moba 27.02.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 nie chcę straszyć, ale w zeszłym roku było podobnie, na początku było mało dzieci, a w efekcie 34:) przybywa tyle ludzi w okolicy - co zresztą widać po budowach:) - że z tych 17 może się zrobić kolejne 30:) i nowy przebudowany budynek szkoły już okazuje sie za mały i pomyśleć że ok. 10 lat temu klasę "0" na Kobiałce zaczynało 7 dzieci:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 28.02.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Witajcie, Najnowsze doniesienia z placu boju są takie, że 8 marca mają nam założyć licznik, w końcu po prawie 2 latach. Mam nadzieję, że im się nie odmieni, bo na koniec marca mają być okna, a trzeba jeszcze alarm załatwić i pora ruszać z kopyta, co by w lato zamieszkać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 28.02.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Poruszaliście też sprawę wody. Czy ktoś z mojej okolicy będzie podciągał wodociąg miejski? Ja mam oczywiście ujęcie własne i powiem, że po 3 miesiącach użytkowania mam po prostu DOść!!!! Jestem w stanie przyzwyczaić się do wożenia wody do celów spożywczych, ale wiecznie żółty brodzik, płytki i wszystko inne co styka się z wodą to po prostu mordęga. Można powiedzieć co dwa dni gruntowne porządki:) Jeszcze w sprawie wody, to u nas było spotakanie z wykonawcą od wody, coś tam poustalane, ale nic napewno, ale jak będzie kopana woda w naszej ulicy, to może da się przeciągnąć kawałek dalej do Twojego domu. Będziemy w sobotę na działce i nasz sąsiad Pwbelfer pewnie też to może wpadnij i coś może da się załatwić. Nie znam się na tym dokładnie, ale może jest taka możliwość, zwłaszcza że u nas raczej nie wszyscy są zainteresowani. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwbelfer 01.03.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Magi77 niestety w sobotę mnie nie będzie, będę w niedziele. W sobote niestety musze popracować na EXPO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 01.03.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Magi77 niestety w sobotę mnie nie będzie, będę w niedziele. W sobote niestety musze popracować na EXPO Osz TYyyyyyyyyyyyyyyyyyyy, a ja się właśnie w sobotę na działkę wybieram, Sławek mi zajęcie znalazł mam w środku robić porządki tzn. zamiatać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 01.03.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Osz TYyyyyyyyyyyyyyyyyyyy, a ja się właśnie w sobotę na działkę wybieram, Sławek mi zajęcie znalazł mam w środku robić porządki tzn. zamiatać Powiedz Sławkowi że nie ma po co zamiatać bo i tak się jeszcze naniesie błota z dworu hehe Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 02.03.2007 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Dzisiaj złożyłem projekt w Urzędzie Gminy w NIeporęcie.Teraz już tylko czekać na pozwolenie. Jutro przeprawa z koparkowym na działce, mam nadzieje że nie nawali i przyjedzie i zrobi co mu powiem. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 02.03.2007 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 KonradJot no to chyba nadszedł czas by móc pogratulować teraz to już będzie z górki .....a jak tam wyceny dachu ...... POZDRO. czyżby już wiosna się zaczynała ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 04.03.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 KonradJot no to chyba nadszedł czas by móc pogratulować teraz to już będzie z górki .....a jak tam wyceny dachu ...... POZDRO. czyżby już wiosna się zaczynała ???? dziękuję , w sobotę miałem wizytę pana koparkowego , więc mam już zdjęty humus wraz z gliną aż do białego piaseczku. Wyceny dachu mają się nieźle od 59 do 74 tysiów za daszek. Jutro atakuję składy budowlane !!! Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 05.03.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 a oto i nowy KWADRACIK jeszcze raz serdecznie witamy SHARPIE http://img68.imageshack.us/img68/5001/nieportbh7.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcho 06.03.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Witam Wszytkich! Chętnie przyłączylibyśmy sie do Waszej Grupy. W poprzednim roku zakupiliśmy działkę w Józefowie w tym roku planujemy zacząć budowę (wrzesień 2007). Jesteśmy teraz na etapie poszukiwania architekta który wykonałby Plan zagospodarowania działki + adaptację projektu.Czy moglibyściwe podesłać na prv jakieś namiary na sprawdzonego architekta. Pozdrawiam MMMM(Małgorzata, Marek, Marysia, Michaś) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 06.03.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 marcho witamy bardzo serdecznie a info poleciało na PRV...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 06.03.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Witam Wszytkich! Chętnie przyłączylibyśmy sie do Waszej Grupy. W poprzednim roku zakupiliśmy działkę w Józefowie w tym roku planujemy zacząć budowę (wrzesień 2007). Jesteśmy teraz na etapie poszukiwania architekta który wykonałby Plan zagospodarowania działki + adaptację projektu. Czy moglibyściwe podesłać na prv jakieś namiary na sprawdzonego architekta. Pozdrawiam MMMM (Małgorzata, Marek, Marysia, Michaś) witamy serdecznie !!!!!!!!! co do architekta to mogę dać namiar tyle że jest dość drogi , ale jak zechcecie to dajcie znać Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 07.03.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Wyceny dachu mają się nieźle od 59 do 74 tysiów za daszek. Jutro atakuję składy budowlane !!! Konrad Upssssssss To jak duży dach masz do położenia i z czego wycena(dachówka,blacha)? Czy cena obejmuje też robociznę? marcho My również witamy Czy ktoś z Was orientuje się ile trzeba zapłacić za wylanie szlichty na tarasie wraz ze schodami ,tak na gotowo juz ,pod płytki?Potrzebuję pilnie jakiś cen (za metr inne?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 07.03.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Witajcie!!!! Muszę Wam powiedzieć, że wczoraj zadzwonił Pan od okien, że już są gotowe, czyli po jakiś 3 tyg, a miały byc dopiero na koniec marca. Oczywiście jak to zwykle bywa, teraz wcale nas to nie cieszy, bo jak się nic nie zmieni to prąd będzie jutro, a trzeba jeszcze alarm założyć. Ale to nic myślę, że jakoś się to wszystko ułoży i niebawem ruszymy z robotą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 07.03.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Witajcie!!!! Muszę Wam powiedzieć, że wczoraj zadzwonił Pan od okien, że już są gotowe, czyli po jakiś 3 tyg, a miały byc dopiero na koniec marca. Oczywiście jak to zwykle bywa, teraz wcale nas to nie cieszy, bo jak się nic nie zmieni to prąd będzie jutro, a trzeba jeszcze alarm założyć. Ale to nic myślę, że jakoś się to wszystko ułoży i niebawem ruszymy z robotą. Pozdrawiam KURCZE ALE WAM ZAZDROŚCIMY a nas już skręca by ponownie wystartować z robotą tylko jeszcze to mieszkanie musimy puścić i dalej oj będzie się działo oj działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 07.03.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Wyceny dachu mają się nieźle od 59 do 74 tysiów za daszek. Jutro atakuję składy budowlane !!! Konrad Upssssssss To jak duży dach masz do położenia i z czego wycena(dachówka,blacha)? Czy cena obejmuje też robociznę? dach ma około 300 m2 i jest dość skomplikowany, ma 3 lukarny i takie tam , ciężko powiedzieć. Wyceniałem dachówkę ceramiczną Creatona, koszt oczywiście z robocizną, orynnowaniem i oknami połaciowymi - 5 sztuk. Bez więźby dachowej. Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmxax 07.03.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 dach ma około 300 m2 i jest dość skomplikowany, ma 3 lukarny i takie tam , ciężko powiedzieć. Wyceniałem dachówkę ceramiczną Creatona, koszt oczywiście z robocizną, orynnowaniem i oknami połaciowymi - 5 sztuk. Bez więźby dachowej. Konrad Witam! Wprawdzie jestem bardziej obecny na grupie Tarchomin-Białołęka, ale pozwalam sobie czasem wpaść i poczytać budowlane perypetie sąsiadów za miedzy. Konrad, a czy myślałeś o dachówce Rupp Ceramika Sirius 13?? Zrób symulację, a od razu szerzej się uśmiechniesz Myślę, że jakość porównywalna (ze wskazaniem na Creatona), ale cena wypada wydatnie na korzyść Ruppa. Ale wybór należy do Ciebie (jak to leciało w jakimś teleturnieju... ). Ja mam ciut większy dach od Twojego, czterospadowy z trzema lukarnami + dwuspadowy nad garażem, cena wliczając materiał na więźbę, deskowanie, papowanie, dachówkę i obróbki łącznie z robocizną wyszedł mi około 74 tysi przy Ruppie (Sirius 13) i 82 tysie przy Creatonie (Kera Pfane). Pozdrawiam, i życzę tylko takich wyborów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 07.03.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 dach ma około 300 m2 i jest dość skomplikowany, ma 3 lukarny i takie tam , ciężko powiedzieć. Wyceniałem dachówkę ceramiczną Creatona, koszt oczywiście z robocizną, orynnowaniem i oknami połaciowymi - 5 sztuk. Bez więźby dachowej. Konrad Witam! Wprawdzie jestem bardziej obecny na grupie Tarchomin-Białołęka, ale pozwalam sobie czasem wpaść i poczytać budowlane perypetie sąsiadów za miedzy. Konrad, a czy myślałeś o dachówce Rupp Ceramika Sirius 13?? Zrób symulację, a od razu szerzej się uśmiechniesz Myślę, że jakość porównywalna (ze wskazaniem na Creatona), ale cena wypada wydatnie na korzyść Ruppa. Ale wybór należy do Ciebie (jak to leciało w jakimś teleturnieju... ). Ja mam ciut większy dach od Twojego, czterospadowy z trzema lukarnami + dwuspadowy nad garażem, cena wliczając materiał na więźbę, deskowanie, papowanie, dachówkę i obróbki łącznie z robocizną wyszedł mi około 74 tysi przy Ruppie (Sirius 13) i 82 tysie przy Creatonie (Kera Pfane). Pozdrawiam, i życzę tylko takich wyborów... A czy możecie napisać ile wycenili Wam dach ale bez więżby,deskowania i papowania?Samą dachówkę Z tego co piszecie to są jakieś kosmiczne ceny.W zeszłym roku dachówkę ceramiczną plus 4 Veluxsy plus robocizna wyceniali mi na 32000-40000 .Dach ma 245m2.mam już położoną więżbę ,dechy i papę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 07.03.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 A i jeszcze jedno dach naczółkowy 2 lukarny i też nie prosty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts