Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NIEŚMIAŁO GRUPA NIEPORĘT I OKOLICE

jaspio

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Firma Jezierski-byli najlepsi cenowo,najkrótszy czas oczekiwania-tylko 3 tyg.(inni 5-6 tyg.)Dopłata do koloru z obu stron tylko 20%.

Hmmm.....zastanawia mnie jedno. Najdrozszy (co prawda najlepszy :) ) profil na rynku i najtanszy? Hmmm....sam tez mam Jezierskiego w swojej ofercie ni w zab nie wychodzi mi ze jest najlepszy cenowo

Stad tez sadze mimo wszystko, ze albo nie byla to faktycznie najtansza oferta albo....nie jest to Jezierski

Faktycznie na kolor jest tylko +20% (jedno i obustronny) - to jedyne co mi do tego opisu pasuje ;)

KonradJot

Witamy w grupie :wink:

Magi77

Sorki,dopiero przy dokładnym patrzeniu widac ,że to nie dachóweczka.

Jareko

Okna przyszły z nalepkami Jezierski i niestety albo stety cenowo były tańsze niż wyceniane przez Ciebie i Starego.

Cenowo wyszły może nie najtaniej ale i nie najdrożej W STOSUNKU DO TEGO CO PROPONOWAłA CAłA KONKURENCJA.Cena środkowa.

I oczywiście w kolorze cenowo to Jezierski kładzie Was wszystkich na łopatki.

nie przypominam sobie bym robil Ci wycene

Wszyscy dealerzy wyceniaja na podstawie programu Jezierskiego lub jego cennika - i dokladnie znam ceny zakupu przez dealera. Podobnie z Aluplastem. Wiec masz fart - ktos sprzedal Ci okna ponizej kosztu zakupu i powinnas sie cieszyc i ja tez ciesze sie wraz z Toba :)

odpowiedz mi na jedno tylko pytanie - jakiego koloru masz uszczelke zakrywajaca pierwszy rowek w oscieznicy i co jest na niej napisane - mozesz?

a ze jestesmy ze starym najdozsi to juz nie raz slyszalem ;) ale tez nie raz juz widzialem okna "tansze" zwlaszcza w wersjach antywlamaniowych i pusty smiech mnie ogarnal jak pieknie ktos kogos przerobil na szaro zerujac na jego naiwnosci ze okazje podlapal jak i niewiedzy. Bo czy laik odrozni zaczep antywlamaniowy wykonany ze stali od kompozytowego?

Szkoda tylko ze zainteresowani wtedy nabieraja wody w usta i nie pisza o tym tutaj

I watpie by po tym moim poscie osoby z ktorymi mialem doczynienia, ktore prosily mnie o pomoc, odezwaly sie. To przeciez wstyd przyznac sie publicznie do swojej naiwnosci i wiary w "okazje".

Nie raz szyba P-4 o niby k=1,1 okazywala sie P-4 o k=1,6 bo zamiast na ramce 16 zrobina na 10 (tu juz masz roznice w cenie ponad 50 zlotych na metrze),nie raz okucia WK-2 okazywaly sie WK-1("oszczednosc" rzedu 150 zlotych na 1 skrzydle) llub nawet nie spelniajacych wymagania WK ("oszczednosc" nie do okreslenia ale ponad 200 zeta na skrzydle). I watpie by po tym moim poscie osoby z ktorymi mialem doczynienia i wlasnie tak ktos ich wykiwal odezwaly sie

Jezierski tak jak kazdy producent odpowiada tylko za to co dealer zamowil a co on w ummowie nawypisywal to juz inna bajka. Tak samo jak kazdy producent :)

I naprawde ciesz sie ze tak tanio udalo Ci sie te okna kupic :)

Jareko

Po pierwsze-wycenę dla mnie robił Twój pracownik,który nawet nie zwrócil uwagi na fakt,ze przy tak dużych oknach balkonowych nie da się zachować sztywności ram przy dwuskrzydłowych oknach( czytaj drzwiach).Dopiero po moim telefonie do Ciebie zrobiliście korektę rysunków i wyceny.Teraz powinieneś już sobie przypomnieć tę wycenę dla mnie,no chyba ,że wielokrotnie trafiają się Twojej firmie takie praktyki :-?

Po drugie -traktownie przez Ciebie ( czy mówienie) o klientach ,ze są naiwniakami którym Wy sprzedający jesteście w stanie wszystko wcisnąć to tylko żle świadczy o Tobie . Pozostaje tylko nadzieja,że wśród Twoich dotychczasowych i przyszłych klientów nie ma i nie będzie naiwniaków.

To,że udzielasz rad na forum z pewnością jest okej,ale nie jest bezintersowne.Nie wiem dlaczego uważasz siebie za najlepszego fachowca i doradcę.Według mnie dużo więcej informacji,rad , uwag i czasu poświęca klientom STARY. Tak było w moim przypadku.Jakoś on nie neguje na tym forum innych sprzedających.I jak usłyszał ode mnie ,ze mam lepszą cenowo ofertę to po prostu powiedzial,ze nie jest w stanie jej przebić.

Co do zakupu okien od Jezierskiego -to oczywiście cieszę się bo sa ładne,kupione od autoryzowanego dealera -jednego z wymienianych w jego reklamówkach.Okna oklejane jego taśmami z opisami szyb i ramek(każde okno).

Nie sądzę ,zeby tak duży zakład bawił się w jakieś szachrajstwa,ponieważ dla niego na dłuższą metę wiązało by się to ze stratą klienta i z utratą dobrej marki.

I uwierz mi naprawdę ,że oprócz Ciebie istnieje sporo doświadczonych, znających się na oknach fachowców.Ty jesteś jednym z wielu. I nie każdy wciśka kit i patrzy jak by tu orżnąć klienta,żeby tylko jak najwięcej zarobić.

Dalsza polemika z Tobą po prostu nie ma sensu. Nie mam zamiaru pomagać ci w autoreklamie i na pewno chętnie na tym forum będę polecała okna mojego dostawcy.

,coz.....nie doszukalem sie w swoim poscie ani slowa potepiajacego w czambol innych - tylko przestroge dla Was w jakim momencie nalezy zwrocic szczegolna uwage

Poza tym milo, ze trafilas na punkt handlowy, ktory sprzedal Ci okna Schuco w cenie nizszej od Aluplasta bo zapomnialas wspomniec o jeszcze jednej ofercie bardziej od oferty Starego konkurencyjnej :) stad tez wzbudzilo to moje zwatpienie

Ale OK

Okna masz dobre i w dobrej cenie, i nalezy sie cieszyc. Tak samo jak z tego, ze tego przedstawiciela polecac bedziesz - bo o to wlasnie chodzi by dobrych polecac a zlych wytykac palcami lub przed ich "sposobami" zdobycia klienta przestrzegac

I nie mowilem ze sama firma przekrety robi - gdyz okien bym od nich nie bral tylko....a reszta, po co sie powtarzac

A co do smrodku - hmmm....sa preparaty odswiezajace powietrze ;)

a nad profesjonalizmem popracuje :)

pierwszy krok uczynilem - pracownik juz nie pracuje

Wszystko pięknie i ładnie.Ja okna mam już wybrane ,co więcej wstawione więc te wybory na szczęście mam już za sobą.-( trudny to temat) :wink:

Napewno dzięki temu , że razem ze Starym udzielacie rad na forum to wielu inwestorów uniknie i uniknęło błędów.Może nie wszystkich ale zawsze.....

Chwała Wam za to :lol:

pusty smiech mnie ogarnal jak pieknie ktos kogos przerobil na szaro zerujac na jego naiwnosci ze okazje podlapal jak i niewiedzy. Bo czy laik odrozni zaczep antywlamaniowy wykonany ze stali od kompozytowego?

Szkoda tylko ze zainteresowani wtedy nabieraja wody w usta i nie pisza o tym tutaj

I watpie by po tym moim poscie osoby z ktorymi mialem doczynienia, ktore prosily mnie o pomoc, odezwaly sie. To przeciez wstyd przyznac sie publicznie do swojej naiwnosci i wiary w "okazje".

Wkurza mnie tylko twoje założenie,ze ludzie którym doradzałeś i nie kupili u ciebie okien to na pewno dali się oszukać i nie opiszą tego na forum.A co jęsli nie piszą bo są zadowoleni i nikt ich nie oszukał ?

Co do ofert konkurencyjnych - to przecież wiadomo ,ze zdrowo myślący inwestor postara się nie o jedną czy dwie oferty ,tylko z pięć,sześć.Jak sam napisałeś wcześniej-rozmowa dużo daje.Im więcej rozmów tym więcej konkretnych pytań ze strony kupującego,wie o co pytać i czego chce.Każdy ze sprzedających coś dopowie czego nie powie konkurencja i tak to leci.... :wink:

Muszę przyznać,że o Starym nie mogę nic złego powiedzieć,tłumaczy długo, dokładnie i ma cierpliwość...oj ma.....

Cieszy mnie ,że popracujesz nad profesjonalizmem :lol:

Co do smrodku..........to właśnie użyłam odpowiedniego preparatu,przynajmniej tak mi się wydaje :wink:

A tak wogóle to cieszę się,ze piszesz iż dokonałam zakupu dobrych okien.

Zyczę Tobie wielu zadowolonych klientów

JAKO ŻE STAN SUROWY OTWARTY UKOŃCZONY MOGE PODZIELIĆ SIĘ Z WAMI INFORMACJAMI O ZDOBYTYCH KONTAKTACH :

- EKIPA do polecenia {szybko,solidnie,bez problemów}

- KOPARKA 100/h. solidny i uczciwy

- STUDNIA dobry fachowiec

- KOMIN ceramiczny lub stalowy { namiary na tani }

- STAL { trochę da się urwać } choć ciągle idzie w góre

- BETON { mogę poradzić i zniechęcić }

- PIASEK/ŻWIR { starają się szybko dowozić}

- STROP z 1 ręki { dobry fachowiec }

- HURTOWNIE { kilka a szczególnie jedną bo na moje imię dodatkowy RABACIK a kasa drogą nie chodzi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: }

- KIEROWNIK BUDOWY

- GEODETA

co do dokładnych INF... to przesyłam na PRV....

POZDRO..........

co do dokładnych INF... to przesyłam na PRV....

POZDRO..........