wadera 02.02.2007 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 O rany, no to super Panie Sąsiedzie Macie tam u Was gazociąg? Bo u nas dopiero ponoć w planach... Wychodzi na to, że jestem z kresów ulicy Głównej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mckwadrat 03.02.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 wadera - witam, z geodeta bój stoczony, koszty batalii 800 pln (niestety 2 miesiace to trwalo) ale tez obiecali mi znizke przy wytyczeniu domu - wiec jesli to pracownia z Nieporetu to pewnie ta sama Teraz jestem na etapie gazu i prądu. dziekuje za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misio3 03.02.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 O rany, no to super Panie Sąsiedzie Macie tam u Was gazociąg? Bo u nas dopiero ponoć w planach... Wychodzi na to, że jestem z kresów ulicy Głównej Mamy gazociąg, gorzej z gazem, bo już miesiąc czekamy na odpowiedź z gazowni, a do tego te koszty........ Wygoda kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 03.02.2007 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Cześć nie było mnie parę dni , a tutaj widzę nowi forumowicze. Witam !!! Muszę pojechać do siebie na działkę zobaczyć czy się sąsiad już ogrodził. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 04.02.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Muszę pojechać do siebie na działkę zobaczyć czy się sąsiad już ogrodził. ale wam dobrze bo u nas najbliższy sąsiad 100m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 04.02.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Muszę pojechać do siebie na działkę zobaczyć czy się sąsiad już ogrodził. ale wam dobrze bo u nas najbliższy sąsiad 100m I nie żałujcie.Ma to też dobre strony,więcej swobody,intymności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mckwadrat 04.02.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Tez zlożylem wniosek o warunki przyłączenia gazu, ale pani z czułym uśmiechem powiedziała, żebym nie odważył się pytać wcześniej niż za dwa miesiące - troche mi to rozbija plan, więc zastanawiam się, czy nie mogę złożyć wniosku o pozwolenie na budowę z planem na gaz ze zbiornika, a jak dostanę warunki po prostu zrobić gazociąg - i tak będę tego potrzebował nie wcześniej niż za rok. Nie wiem tylko czy gmina na to pojdzie - to niestety nie niepo(k)ręt tylko bialoleka - macie jakieś doświadczenia z butlą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misio3 04.02.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Tez zlożylem wniosek o warunki przyłączenia gazu, ale pani z czułym uśmiechem powiedziała, żebym nie odważył się pytać wcześniej niż za dwa miesiące - troche mi to rozbija plan, więc zastanawiam się, czy nie mogę złożyć wniosku o pozwolenie na budowę z planem na gaz ze zbiornika, a jak dostanę warunki po prostu zrobić gazociąg - i tak będę tego potrzebował nie wcześniej niż za rok. Nie wiem tylko czy gmina na to pojdzie - to niestety nie niepo(k)ręt tylko bialoleka - macie jakieś doświadczenia z butlą ? Doświadczeń z butlą nie mam, ale wiem, że ludzie składając wnioski o pozwolenie na budowę deklarują, że będą ogrzewać olejem, a póżniej, już w trakcie budowy staraja się o podłączenie gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 04.02.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Muszę pojechać do siebie na działkę zobaczyć czy się sąsiad już ogrodził. ale wam dobrze bo u nas najbliższy sąsiad 100m I nie żałujcie.Ma to też dobre strony,więcej swobody,intymności e tam, masz sąsiadów to zawsze i bezpieczniej, a w razie jakiś inwestycji to zawsze taniej, z resztą aby mieć intymność to trzeba było by mieć z 1 ha , a tak to wcześniej czy później się sąsiedzi pojawią. Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 04.02.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Muszę pojechać do siebie na działkę zobaczyć czy się sąsiad już ogrodził. ale wam dobrze bo u nas najbliższy sąsiad 100m I nie żałujcie.Ma to też dobre strony,więcej swobody,intymności e tam, masz sąsiadów to zawsze i bezpieczniej, a w razie jakiś inwestycji to zawsze taniej, z resztą aby mieć intymność to trzeba było by mieć z 1 ha , a tak to wcześniej czy później się sąsiedzi pojawią. Konrad 100 m to znów nie taka odległość.Taniej -pewnie tak,chociaż uważam ,ze wszystko zależy od tego jacy sąsiedzi ci się trafią,a róznie z tym bywa.Dlatego, ale to oczywiście tylko moje skromne zdanie ,jeśli maiałabym wybierać to wybrałabym sąsiadów 100 metrów dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 05.02.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 100 m to znów nie taka odległość.Taniej -pewnie tak,chociaż uważam ,ze wszystko zależy od tego jacy sąsiedzi ci się trafią,a róznie z tym bywa.Dlatego, ale to oczywiście tylko moje skromne zdanie ,jeśli maiałabym wybierać to wybrałabym sąsiadów 100 metrów dalej. Każdemu się marzy kawał ziemi i niezakłócona cisza i świety spokój.Jednakże w naszym kraju nawet jak masz to pierwsze to często brakuję tych dwóch kolejnych, takie życie. Jeszcze pozostaje taki malutki szczególik , kasa za każdy dodatkowy metr dzaiłeczki, aby się oddalić od sąsiadów. Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 05.02.2007 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Kochani potrzebuję namiarów na producentów i wykonawców bram garażowych. Szukam sprawdzonych, bo to już pora zabrać się za robotę, zimy nie ma więc można działać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 05.02.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Kochani potrzebuję namiarów na producentów i wykonawców bram garażowych. Szukam sprawdzonych, bo to już pora zabrać się za robotę, zimy nie ma więc można działać. Pozdrawiam Z tego co zdąrzyłem się zapoznać z ofertą producentów bram to należałoby szukać wśród : Harmann, Wiśniowski, Krispol, jeszcze miałem jakiegoś jednego ale wyleciało mi z głowy. Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 05.02.2007 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Każdemu się marzy kawał ziemi i niezakłócona cisza i świety spokój.Jednakże w naszym kraju nawet jak masz to pierwsze to często brakuję tych dwóch kolejnych, takie życie. Jeszcze pozostaje taki malutki szczególik , kasa za każdy dodatkowy metr dzaiłeczki, aby się oddalić od sąsiadów.Konrad Wiadomo,że ,zycie weryfikuje wszelkie plany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 06.02.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Witajcie!!! Dostałam wycenę okien z firmy Jezierski, choć spodziewałam się że 20 000 będziemy musieli zapłacić, miałam nadzieję, że jednak nie. Pomyliłam się tylko o 800 zł. Czekam na wycenę okien z firmy Aluplast i szukam namiarów na inne firmy. Jak ktoś coś ma, to proszę o kontakt. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 06.02.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Witajcie!!! Dostałam wycenę okien z firmy Jezierski, choć spodziewałam się że 20 000 będziemy musieli zapłacić, miałam nadzieję, że jednak nie. Pomyliłam się tylko o 800 zł. Czekam na wycenę okien z firmy Aluplast i szukam namiarów na inne firmy. Jak ktoś coś ma, to proszę o kontakt. Pozdrawiam A możesz mi zdradzić jakie sąto okna . ile komór? Jakie szyby?P2,P4, czy WK1 , WK2 ? Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 06.02.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 wadera - witam, z geodeta bój stoczony, koszty batalii 800 pln (niestety 2 miesiace to trwalo) ale tez obiecali mi znizke przy wytyczeniu domu - wiec jesli to pracownia z Nieporetu to pewnie ta sama Teraz jestem na etapie gazu i prądu. dziekuje za informacje Pracownia na pewno nie ta sama - ja geodetę i architekta mam z Legionowa, poręczniej mi. No i mapki dostałam tak jak obiecali - w ciągu 10 dni Cieszę się, że bitwa zwycięstwem zakończona KonradJot witam i ja Co do sąsiadów - różnie bywa. Teraz mam wariatkę za płotem, a dom z pół metra od płotu, więc jest wesoło Ale faktem jest, że wodę od niej pociągnęliśmy, co oznaczało dla nas dużo niższe koszty, bo w przeciwnym razie musielibyśmy robić przecisk pod drogą asfaltową. Działkę w M. mam w zaludnionej okolicy. ale tak się składa, że z nami bezpośrednio jeszcze nikt nie graniczy. Na szczęście media są na granicy działki Acha, w piątek złożyłam wniosek o pozwolenie na budowę. W sumie to dość szybko na razie idzie - 20 listopada kupiliśmy działkę, 2 stycznia projekt, a teraz już tylko poczekać 2-3 tygodnie trzeba. Mam nadzieję, że nie zapeszę - bo się przecież dnia przed zachodem słońca nie chwali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 06.02.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Witajcie!!! Dostałam wycenę okien z firmy Jezierski, choć spodziewałam się że 20 000 będziemy musieli zapłacić, miałam nadzieję, że jednak nie. Pomyliłam się tylko o 800 zł. Czekam na wycenę okien z firmy Aluplast i szukam namiarów na inne firmy. Jak ktoś coś ma, to proszę o kontakt. Pozdrawiam Wysłałam namiary na priv.Może się przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 06.02.2007 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 wadera Jeśli złożyłaś komplet dokumentów to podejrzewam ,że w ciągu dwóch tygodni powinnaś dostać pozwolenie. Głowa do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 07.02.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 wadera Jeśli złożyłaś komplet dokumentów to podejrzewam ,że w ciągu dwóch tygodni powinnaś dostać pozwolenie. Głowa do góry. Kurczę czy na prawdę tak sądzicie, że w ciągu tak krótkiego czasu się uzyska pozwolenie na budowę, świetnie . Sam sobie tego życzę, ale jeszcze z tydzień się muszę pobujać z projektem. Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts