KonradJot 18.08.2009 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Drodzy sąsiedzi, my właśnie startujemy z budową w Stanisławowie Pierwszym 500m od szkoły w stronę Nieporętu i zastanawiamy się czy robić badania geotechniczne gruntu pod fundamenty. Mój znajomy, który siedzi w branży mówił mi, żeby to zrobić obowiązkowo, ale ja się waham. Czy ktoś z was robił takie badania? Jakie grunty są w tej okolicy? Czy ktoś miał kłopoty z osiadaniem budynku (np. pęknięcia na ścianach itp.) Będę wdzięczny za wszelkie informacje WItam jak określisz dokładnie miejsce budowy to może ktoś z sąsiadów Ci podpowie jak było u niego na działce,ciężko powiedzieć nie wiedząc dokładnie gdzie to jest, czasem warstwy ziemi potrafią się zmienić w obrębie jednej działki,która ma 1000m2 .Ja bym dla świętego spokoju poświęcił te 1000-1500zł na badanie gruntu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qciniak 18.08.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Witam.Sąsiedzi podzielcie się namiarami na wykonawców ogrodzenia (siatka na podmurówce).pozdrawiam Q Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek_y 20.08.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Witam Czy ktoś miał do czynienia z tą fimą bo dali mi dobra ofertę na dachówkę z robocizną. Chodzi mi głównie o ich pracę może ktoś z ich usług korzystał? Namiary na firmę http://www.dachplus.pl/index.html DACHPLUS ELIZA i JERZY SZYBILSCY Sp. j. 05-152 ADAMÓWEK ul. PROSTA 63 A NIP 531-14-40-614 PUNKTY SPRZEDAŻY: 05-082 BLIZNE ŁASZCZYŃSKIEGO ul. WARSZAWSKA 2 tel./fax (0 22) 722-00-43 tel. (0 22) 796-15-17 SKLEP Z NARZĘDZIAMI tel. (0 22) 796-15-17 e-mail: [email protected] Kliknij aby powiększyć 05-092 ŁOMIANKI ul. ŚLISKA 2 tel./fax (0 22) 751-04-14 tel. (0 22) 751-40-20 e-mail: [email protected] Kliknij aby powiększyć 05-126 NIEPORĘT ul. J.KAZIMIERZA 25 tel./fax (0 22) 772-34-54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 21.08.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Drodzy sąsiedzi, my właśnie startujemy z budową w Stanisławowie Pierwszym 500m od szkoły w stronę Nieporętu i zastanawiamy się czy robić badania geotechniczne gruntu pod fundamenty. Mój znajomy, który siedzi w branży mówił mi, żeby to zrobić obowiązkowo, ale ja się waham. Czy ktoś z was robił takie badania? Jakie grunty są w tej okolicy? Czy ktoś miał kłopoty z osiadaniem budynku (np. pęknięcia na ścianach itp.) Będę wdzięczny za wszelkie informacje pogadaj z sąsiadami czy robili takie badania jeśli robili to niech ci pokarzą pogadaj z geodetami co robią w tej okolicy pomiary a kasę lepiej przeznacz na coś bardziej konkretnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adajarek 24.08.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Witam Czy ktoś miał do czynienia z tą fimą bo dali mi dobra ofertę na dachówkę z robocizną. Chodzi mi głównie o ich pracę może ktoś z ich usług korzystał? Namiary na firmę http://www.dachplus.pl/index.html DACHPLUS ELIZA i JERZY SZYBILSCY Sp. j. 05-152 ADAMÓWEK ul. PROSTA 63 A NIP 531-14-40-614 PUNKTY SPRZEDAŻY: 05-082 BLIZNE ŁASZCZYŃSKIEGO ul. WARSZAWSKA 2 tel./fax (0 22) 722-00-43 tel. (0 22) 796-15-17 SKLEP Z NARZĘDZIAMI tel. (0 22) 796-15-17 e-mail: [email protected] Kliknij aby powiększyć 05-092 ŁOMIANKI ul. ŚLISKA 2 tel./fax (0 22) 751-04-14 tel. (0 22) 751-40-20 e-mail: [email protected] Kliknij aby powiększyć 05-126 NIEPORĘT ul. J.KAZIMIERZA 25 tel./fax (0 22) 772-34-54 ja miałem do czynienia z ich oddziałem w Kobiałce (w Nieporęcie już ich nie ma) ale mi nie dali dobrej oferty cenowej więc w końcu z nich nie skorzystałem. Co mnie zdziwiło, to ze nie chcieli mi dać szczegółowej oferty - tylko do wglądu na miejscu, żebym przypadkiem nie skorzystał z wiedzy tajemnej obliczenia materiałów wszelakich na dach. Ale to może tylko jeden człowiek od nich taki zapobiegliwy był... pozdrawiam J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blaniek 26.08.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Dawno tu nie gościłam... my już po przeprowadzce choć paru rzeczy w domu jeszcze brak, na przykład nie ma jeszcze drzwi wewnętrznych Czy ktoś mógłby nas poratować dobrym namiarem na zakład który wykonuje wewnętrzne drzwi na wymiar? Jakie Wy drzwi polecacie - na wymiar czy gotowe? Pozdrawiam, Blanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 27.08.2009 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 nazwy firmy nie pamiętam ale łatwo trafić skrzyżowanie Modlińskiej z Mehoffera jadąc z Warszawy po prawej stronie przystanek autobusowy a za nim wjazd na posesję z ą firmą pozdro.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roberto_w 27.08.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 My wybraliśmy gotowe DRE. Dostaliśmy ceny niższe niż w katalogu. Szybko, w terminie, dokładnie i czysto. http://www.toronto.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomy-s 28.08.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Witam !! Gdzie w okolicy można kupić styropian na podłogę oczywiście w dobrej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 29.08.2009 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 DACHMUR w Jabłonnie KR.ISOBUD w Michałowie Reginowie za naszych czasów mieli dobre ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicher12 29.08.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 polecam http://www.bricodepot.pl/ nikt nie ma takich cen jak ma ten sklep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beti Spageti 30.08.2009 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 witam,czy ktoś z forumowiczów ma jakieś doświadczenia z ekipą p.Rafała Świderskiego i może się nimi podzielić? pozdrawiamBeata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannka 31.08.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 WitamMam prośbę o namiary na dobrą ekipę dekarzy PozdrawiamAsia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannka 31.08.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 WitamMam prośbę o namiary na dobrą ekipę dekarzy PozdrawiamAsia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blaniek 01.09.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 A nie wiecie gdzie w okolicy można niedrogo wypożyczyć betoniarkę? Blanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlaczynski 01.09.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Na Żeraniu są dwie wypożyczalnie: Atut i Hamer. Ostatnio braliśmy betorniarkę z Atutu. Wszystko ok. PozdrawiamP.R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lila134 01.09.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Witam, Możecie mi polecić firme, która wykonywała wam przyłącze gazowe od płotu do budynku oraz instalacje w budynku. A także przyłącze elektryczne. Dziękuje [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stopik123 08.09.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Witam wszystkich, mieszkam w stanislawowie pierwszym przy ulicy przyszlosc, czy ktos wie skad tam mozna zalozyc sobie internet??? w netii powiedzieli ze niestety nie maja tam zasiegu, nie posiadam linii telefonicznej i raczej ciezko o nia bedzie, z tego wzgledu ze droga ktora idzie przy moim domu jest prywatna. Czy ktos moze polecic jakis dobry i dosyc szybki intenet w tej okolicy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stopik123 08.09.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Witam wszystkich, mieszkam w stanislawowie pierwszym przy ulicy przyszlosc, czy ktos wie skad tam mozna zalozyc sobie internet??? w netii powiedzieli ze niestety nie maja tam zasiegu, nie posiadam linii telefonicznej i raczej ciezko o nia bedzie, z tego wzgledu ze droga ktora idzie przy moim domu jest prywatna. Czy ktos moze polecic jakis dobry i dosyc szybki intenet w tej okolicy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lhea 09.09.2009 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Witam wszystkich, mieszkam w stanislawowie pierwszym przy ulicy przyszlosc, czy ktos wie skad tam mozna zalozyc sobie internet??? w netii powiedzieli ze niestety nie maja tam zasiegu, nie posiadam linii telefonicznej i raczej ciezko o nia bedzie, z tego wzgledu ze droga ktora idzie przy moim domu jest prywatna. Czy ktos moze polecic jakis dobry i dosyc szybki intenet w tej okolicy??? Ja mieszkam w Aleksandrowie i robiłam dość dokładne rozpoznanie. Jest operator w Nieporęcie, ale u mnie nie ma zasięgu. Ostatnio znacznie poprawiła się jakość netu Ery, z czego korzystam. A mając dodatkową antenkę - dostępną w punktach Ery, można już cokolwiek zdziałać. Na chwile obecną lecę na malutkiej antence i mam 1,8m, sąsiad ma czwórkę na dużej antenie. Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts