Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NIEŚMIAŁO GRUPA NIEPORĘT I OKOLICE

jaspio

Recommended Posts

Nie wiem na ile to prawda, a na ile gra marketingowa, ale dowiedziałem się, że od 1 lutego beton komórkowy z faelbetu drożeje nawet 27%. Podobnie cegła u innych producentów. To samo z dachówkami - na razie tylko braas nie poinformował o podwyżce (i któs jeszcze - nie pamiętam).

Wczoraj taka sama informacja o stali - już od poniedziałku ok 20 gr na kg idzie w górę.

Wkręcają mnie czy też o tym słyszeliście - negocjuję z MINOXem i stąd te informacje, może po prostu chcą żebym w owczym pędzie zamawaił nie sprawdzając nawet cen u innych.

To na tyle informacji, dalej mam pytanie. Czy do wniosku o pozwolenie na budowę trzeba mieć już ze stoenu i gazowni jakieś papiery o przyłączach ?

pozdrawiam

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To na tyle informacji, dalej mam pytanie. Czy do wniosku o pozwolenie na budowę trzeba mieć już ze stoenu i gazowni jakieś papiery o przyłączach ?

pozdrawiam

Na pewno z elektrowni musisz mieć papierek ,że podłączą ci prąd.Nazywa się to chyba Warunki Przyłączenia.Wpłaca się składając wniosek ok.150zł u nich w kasie i będzie to pózniej wliczone juz do stałego przyłącza.O tyle mniej póżniej dopłacisz.

Co do gazu to nie wiem,ale jeśi masz w projekcie to chyba też coś takiego jest potrzebne

Czy do wniosku o pozwolenie na budowę trzeba mieć już ze stoenu i gazowni jakieś papiery o przyłączach ?

pozdrawiam

Do wniosku o pozwolenie na budowe musisz załączyć warunki przyłączenia do sieci elektroenergetycznej oraz gazowej (o ile masz niedalego gazaciąg i chcesz z niego korzystać).

Wnioski o wydanie warunkow skałdasz odpowiednio w Stoenie/ZEWT oraz w Gazowni. Wniosek o warunki na prad kosztuje ok. 150 zł. Czas oczekiwania ok. 2 tyg. Trzeba załaczyć mapke, wypis z KW lub akt z podstawa nabycia.

Nie wiem na ile to prawda, a na ile gra marketingowa, ale dowiedziałem się, że od 1 lutego beton komórkowy z faelbetu drożeje nawet 27%. Podobnie cegła u innych producentów. To samo z dachówkami - na razie tylko braas nie poinformował o podwyżce (i któs jeszcze - nie pamiętam).

Wczoraj taka sama informacja o stali - już od poniedziałku ok 20 gr na kg idzie w górę.

Wkręcają mnie czy też o tym słyszeliście - negocjuję z MINOXem i stąd te informacje, może po prostu chcą żebym w owczym pędzie zamawaił nie sprawdzając nawet cen u innych.

pozdrawiam

też tak słyszałam, od paru dni próbuję kupić połówki suporeksu. bezskutecznie poszukuję w hurtowniach. Przed falbetem kolejki tirów, a oni najpierw ładują do supermarketów (kontrakty) więc hurtownie grzecznie czekają i świecą pustkami

pozdrawiam

Właśnie dzisiaj mi podłączyli i pierwszy raz grzejemy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nie ma mnie 1 dzień na FORUM a tu prosze ale niespodzianka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: SUPERRRRRR

miło teraz sie zrobiło prawda POZDRO....... i do zobaczenia :wink:[/quote

Oj i to jak przyjemnie,zresztą kurcze sam wiesz, musieliśmy szukać na gwałt alternatywy z grzaniem.Teraz rureczki nam nie popękają,A ci Szwedzi ....to..hm.....słów brak.... :evil:

A jeśli chcecie zobaczyć to oczywiście zapraszamy.Teraz Viktoria to już nie zmarznie....

O proszę od niedzieli jakie zmiany teraz to już szybko pójdzie z nagrzaniem domku i będzie można kłaść płytki

Pozdrawiam

Oj tak,tak.W końcu coś się zaczyna dziać i ciepełko będzie :p :p :p :p

Parapety będzie można pomalutku montować,łazieneczki kończyć.To już chyba bliżej niż dalej :wink: :lol:

O proszę od niedzieli jakie zmiany teraz to już szybko pójdzie z nagrzaniem domku i będzie można kłaść płytki

Pozdrawiam

Oj tak,tak.W końcu coś się zaczyna dziać i ciepełko będzie :p :p :p :p

Parapety będzie można pomalutku montować,łazieneczki kończyć.To już chyba bliżej niż dalej :wink: :lol:

No tak u Was to już znacznie bliżej niż dalej. :lol:

Nie wiedziałam gdzie pierwszy pościk na tym forum umieścić, ale może tutaj będzie OK :D

W listopadzie kupiliśmy działkę w Michałowie-Reginowie, potem kupiliśmy projekt, załatwiam warunki przyłączy. Teraz czekam na adaptację i plan zagopodarowania działki. I chętnie nawiążę kontakt z osobami budującymi w okolicach Michałowa :)

Co jeszcze powinnam dodać?

Mam prawie 30 lat, dwie córki i męża.

A to projekt naszej chatki-puchatki:

ar163

Nie wiedziałam gdzie pierwszy pościk na tym forum umieścić, ale może tutaj będzie OK :D

W listopadzie kupiliśmy działkę w Michałowie-Reginowie, potem kupiliśmy projekt, załatwiam warunki przyłączy. Teraz czekam na adaptację i plan zagopodarowania działki. I chętnie nawiążę kontakt z osobami budującymi w okolicach Michałowa :)

Co jeszcze powinnam dodać?

Mam prawie 30 lat, dwie córki i męża.

Witaj Wadera w naszej grupie budujących :lol: Ja co prawda nie buduję się w Michałowie ale w razie co służę pomocą :lol: :wink: :lol:

Pozdrawiam