Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NIEŚMIAŁO GRUPA NIEPORĘT I OKOLICE

jaspio

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Z jakiej hurtowni budowlanej w okolicy korzystaliście najczęściej? Proszę o radę w kwest cen oraz obsług (transport, terminowość etc).

Biorę pod uwagę:

Zakpol

Mańk

Minox

Isobud

Dachmur

Więcej nie kojarzę :-( na razie czysto teoretycznie nalepsze wrażenie zrobił na mnie Minox, a jak wyglada praktyka?

Na wiosnę ruszam :-))

BTW - mała dygresja - Czy nie wkurza was niesłowność wszelkiego rodzaju kontrahentów? Mnie to dobija, a jeszce nie zacząłem na dobre grrrrr

JAKO ŻE STAN SUROWY OTWARTY UKOŃCZONY MOGE PODZIELIĆ SIĘ Z WAMI INFORMACJAMI O ZDOBYTYCH KONTAKTACH :

- EKIPA do polecenia {szybko,solidnie,bez problemów}

- KOPARKA 100/h. solidny i uczciwy

- STUDNIA dobry fachowiec

- KOMIN ceramiczny lub stalowy { namiary na tani }

- STAL { trochę da się urwać } choć ciągle idzie w góre

- BETON { mogę poradzić i zniechęcić }

- PIASEK/ŻWIR { starają się szybko dowozić}

- STROP z 1 ręki { dobry fachowiec }

- HURTOWNIE { kilka a szczególnie jedną bo na moje imię dodatkowy RABACIK a kasa drogą nie chodzi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: }

- KIEROWNIK BUDOWY

- GEODETA

co do dokładnych INF... to przesyłam na PRV....

To myśmy byśmy poprosili - o ile jest oferta podzielenia się informacjami jest aktualna. Może być wszystko hurtem, ale najbardziej koparka, stal, studnia beton i hurtownie.

No i mam jeszcze jedno - rodzicielskie - pytanie. Ile czasu musi upłynąć od końca prac, żeby można się było wprowadzić z małym dzieckiem? Są jakieś dane czy trzeba podejść zdroworozsądkowo?

Swan i s-ka

JAKO ŻE STAN SUROWY OTWARTY UKOŃCZONY MOGE PODZIELIĆ SIĘ Z WAMI INFORMACJAMI O ZDOBYTYCH KONTAKTACH :

- EKIPA do polecenia {szybko,solidnie,bez problemów}

- KOPARKA 100/h. solidny i uczciwy

- STUDNIA dobry fachowiec

- KOMIN ceramiczny lub stalowy { namiary na tani }

- STAL { trochę da się urwać } choć ciągle idzie w góre

- BETON { mogę poradzić i zniechęcić }

- PIASEK/ŻWIR { starają się szybko dowozić}

- STROP z 1 ręki { dobry fachowiec }

- HURTOWNIE { kilka a szczególnie jedną bo na moje imię dodatkowy RABACIK a kasa drogą nie chodzi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: }

- KIEROWNIK BUDOWY

- GEODETA

co do dokładnych INF... to przesyłam na PRV....

Ja bardzo proszę o przesłanie wszelkich danych jak wyżej podano, rozpoczynam na wiosnę , a może i wcześniej.

Pozdrawiam

[email protected]

Witajcie Kochani Grupowicze Nieporęccy :)

Oj dawno nie zaglądaliśmy do Was, a tu takie zmiany i wydarzenia! Przede wszystkim brawa dla Reni i Pawełka!!! Witamy małą Forumowiczkę ciepło i serdecznie! Jest prześliczna, teraz my z żoną musimy pomyśleć o TYM punkcie programu :) Jeszcze raz mocno Was ściskamy i całujemy małą w rączkę :)

Cieszą oczy wszystkie posty naszej grupy, widzę że doszli nowi Forumowicze z naszych okolic - super! Niech się buduje i rozwija ta piękna okolica Zalewu Zegrzyńskiego! Czytam też, że media "się ciągną" tu i ówdzie, no ja muszę pochwalić gazownię warszawską i wodociągi - sprawnie doprowadzili nam gaz i wodę, z energetyką nieco gorzej - ale dzisiaj podpisywałem pozwolenie na budowę lini podziemnej w naszej uliczce, więc jeśli zima nie nadzejdzie to w najbliższych dniach czeka nas kolejna walka na z wykopami :)

Cóż poza tym, musimy nadrobić zdjęcia w naszym albumie - bo prace cały czas trwają i wreszcie widzimy, że to już bliżej niż dalej! Mamy zakończone gładzie w całym domu, podłogi na parterze położone, łazienka jedna skończona... więc teraz pozostaje kładzenie pozostałych podłóg, osprzęt elektryczny, malowanie ścian, porządki i... chcielibyśmy luty/marzec się wprowadzić :):):)

Poza tym wszystkim uruchomiliśmy alarm założony przez Juventus, lecz zaprojektowany przeze mnie. Poświęciłem na to trochę czasu ale teraz cieszą oko czujki, lampeczki i takie tam. Gdy moja żona zobaczyła centralkę alarmową w kilku puszkach... stwierdziła, że czuje sie jak w centrum dowodzenia CIA :) Muszę przyznać, że Juventus działa bardzo sprawnie i błyskawicznie przybywa na dotychczasowe fałszywe alarmy... są na tyle czujni, że gdy kominiarz przyszedł wyczyścić komin wypatrzyli go z daleka przejeżdżając i dwa samochody przybyły interweniować :) wszystko skończyło się dobrze i miło! Jakby co - polecam Juventusa!

Widzę, że ktoś się pyta o składy budowlane w naszej okolicy. Rękoma i nogami podpisuję się pod ZAKPOLEM - to naprawdę skład ze wszystkim, w doskonałych cenach, obsługa na medal. Zbudowaliśmy dom praktycznie wszystko biorąc z ZAKPOLU. Przemiłe Panie w budowlanym, fajni panowie w metalowym sklepie, super obsługa przy dachach - niestety Pan Piotr już nie pracuje (ale polecam współpracującą z ZAKPOLEM ekipę pana Artura - dekarze na medal). Generalnie nie mam żadnych zastrzeżeń do współpracy z tym składem, płatności dają przelewowe i z domu raz w miesiącu załatwiam wszystko, nie ma opóźnień w dostawach czy usługach. Mam od nich poza wszystkimi materiałami do budowy (poza cegłami - te brałem z cegielni pod Radzyminem)i, dach kompletny z oknami i orynnowaniem, parapety wewnętrzne, czekają już na mnie drzwi wewnętrzne i różne obudowy. Polecam!

Pozdrowienia dla wszystkich i niebawem dorzucimy najnowsze fotki do galerii,

Sylwia i Hubert

serdecznie witamy ponownie Sylwio i Hubercie

a już myśleliśmy że u was to koniec z tym budowaniem i dlatego nie zaglądacie na naszą {waszą}stronke forumową

dzięki za POZDRO..... i dziewczynki też serdecznie przesyłają i trzymają kciuki za KOLEJNY PUNKT PROGRAMU po wybudowaniu domu ,bo VIKI musi mieć przeciesz z kim się bawić :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

a jak pogoda pozwoli to wpraszamy się jako 1 na rekonesans :wink: :roll: :wink: :roll: :wink: :roll:

Muszę się Wam dziś pochwalić super wiadomością, przekazaną mi wczoraj przez Sąsiada Piotra (pwbelfer), więc :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nie można dojechać do naszych działek, ponieważ zaczęli kopać i będzie w końcu, tak długo wyczekiwany PRĄD

Chyba nie muszę pisać jak się cieszę :D :D :D

Magi77Jest to bardzo dobra wiadomość.Energetyka w końcu się ruszyła.

Ja również się pochwalę ,że od soboty mam już licznik z prądem -podłączone. :lol: :p :p :p

Levior-to jesteś szczęściarzem,pomoc w budowie masz zapewnioną :) Budowa będzie łatwiejsza.

bullishmusisz uzbroić się w cierpliwość,kontrahenci różnie podchodzą do inwestorów,zwłaszcza jak mają dużo klientów.Im więcej klientów tym bardziej zaczynają grymasić.Często wychodzą z założenia ,że jak nie ten to inny i tak zmuszony będzie u nich kupić.A że akurat dużo się buduje ,to......wiadomo.

Powodzenia

Co do hurtowni to my najwięcej braliśmy z Zakpolu,Dachmuru,i Isobudu.

Stal najtańszą miał Isobud,

Zakpol --trzeba sprawdzać niektóre materiały jakie na budowę przyjeżdżaja i sprawdzać jakie ceny są na fakt.Panie często (myliły )się z cenami.

Faktem jest ,że z reguły nie mieliśmy problemów z dostawami z ich strony.

No i mam jeszcze jedno - rodzicielskie - pytanie. Ile czasu musi upłynąć od końca prac, żeby można się było wprowadzić z małym dzieckiem? Są jakieś dane czy trzeba podejść zdroworozsądkowo? Swan i s-ka

Myślę,że zdrowy rozsądek jak najbardziej wskazany.Wiadomo też ,że nie wprowadzisz się do mokrego budynku..Musisz wiele rozwiązań wziąć pod uwagę jeszcze przed budową np.tyki gipsowe maja więcej wody,wolniej schną itd.

Hubik1975 gratulujemy tak szybkich postępów i życzymy szybkiej przeprowadzki .

Witam Nową-Małą forumowiczkę :lol: :wink: :lol: :wink: :lol: :wink:

W związku z tym, że pojawił się prąd i pogoda sprzyja, to może i my zabierzemy się wcześniej do roboty. Musimy poszukać okien, jak możecie to proszę na priv jakieś namiary na okna.

Na moim neptunowym forum już niektórzy zamieszkali i wklejają fotki, muszę powiedzieć, że dom w sumie ten sam ale każdy zupełnie inny. Po cichu oczywiście im zazdroszczę zamieszkania w swoim wymarzonym domku, ale pocieszam się, że u mnie to też już bliżej niż dalej.

pozdrawiam wszystkich

Witam w ten wietrzny dzień, a u mnie dzisiaj na działce wywiercili studnie.

Zaczęlo się pechowo-w końcu to 13ty- studniarz skręcając z drogi na działkę się zakopał tak że po 2 godzinach odkopywania w końcu skończyło się na ciągniku sąsiada.

Studniarz był troszeczkę już wq...... ale rozwinął się ze sprzętem i zrobił to po co przyjechał, więc nareszcie mam wodę na działce, huraa.

Studniarz oczywiście z namiaru od Mago.

:D :wink:

Witam w ten wietrzny dzień, a u mnie dzisiaj na działce wywiercili studnie.

Zaczęlo się pechowo-w końcu to 13ty- studniarz skręcając z drogi na działkę się zakopał tak że po 2 godzinach odkopywania w końcu skończyło się na ciągniku sąsiada.

Studniarz był troszeczkę już wq...... ale rozwinął się ze sprzętem i zrobił to po co przyjechał, więc nareszcie mam wodę na działce, huraa.

No to super Konrad :lol: Prąd jest, woda jest to już można zacząć budować :lol:

Zaczęlo się pechowo-w końcu to 13ty- studniarz skręcając z drogi na działkę się zakopał tak że po 2 godzinach odkopywania w końcu skończyło się na ciągniku sąsiada.Studniarz był troszeczkę już wq...... ale rozwinął się ze sprzętem i zrobił to po co przyjechał, więc nareszcie mam wodę na działce, huraa.:D :wink:

Po takich ulewach to nie ma co się dziwić.Ważne ,że w końcu masz wodę.Na ile metrach macie wodę?

Zaczęlo się pechowo-w końcu to 13ty- studniarz skręcając z drogi na działkę się zakopał tak że po 2 godzinach odkopywania w końcu skończyło się na ciągniku sąsiada.Studniarz był troszeczkę już wq...... ale rozwinął się ze sprzętem i zrobił to po co przyjechał, więc nareszcie mam wodę na działce, huraa.:D :wink:

Po takich ulewach to nie ma co się dziwić.Ważne ,że w końcu masz wodę.Na ile metrach macie wodę?

mam studnię wywierconą na 11 metrów, sąsiedzi najbliżsi niby mają na 12 m, ale studniarz powiedział, że będzie to samo. Oczywiście jak chcę mieć na 12 to mi jeszcze metr wywierci i takie tam. :wink:

No to super Konrad Prąd jest, woda jest to już można zacząć budować

na razie to ja czekam na zakończenie projektu. W mordę umówiony byłem z architektem dzisiaj wieczorem a ten kurna nie przylazł. MIeliście takie jazdy z architektami?? kurde ciągle zalatani, czasu nie mają!!!

Konrad :-?

Witam;

Niedawno znalazłem ten temat. Też mamy działeczkę w Michałowie Grabina przy nowo powstałej uliczce o wdzięcznej nazwie Żywiczna!!!

Jeżeli będę mógł w czymś pomoc proszę o kontakt

Zaczynamy budowę na wiosnę 2007.

Wszystkim życzę " dobrych ekip"......bo to jest chyba najważniejsze

pozdrawiam

Piotr :D

Witam;

Niedawno znalazłem ten temat. Też mamy działeczkę w Michałowie Grabina przy nowo powstałej uliczce o wdzięcznej nazwie Żywiczna!!!

Piotr :D

hej,

co prawda jestem na tym forum swiezakiem, ale pozwole sobie Ciebie powitac :)

i od razu pytania

- gdiez ta zywiczna sie znajduje?

- czy juz masz projekt?

- czu dzialasz juz w urzedzie z pozwoleniem na budowe?

... ja tez chce zastartowac na wiosne (kwiecien), ale jak sie wydaje jestem na poczatku drogi (w trakcie zakupu konkretnego projektu)

pozdrawiam,