Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NIEŚMIAŁO GRUPA NIEPORĘT I OKOLICE

jaspio

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Żywiczna .....nie wiem dokładnia jak opisać .

Jadąc szkolną ( kwiatową ) od płochocińskiej po prawej stronie mijamy hurtownię elektryczną GRODNO za hurtownią po prawej jest łąka na której często są konie ....podjeżdzamy pod niewelkie wzniesienie i na tym wzniesieniu jest uliczka w prawo ( w stronę lasu ) z napisem ustawionym przy szkolnej ( kwiatowej) Żywiczna ......skręcamy i po ok 80 m po prawej jest moja działka ( pusta jeszcze .....ale niedługo

Apropos urzędu Nieporęt projekt mam ale jeszcze nie złożyłem ale nasi znajomi , którzy też będą w tym roku budować na Zywicznej tylko bliżej lasu czekali na pozwolenie 14 dni wię krótko. W gminie Nieporęt pozwoleniami zajmuje się Pan Kwiatowski ( o ile się\nie mylę ) i raczej nie ma problemów.

Mój dom to czysta parterówka bez poddasza użytkowego 220 mkw.

Jest bardzo podobny do projektu Pana Szewczyka : bungalow z siłownią

wkejam link do projektu.

http://www.stylowydom.com.pl/projekty/bzs1/bzs1.html

Ale niestety Pan Szewczyk nie był zainteresowany pewnymi zmianami tak więc projekt został przerobiony ( a właściciwe wykonany ) od podstaw u kogoś innego na podstawie powyższego bungalowa.

pozdrawiam

Piotr :D

Pomyliłem się na wzniesieniu zakręcamy w lewo w stronę lasu nie w prawo ....

przepraszam i pozdrawiam

Piotr

hej,

... w prawo daleko bysmy nie zajechali :)

wiem juz dokladnie gdzie bedzie ta budowa :)

tez slyszalem, ze kwiatkowski jest OK i jestem w stanie potwierdzic te 14 dni (taka jest rowniez moja wiedza na ten temat).

... ja jeszcze przed zakupem projektu.

w sobote mialem spotkanie z architektem wnetrz i kobietka jeszcze walczy ze zmianami w projekcie ... tak by kupic juz na gotowo

pozdr

Witam,

coraz nas więcej na Grabinie :)

Kwiatek jest OK, chociaż teraz jest sam ( szuka kogos do pomocy , jakby co ) i może iść mu troche wolniej z wydawaniem pozwoleń, a ma ich sporo. Ale i tak, aby więcej takich urzędników było w tym urzędzie.

Aktualnie czekam na pozwolenie na budowę sieci wodociągowej do naszych działek, a to jest dopieeeero inwestycja, zganiani jesteśmy okrutnie !

Jeśli ktoś z was przymierzał się do zakupu okien Jezierskiego to niech się spieszy.Słyszałam ,że mają pójść w górę o 10% od lutego

A możesz mi powiedzieć co Ciebie skłoniło do zakupu okienek plastikowych, bo ja się cały czas waham pomiędzy drewnianymi a plastikami.

Tylko nie mów mi że chodzi tylko o mycie ich, please.

Konrad

Witam.

Jeśłi ktoś z Was widział ogłoszenie sprzedaży działki lub zna namiary na kogoś kto sprzedaje działki w gminie Nieporet to proszę o informacje na priv.

pozdrawiam

Rafał W.

Ja ostatnio widziałem sporo tabliczek z ogłoszeniem o sprzedaży gruntu, wystarczy się przejchać, okolice Stanisławów Pierwszy, Wola Aleksandra , Aleksandrów.

Albo pod sklepem spożywczym się zapytać,miejscowych pijaczków hehe.Też rozwiązanie.

Pozdrawiam

Konrad

Witam Wszystkich Forumowiczów,

przepraszam,iż piszę w tym wątku,ale może ktoś z Was jest zainteresowany zakupem dachu wraz z robocizną.

Jeśli tak to zapraszam do końca tygodnia do obejrzenia jak wykonuje dach ekipa,którą polecam dla forumowiczów w Państwa okolicach(dokładniej Białołeka).Jest to ekipa Pana Janusza Kępy vel Diabła.Budowa jest przy ulicu Olesin,jest to karpiówka Rupp Ceramiki w kolorze grafitowym układana w koronkę.Budowa charakterystyczna,gdyż jest przy ulicy i jest duży banner Rupp Ceramiki.

Pozdrawiam serdecznie

MIchał Dąbrowicz

doradca techniczny firmy Dachlux

0 608 475 793

0 500 116 292

Jeśli ktoś z was przymierzał się do zakupu okien Jezierskiego to niech się spieszy.Słyszałam ,że mają pójść w górę o 10% od lutego
.

To prawda, Jezierski podnosi ceny od poniedziałku - w górę idzie szkło. My własnie wczoraj zamówilismy - (Mago dzięki za kontakt do p. Zbyszka - rzeczywiście dał nam najlepsze ceny i dobre sprawił wrażenie). Masz juz zamontowane te okna, jestem ciekawa czy jestes zadowolona i jaki wybrałas profil ?

A możesz mi powiedzieć co Ciebie skłoniło do zakupu okienek plastikowych, bo ja się cały czas waham pomiędzy drewnianymi a plastikami.

Tylko nie mów mi że chodzi tylko o mycie ich, please.

Konrad

Po pierwsze cena .Po drugie konserwacja okien,co kilka lat drewniane trzeba malować.

:-?

.

To prawda, Jezierski podnosi ceny od poniedziałku - w górę idzie szkło. My własnie wczoraj zamówilismy - (Mago dzięki za kontakt do p. Zbyszka - rzeczywiście dał nam najlepsze ceny i dobre sprawił wrażenie). Masz juz zamontowane te okna, jestem ciekawa czy jestes zadowolona i jaki wybrałas profil ?

Okna mam zamocowane od pażdziernika 2006.Jeśli chcesz obejrzeć to zapraszam do siebie

.

... Mago dzięki za kontakt do p. Zbyszka - rzeczywiście dał nam najlepsze ceny i dobre sprawił wrażenie

hej,

co prawda mi do tego etapu jeszcze chwile brakuje, ale bede wdzieczny za kontakt do Pana Zbyszka

wczesniej czy pozniej przydac sie musi

z gory dzieki i pozdrawiam,