Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NIEŚMIAŁO GRUPA NIEPORĘT I OKOLICE

jaspio

Recommended Posts

w zeszłym roku najtaniej można było kupić w CASTRORAMIE 1,5 wys.

Dokładnie, teraz w Castoramie 50 mb wysokość 1,5 siatki leśnej kosztuje jakieś niecałe 140 zł (w pamięci mam 137, ale mam też tyle na głowie, że mógłbym się pomylić o te kilka PLN :wink: ).

No i pytanie gdzie mozna sensownie kupić słupki i siatkę powlekaną na ogrodzenie ? Potrzebny namiar na wykonawcę elmentów metalowych : brama, furtka i przesła ogrodzeniowe

Co do ogrodzenia to chyba najlepiej dogadać się z ekipą która będzie budowała stan surowy. Są na miejscu, a że przerw technologicznych będzie kilka po drodze to mogą zawsze wpasować się w którąś z budową ogrodzenia. (z moich wyliczeń wynika że jest to najtańsze rozwiązanie, tyle że musi człowiek troche nabiegać się po słupki, beton, siatkę itp...).

Ja tak zrobiłem i jestem zadowolony.

Z mojego podwórka to mam już wyprowadzony stan zero, a jutro w południe pierwsza dostawa Pth 25 i dalej jazda. W tym tygodniu postaram się dopisać coś do dziennika i wrzucić kilka fotek...

Pozdrawiam,

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

W dniu 30.03.2007 otrzymaliśmy pozwolenie na budowę.

Zaraz po świętach startujemy.

xmax & kris19 - jeśli można to chętnie też przyłączę się do akcji TARTAK :-)

Dzisiaj będzie szalał Pan Koparkowy po mojej działeczce.

Poszukuję namiarów na firmy oferujące drewno na więźbę, najchętniej impregnowaną.

Pozdrawiam.

Paweł.

>To bylismy my. Minelismy sie.

>Widzialem, ze humus masz juz zdjety. My po swietach bedziemy grodzic. I >ciagnac prad.

>A jak dostaniemy kredyt to ruszymy pelna para.

>A jak u Ciebie z pradem. Masz juz podciagniety?

Prąd załatwiałem dla siebie i sąsiada co by mi wcześniej przyprowadzili niż "ustawa przewiduje".Zostało mi podłączenie skrzynki z licznikiem - facet ze Stoenu ma być przed świętami czwartek czy piątek.

Po świętach w czwartek będę na działce na pewno w przedpołudniowych godzinach, więc jakby co to zapraszam to pogadamy.

:D :wink:

Co do Waszego grodzenia to czy robicie coś już na stałe ??czy prowizorkę jakąś??

sam sięzastanawiam czy nie pociągnąłbym jakiegoś ogrodzenia na gotowo z 3 stron działki.

Konrad 8)

Witam.

W dniu 30.03.2007 otrzymaliśmy pozwolenie na budowę.

Zaraz po świętach startujemy.

xmax & kris19 - jeśli można to chętnie też przyłączę się do akcji TARTAK :-)

Dzisiaj będzie szalał Pan Koparkowy po mojej działeczce.

Poszukuję namiarów na firmy oferujące drewno na więźbę, najchętniej impregnowaną.

Pozdrawiam.

Paweł.

GRATULACJE I UDANEGO STARTU

a co do drzewa to Michałów Reginów ul.WARSZAWSKA 94 jadąc z Legionowa po lewej stronie znamy osobe co sobie bardzo chwaliła drzewo od nich

POZDRO...... :wink:

Magi77

a jak tam tynkarze? ja obdzowniłam chyba z 30 kontaktów i wszędzie słyszę , ze jesień mają wolną :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

jeszcze trochę i będę miała depresję :( :( :( :( :( :(

RATUNKU!!!!!!!!!!

POTRZEBNI TYNKARZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

W związku z tym, że do końca nie wiedzieliśmy jak ustalać terminy, jeszcze nigdzie nie dzwoniliśmy, ale przestraszyłaś mnie swoim postem, więc trzeba brać się do roboty :roll: :roll: :roll:

Paweł i Renia

aha....Pan Koparkowy to ten sam który u Was szalał :-) Artur.

Właśnie teraz jeździ po mojej działce.

Jeśli chodzi o drewno na więźbę to już w sobotę byłem w tym składzie drewna i mam już wycenę.

Potwierdzam - gość zna się na rzeczy.

Pozdrawiam.

Paweł.

A jak to wyglada cenowo

Paweł i Renia

aha....Pan Koparkowy to ten sam który u Was szalał :-) Artur.

Właśnie teraz jeździ po mojej działce.

Jeśli chodzi o drewno na więźbę to już w sobotę byłem w tym składzie drewna i mam już wycenę.

Potwierdzam - gość zna się na rzeczy.

Pozdrawiam.

Paweł.

A jak to wyglada cenowo

byłem tam w poniedziałek , deski ma po 470 za m3 , więźba pytałem ale nie pamiętam, na pewno nie impregnowaną sprzedaje, cena jakaś taka normalna.

Ale czy warto brać już więxbę na dach , poskręca się to cholerstwo i tyle będzie tego dobrego. minęły te czasy kiedy drzewo było napierw sezonowane- teraz zbyt duże ryzyko brać na kilka miesięcy wprzód.

Konrad :wink:

Witam i gratuluję szystkim świeżutkich "Pozwoleń na Budowę".

Jeśli chodzi o czas oczekiwania na więźbę to trzeba się liczyć z terminami około miesiąca.

Kilku gości mówiło mi także że drewno ma drożeć baaaardzo ale może to tylko gadka żeby brać teraz i właśnie od nich.

Pozdrawiam.

Paweł.

teraz wszystko drożeje średnio co 3 msc i nie da się tego niestety uniknąć

......w zeszłym roku też myślałem że jak sobie kupie WIĘŹBE w Październiku to cena będzie OK a tu pan w składzie że właśnie zaczyna iść w góre bo jest okres stawiania dachów i wszyscy chcą pozamykać budowy na zime.......

tak więc to wszysko jest umiejętnie sterowane wszystko przez TALIBÓW Z KLEWEK i nic nie poradzimy

:lol: :wink: :lol: :wink: :lol: :wink: :lol: :wink: :lol: :wink: :lol: :wink: :lol: :wink: :lol: :wink: :lol: :wink: :lol: