wadera 31.01.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Cześć Madziu - moja imienniczko (jeśli 77 w nicku ma swa genezę w roku urodzenia, to i rówieśniczko). Dziękuję za cieple przyjęcie. Do Stanisławowa mam niedaleko Patrzyłam na Wasze fotki - pięknie Wam ten domek rośnie i tak szybciutko - kiedy ja będę na tym etapie? Zauroczyły mnie kominy z piaskowca - Twój pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misio3 31.01.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Nie wiedziałam gdzie pierwszy pościk na tym forum umieścić, ale może tutaj będzie OK W listopadzie kupiliśmy działkę w Michałowie-Reginowie, potem kupiliśmy projekt, załatwiam warunki przyłączy. Teraz czekam na adaptację i plan zagopodarowania działki. I chętnie nawiążę kontakt z osobami budującymi w okolicach Michałowa Co jeszcze powinnam dodać? Mam prawie 30 lat, dwie córki i męża. A to projekt naszej chatki-puchatki: ar163 Serdecznie pozdrawiamy, pod koniec grudnia kupiliśmy dom w stanie surowym otwartym w Michałowie- Reginowie i pewne prace mamy za sobą, zdążyliśmy poznać część okolicznych hurtowni i chętnie podzielimy się namiarami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 31.01.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 wadera serdecznie witamy w naszej nieśmiałej grupie podeślijcie namiary to na mapę was umieszczę no i pytajcie pytajcie a w mirę możliwości wszyscy pomożemy misio3 ciebie też serdecznie witamy No i oczywiście zachęcamy do wymiany przydatnych informacji a reszta dla was poleciała na PRV..... POZDRO...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 31.01.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Wadera Witamy Was nie tylko w grupie ale też w Michałowie -Reginowie My również tutaj budujemy. I bardzo się cieszymy ,że w naszym małym Michałowie coraz więcej ludzi przybywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 31.01.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 No tak u Was to już znacznie bliżej niż dalej. Magi77 Tak szybko budujecie,że na pewno jeszcze w tym roku się wprowadzicie Byle tylko wiosna nastała.Zaczniesz elektrykę,okna,tynki,wylewki i zacznie się wykończenióweczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 31.01.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Wadera-no bardzo mi miło, rzeczywiście 1977 to mój rok urodzenia, muszę Ci powiedzieć że to bardzo popularny rocznik wśród kobiet, działających na forum (na forum projekt Neptun z pracowni domus jest nas 3 i budujemy ten sam domek). Co do kominów to niezupełnie nasz pomysł, podobną wizualizację projektu zrobiła pracownia, no i my ściągnęliśmy deczko Mago - my musimy się w tym roku przeprowadzić , bo Wika ma tu iść do pierwszej klasy , poza tym to ja już nie mogę dłużej czekać i mieszkać w tej ciasnocie. Chociaż Ursus jako miejsce do mieszkania jest bardzo przyjemny i gdyby było mnie stać na działkę i dom tutaj, to nie myślałabym długo. Co prawda moje koleżanka zaczyna dopiero swoją drogę aby się dobudować do domu swojego taty i muszę Wam powiedzieć, że stawki za wszystko (przyłącza, geodeta itp.) są straszne i do tego dużo dłużej wszystko się załatwia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 01.02.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Magi77 Pewnie Ursus podlega pod Grodzisk Mazowiecki.Jeśli tak to słyszałam ,że jest to jeden z bardziej czepiających się urzędów, że robią problemy z drobnostek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 01.02.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Magi77 Pewnie Ursus podlega pod Grodzisk Mazowiecki.Jeśli tak to słyszałam ,że jest to jeden z bardziej czepiających się urzędów, że robią problemy z drobnostek. Nie Kochana, Ursus to Ursus i urząd dzielnicy Ursus podlegający pod miasto stołeczne Warszawa. Wiesz to nawet nie chodzi o robienie problemów, chodzi o czas i ilość pieniędzy za wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 01.02.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 No tak ,to przecież Warszawa Ursus Cieszmy się ,ze podlegamy pod Nieporęt ,gmina bardziej przyjazna inwestorom :)No i jeszcze nasza strona tańsza ,chociaż i tutaj ceny zaczynają rosnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 01.02.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 A tak z innej beczki ILE KOSZTUJE OBUDOWANIE KOMINKA-sama robocizna ???? Czy ktoś może podzielic się taką informacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 01.02.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 A tak z innej beczki ILE KOSZTUJE OBUDOWANIE KOMINKA-sama robocizna ???? Czy ktoś może podzielic się taką informacją Sama jestem ciekawa, bo znalazłam takie cudo i myślę, że idealnie by się zmieścił między oknami u mnie w domku: http://dovre.com.pl/upload/Image/wklady/1900vg.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misio3 01.02.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Mago - my musimy się w tym roku przeprowadzić , bo Wika ma tu iść do pierwszej klasy Ja także mam dziecko, które we wrzesniu idzie do pierwszej klasy, czy przeprowadziliście już jakis rekonesans okolicznych szkół?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 01.02.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Mago - my musimy się w tym roku przeprowadzić , bo Wika ma tu iść do pierwszej klasy Ja także mam dziecko, które we wrzesniu idzie do pierwszej klasy, czy przeprowadziliście już jakis rekonesans okolicznych szkół? Pozdrawiam My budujemy się w Stanisławowie Pierwszym, najbliżej do szkoły mamy do Kobiałki, dzwoniłam tam w poniedziałek, żeby się dowiedzieć czy jest szansa tam zapisać córkę, bo to nie nasz rejon. Pani wicedyrektor powiedziała mi żebym przyjechała po feriach z podaniem do Pani dyrektor i że nic nie może mi obiecać ale jest szansa bo są teraz 2 zrówki po 17 dzieci. Więc pojadę i złożę zobaczymy. Szczerze powiem, że nie uśmiechałoby mi się wozić Wikę do szkoły w Nieporęcie a potem wracać się do Warszawy do pracy. Poza tym jak będzie starsza to sobie pojedzie sama rowerem, droga polna, dużego ruchu nie ma. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwbelfer 01.02.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Magi77 Napewno dostanie się do szkoły, przecież ci mówiłem.... A co do zamieszkania w Stanisławowie, sama powiedz, gdzie byś miała takich sąsiadów...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 01.02.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 że zostałam tak miło powitana na forum i w Michałowie Paweł i Renia bardzo dziękuje za prajwa i namiary - resztę napisałam ta sama drogą misio3 - będę wdzięczna za namiary - im więcej informacji tym lepiej - wiadomo, że sukces menadżera zaczyna się od informacji Z której strony Michałowa budujecie? Ja przy Głównej, niemal na jej samym końcu, tuż obok parku krajobrazowego Dowiadywałam się też o szkołę, bo mamy dwie córeczki (na razie sporo za małe na szkołę, ale byłam ciekawa tej kwestii). W gminie mi powiedzieli, że podlegamy pod szkołę w Łajskich, gimbus u nas nie jeździ. Szkołę widziałam tylko z wierzchu i wydaje mi się, że nie ma tam sali gimnastycznej. Kawałek dalej jest szkoła już w Legionowie - ewentualnie nad nią będziemy jeszcze myśleć. O ile Michałów nie odłączy się od Nieporętu (jak chcą co niektórzy) i nie przejdzie pod Wieliszew - nie wiem co wtedy ze szkołą. Słuchajcie, a jak ogólnie Wasze kontakty z gimną? Bo ja na razie i jestem zadowolona i powiem Wam, ze aż mam obawy czy to aby na pewno tak gładko ma iść, czy nie czeka mnie jakaś niespodzianka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 01.02.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Paweł i Renia, mapkę ściąnąć ściągnęłam, ale nie wiem w czym otworzyć format php - photoshop tego nie rusza. Więc zdaję się na Was w kwestii kwadracika Działka jest w M-R, przy Głównej. Na mapce najłatwiej poszukać Zajazd Jagna, a potem w górę do Irvegi, a od Irvegi w prawo - i to niemal idealnie to miejsce, które wybraliśmy sobie (dość przypadkowo trzeba przyznać) na nasze miejsce na Ziemii mckwadrat - nadal walczysz z geodetą? Ja dostałam mapkę w ciągu 10 dni, zapłaciłam 800zł, dodatkowo mam upust przy wytyczaniu fundamentów i działki - za całość zapłacę 800zł. Podać namiary na pracownię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 01.02.2007 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 wadera i misio3 bardzo prosze oto wasz kawałek ziemi na ziemi http://img300.imageshack.us/img300/117/nieportqn0.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 01.02.2007 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 O, bardzo dziękuję Taki kolorek bichromatyczny mapki, bardzo ładne nastrojowe retro No i jeszcze pytanko o projekty przyłączy wody i prądu - macie kogoś sprawdzonego, z miłym (niskim) cennikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 02.02.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Magi77 Napewno dostanie się do szkoły, przecież ci mówiłem.... A co do zamieszkania w Stanisławowie, sama powiedz, gdzie byś miała takich sąsiadów...... No to trzymam za słowo A co do sąsiadów to nie mogłam lepiej trafić Umówiony grill na tarasie coraz bliżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misio3 02.02.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 misio3 - będę wdzięczna za namiary - im więcej informacji tym lepiej - wiadomo, że sukces menadżera zaczyna się od informacji Z której strony Michałowa budujecie? Ja przy Głównej, niemal na jej samym końcu, tuż obok parku krajobrazowego Nasz dom znajduje się przy ulicy Głównej , W związku z tym serdecznie witamy przyszłych sąsiadów. Namiary prześlę na priv. Odnośnie szkoły w Łajskach, to także oglądałam ją z zewnątrz, robi dość pozytywne wrażenie, z tego co znalazłam w internecie to jest tam również przedszkole, jak czas pozwoli to pójdziemy tam na rekonesans. Mam pytanie do osób, które załatwiały sprawę z podłączeniem gazu, czy istnieje jakiś tańszy sposób niż wykonanie przyłacza przez gazownię???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts