałać. Na chwile obecną lecę na malutkiej antence i mam 1,8m, sąsiad ma czwórkę na dużej antenie.

Pozdrawiam

M.