Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NIEŚMIAŁO GRUPA NIEPORĘT I OKOLICE

jaspio

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

O rany, no to super Panie Sąsiedzie :)

Macie tam u Was gazociąg? Bo u nas dopiero ponoć w planach... Wychodzi na to, że jestem z kresów ulicy Głównej :D

Mamy gazociąg, gorzej z gazem, bo już miesiąc czekamy na odpowiedź z gazowni, a do tego te koszty........

Wygoda kosztuje :)

Tez zlożylem wniosek o warunki przyłączenia gazu, ale pani z czułym uśmiechem powiedziała, żebym nie odważył się pytać wcześniej niż za dwa miesiące - troche mi to rozbija plan, więc zastanawiam się, czy nie mogę złożyć wniosku o pozwolenie na budowę z planem na gaz ze zbiornika, a jak dostanę warunki po prostu zrobić gazociąg - i tak będę tego potrzebował nie wcześniej niż za rok. Nie wiem tylko czy gmina na to pojdzie - to niestety nie niepo(k)ręt tylko bialoleka - macie jakieś doświadczenia z butlą ?

Tez zlożylem wniosek o warunki przyłączenia gazu, ale pani z czułym uśmiechem powiedziała, żebym nie odważył się pytać wcześniej niż za dwa miesiące - troche mi to rozbija plan, więc zastanawiam się, czy nie mogę złożyć wniosku o pozwolenie na budowę z planem na gaz ze zbiornika, a jak dostanę warunki po prostu zrobić gazociąg - i tak będę tego potrzebował nie wcześniej niż za rok. Nie wiem tylko czy gmina na to pojdzie - to niestety nie niepo(k)ręt tylko bialoleka - macie jakieś doświadczenia z butlą ?

Doświadczeń z butlą nie mam, ale wiem, że ludzie składając wnioski o pozwolenie na budowę deklarują, że będą ogrzewać olejem, a póżniej, już w trakcie budowy staraja się o podłączenie gazu.

Muszę pojechać do siebie na działkę zobaczyć czy się sąsiad już ogrodził.

ale wam dobrze :lol: bo u nas najbliższy sąsiad 100m :roll:

I nie żałujcie.Ma to też dobre strony,więcej swobody,intymności :wink: :lol:

e tam, masz sąsiadów to zawsze i bezpieczniej, a w razie jakiś inwestycji to zawsze taniej, z resztą aby mieć intymność to trzeba było by mieć z 1 ha , a tak to wcześniej czy później się sąsiedzi pojawią.

Konrad :roll:

Muszę pojechać do siebie na działkę zobaczyć czy się sąsiad już ogrodził.

ale wam dobrze :lol: bo u nas najbliższy sąsiad 100m :roll:

I nie żałujcie.Ma to też dobre strony,więcej swobody,intymności :wink: :lol:

e tam, masz sąsiadów to zawsze i bezpieczniej, a w razie jakiś inwestycji to zawsze taniej, z resztą aby mieć intymność to trzeba było by mieć z 1 ha , a tak to wcześniej czy później się sąsiedzi pojawią.

Konrad :roll:

100 m to znów nie taka odległość.Taniej -pewnie tak,chociaż uważam ,ze wszystko zależy od tego jacy sąsiedzi ci się trafią,a róznie z tym bywa.Dlatego, ale to oczywiście tylko moje skromne zdanie ,jeśli maiałabym wybierać to wybrałabym sąsiadów 100 metrów dalej.

100 m to znów nie taka odległość.Taniej -pewnie tak,chociaż uważam ,ze wszystko zależy od tego jacy sąsiedzi ci się trafią,a róznie z tym bywa.Dlatego, ale to oczywiście tylko moje skromne zdanie ,jeśli maiałabym wybierać to wybrałabym sąsiadów 100 metrów dalej.

Każdemu się marzy kawał ziemi i niezakłócona cisza i świety spokój.Jednakże w naszym kraju nawet jak masz to pierwsze to często brakuję tych dwóch kolejnych, takie życie.

Jeszcze pozostaje taki malutki szczególik , kasa za każdy dodatkowy metr dzaiłeczki, aby się oddalić od sąsiadów.

Konrad :wink:

Kochani potrzebuję namiarów na producentów i wykonawców bram garażowych. Szukam sprawdzonych, bo to już pora zabrać się za robotę, zimy nie ma więc można działać. :lol:

Pozdrawiam

Z tego co zdąrzyłem się zapoznać z ofertą producentów bram to należałoby szukać wśród : Harmann, Wiśniowski, Krispol, jeszcze miałem jakiegoś jednego ale wyleciało mi z głowy.

Konrad :lol:

Każdemu się marzy kawał ziemi i niezakłócona cisza i świety spokój.Jednakże w naszym kraju nawet jak masz to pierwsze to często brakuję tych dwóch kolejnych, takie życie.

Jeszcze pozostaje taki malutki szczególik , kasa za każdy dodatkowy metr dzaiłeczki, aby się oddalić od sąsiadów.Konrad :wink:

Wiadomo,że ,zycie weryfikuje wszelkie plany

Witajcie!!!

Dostałam wycenę okien z firmy Jezierski, choć spodziewałam się że 20 000 będziemy musieli zapłacić, miałam nadzieję, że jednak nie. Pomyliłam się tylko o 800 zł. Czekam na wycenę okien z firmy Aluplast i szukam namiarów na inne firmy. Jak ktoś coś ma, to proszę o kontakt.

Pozdrawiam

Witajcie!!!

Dostałam wycenę okien z firmy Jezierski, choć spodziewałam się że 20 000 będziemy musieli zapłacić, miałam nadzieję, że jednak nie. Pomyliłam się tylko o 800 zł. Czekam na wycenę okien z firmy Aluplast i szukam namiarów na inne firmy. Jak ktoś coś ma, to proszę o kontakt.

Pozdrawiam

A możesz mi zdradzić jakie sąto okna . ile komór? Jakie szyby?P2,P4, czy WK1 , WK2 ?

Konrad

wadera - witam, z geodeta bój stoczony, koszty batalii 800 pln (niestety 2 miesiace to trwalo) ale tez obiecali mi znizke przy wytyczeniu domu - wiec jesli to pracownia z Nieporetu to pewnie ta sama ;-) Teraz jestem na etapie gazu i prądu. dziekuje za informacje

Pracownia na pewno nie ta sama - ja geodetę i architekta mam z Legionowa, poręczniej mi.

No i mapki dostałam tak jak obiecali - w ciągu 10 dni :)

Cieszę się, że bitwa zwycięstwem zakończona :)

KonradJot witam i ja :)

Co do sąsiadów - różnie bywa. Teraz mam wariatkę za płotem, a dom z pół metra od płotu, więc jest wesoło :)

Ale faktem jest, że wodę od niej pociągnęliśmy, co oznaczało dla nas dużo niższe koszty, bo w przeciwnym razie musielibyśmy robić przecisk pod drogą asfaltową.

Działkę w M. mam w zaludnionej okolicy. ale tak się składa, że z nami bezpośrednio jeszcze nikt nie graniczy. Na szczęście media są na granicy działki :)

Acha, w piątek złożyłam wniosek o pozwolenie na budowę. W sumie to dość szybko na razie idzie - 20 listopada kupiliśmy działkę, 2 stycznia projekt, a teraz już tylko poczekać 2-3 tygodnie trzeba. Mam nadzieję, że nie zapeszę - bo się przecież dnia przed zachodem słońca nie chwali :)

Witajcie!!!

Pozdrawiam

Wysłałam namiary na priv.Może się przydadzą

wadera

Jeśli złożyłaś komplet dokumentów to podejrzewam ,że w ciągu dwóch tygodni powinnaś dostać pozwolenie. :wink:

Głowa do góry. :p

Kurczę czy na prawdę tak sądzicie, że w ciągu tak krótkiego czasu się uzyska pozwolenie na budowę, świetnie . Sam sobie tego życzę, ale jeszcze z tydzień się muszę pobujać z projektem.

Konrad :(