Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NIEŚMIAŁO GRUPA NIEPORĘT I OKOLICE

jaspio

Recommended Posts

nie chcę straszyć, ale w zeszłym roku było podobnie, na początku było mało dzieci, a w efekcie 34:)

przybywa tyle ludzi w okolicy - co zresztą widać po budowach:) - że z tych 17 może się zrobić kolejne 30:) i nowy przebudowany budynek szkoły już okazuje sie za mały

i pomyśleć że ok. 10 lat temu klasę "0" na Kobiałce zaczynało 7 dzieci:)

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie,

Najnowsze doniesienia z placu boju są takie, że 8 marca mają nam założyć licznik, w końcu po prawie 2 latach. Mam nadzieję, że im się nie odmieni, bo na koniec marca mają być okna, a trzeba jeszcze alarm załatwić i pora ruszać z kopyta, co by w lato zamieszkać :lol:

Pozdrawiam

Poruszaliście też sprawę wody.

Czy ktoś z mojej okolicy będzie podciągał wodociąg miejski?

Ja mam oczywiście ujęcie własne i powiem, że po 3 miesiącach użytkowania mam po prostu DOść!!!! Jestem w stanie przyzwyczaić się do wożenia wody do celów spożywczych, ale wiecznie żółty brodzik, płytki i wszystko inne co styka się z wodą to po prostu mordęga. Można powiedzieć co dwa dni gruntowne porządki:)

Jeszcze w sprawie wody, to u nas było spotakanie z wykonawcą od wody, coś tam poustalane, ale nic napewno, ale jak będzie kopana woda w naszej ulicy, to może da się przeciągnąć kawałek dalej do Twojego domu. Będziemy w sobotę na działce i nasz sąsiad Pwbelfer pewnie też to może wpadnij i coś może da się załatwić. Nie znam się na tym dokładnie, ale może jest taka możliwość, zwłaszcza że u nas raczej nie wszyscy są zainteresowani.

Pozdrawiam

KonradJot

no to chyba nadszedł czas by móc pogratulować

teraz to już będzie z górki

.....a jak tam wyceny dachu ......

POZDRO.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

czyżby już wiosna się zaczynała ????

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

dziękuję , w sobotę miałem wizytę pana koparkowego , więc mam już zdjęty humus wraz z gliną aż do białego piaseczku.

Wyceny dachu mają się nieźle od 59 do 74 tysiów za daszek.

Jutro atakuję składy budowlane !!!

Konrad :D

Witam Wszytkich!

Chętnie przyłączylibyśmy sie do Waszej Grupy.

W poprzednim roku zakupiliśmy działkę w Józefowie w tym roku planujemy zacząć budowę (wrzesień 2007).

Jesteśmy teraz na etapie poszukiwania architekta który wykonałby Plan zagospodarowania działki + adaptację projektu.

Czy moglibyściwe podesłać na prv jakieś namiary na sprawdzonego architekta.

Pozdrawiam

MMMM

(Małgorzata, Marek, Marysia, Michaś)

Witam Wszytkich!

Chętnie przyłączylibyśmy sie do Waszej Grupy.

W poprzednim roku zakupiliśmy działkę w Józefowie w tym roku planujemy zacząć budowę (wrzesień 2007).

Jesteśmy teraz na etapie poszukiwania architekta który wykonałby Plan zagospodarowania działki + adaptację projektu.

Czy moglibyściwe podesłać na prv jakieś namiary na sprawdzonego architekta.

Pozdrawiam

MMMM

(Małgorzata, Marek, Marysia, Michaś)

witamy serdecznie !!!!!!!!!

co do architekta to mogę dać namiar tyle że jest dość drogi , ale jak zechcecie to dajcie znać

Upssssssss

To jak duży dach masz do położenia i z czego wycena(dachówka,blacha)?

Czy cena obejmuje też robociznę?

marcho

My również witamy :p

Czy ktoś z Was orientuje się ile trzeba zapłacić za wylanie szlichty na tarasie wraz ze schodami ,tak na gotowo juz ,pod płytki?Potrzebuję pilnie jakiś cen (za metr inne?) :-? :-? :-? :-?

Witajcie!!!!

Muszę Wam powiedzieć, że wczoraj zadzwonił Pan od okien, że już są gotowe, czyli po jakiś 3 tyg, a miały byc dopiero na koniec marca. Oczywiście jak to zwykle bywa, teraz wcale nas to nie cieszy, bo jak się nic nie zmieni to prąd będzie jutro, a trzeba jeszcze alarm założyć. Ale to nic myślę, że jakoś się to wszystko ułoży i niebawem ruszymy z robotą.

Pozdrawiam

Witajcie!!!!

Muszę Wam powiedzieć, że wczoraj zadzwonił Pan od okien, że już są gotowe, czyli po jakiś 3 tyg, a miały byc dopiero na koniec marca. Oczywiście jak to zwykle bywa, teraz wcale nas to nie cieszy, bo jak się nic nie zmieni to prąd będzie jutro, a trzeba jeszcze alarm założyć. Ale to nic myślę, że jakoś się to wszystko ułoży i niebawem ruszymy z robotą.

Pozdrawiam

KURCZE ALE WAM ZAZDROŚCIMY

:lol: :lol: :oops: :lol: :lol: :oops: :lol: :lol: :oops: :lol: :lol: :oops: :lol: :lol: :oops:

a nas już skręca by ponownie wystartować z robotą tylko jeszcze to mieszkanie musimy puścić i dalej

oj będzie się działo oj działo

Upssssssss

To jak duży dach masz do położenia i z czego wycena(dachówka,blacha)?

Czy cena obejmuje też robociznę?

dach ma około 300 m2 i jest dość skomplikowany, ma 3 lukarny i takie tam , ciężko powiedzieć. Wyceniałem dachówkę ceramiczną Creatona, koszt oczywiście z robocizną, orynnowaniem i oknami połaciowymi - 5 sztuk.

Bez więźby dachowej.

Konrad :wink:

dach ma około 300 m2 i jest dość skomplikowany, ma 3 lukarny i takie tam , ciężko powiedzieć. Wyceniałem dachówkę ceramiczną Creatona, koszt oczywiście z robocizną, orynnowaniem i oknami połaciowymi - 5 sztuk.

Bez więźby dachowej.

Witam!

Wprawdzie jestem bardziej obecny na grupie Tarchomin-Białołęka, ale pozwalam sobie czasem wpaść i poczytać budowlane perypetie sąsiadów za miedzy.

Konrad, a czy myślałeś o dachówce Rupp Ceramika Sirius 13?? Zrób symulację, a od razu szerzej się uśmiechniesz ;) Myślę, że jakość porównywalna (ze wskazaniem na Creatona), ale cena wypada wydatnie na korzyść Ruppa.

Ale wybór należy do Ciebie (jak to leciało w jakimś teleturnieju... ;)).

Ja mam ciut większy dach od Twojego, czterospadowy z trzema lukarnami + dwuspadowy nad garażem, cena wliczając materiał na więźbę, deskowanie, papowanie, dachówkę i obróbki łącznie z robocizną wyszedł mi około 74 tysi przy Ruppie (Sirius 13) i 82 tysie przy Creatonie (Kera Pfane).

Pozdrawiam, i życzę tylko takich wyborów...;)

Bez więźby dachowej.

Witam!

Wprawdzie jestem bardziej obecny na grupie Tarchomin-Białołęka, ale pozwalam sobie czasem wpaść i poczytać budowlane perypetie sąsiadów za miedzy.

Konrad, a czy myślałeś o dachówce Rupp Ceramika Sirius 13?? Zrób symulację, a od razu szerzej się uśmiechniesz ;) Myślę, że jakość porównywalna (ze wskazaniem na Creatona), ale cena wypada wydatnie na korzyść Ruppa.

Ale wybór należy do Ciebie (jak to leciało w jakimś teleturnieju... ;)).

Ja mam ciut większy dach od Twojego, czterospadowy z trzema lukarnami + dwuspadowy nad garażem, cena wliczając materiał na więźbę, deskowanie, papowanie, dachówkę i obróbki łącznie z robocizną wyszedł mi około 74 tysi przy Ruppie (Sirius 13) i 82 tysie przy Creatonie (Kera Pfane).

Pozdrawiam, i życzę tylko takich wyborów...;)

A czy możecie napisać ile wycenili Wam dach ale bez więżby,deskowania i papowania?Samą dachówkę Z tego co piszecie to są jakieś kosmiczne ceny.W zeszłym roku dachówkę ceramiczną plus 4 Veluxsy plus robocizna wyceniali mi na 32000-40000 .Dach ma 245m2.mam już położoną więżbę ,dechy i papę.