KonradJot 31.05.2007 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Sharpie fajnie że masz już wszystko przygotowane pod wylanie stropu, u mnie pewnie po Bożym Ciele zaczną wiązać zbrojenie na strop, na razie przymierzają się do szalowania nadproży. Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharpie 01.06.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Właśnie się wku......................... niemiłosiernie, oczywiście bank nie wypłaci nam ostatniej transzy kredytu jak nie zrobimy tynków i drzwi wewnętrznych , więc jakby ktoś miał na zbyciu jakieś 10 000 to ja chętnie przygarnę, mogę też pożyczyć Magi77 no to kiepskawo, jak mozesz powiedz mi gdzie braliscie kredyt? Ja właśnie jestem na etapie starania się no i nie wiem jak wypisać korzystnie te kosztorysy z banku, właśnie żeby uniknąć takich sytuacji jak opisałaś. Paweł i Renia dzięki za namiary, ale czy macie kogoś z tej listy wykonawców kuchennych takiego sprawdzonego, czy będziecie dopiero sprawdzać tych wykonawców? Jak na razie z tego polecenia z forum to średnio jestem zadowolony z dwóch osób:( dlatego - juz będziemy ostrożniejsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 01.06.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Paweł dzięki za namiary, sprawdzę jak będę na odpowiednim etapie budowy. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 01.06.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 no nie ciekawie , ale możesz mi powiedzieć dlaczego bank żąda drzwi wewnętrznych już na tym etapie kiedy jeszcze nie ma ostatecznej wykończeniówki, drzwi wewnętrzne montuje się przecież na sam koniec, nawet i po malowaniu. POzdrawiam Konrad Z tymi dzwiami to jest tak, że ich wykonanie wpisaliśmy w kosztorysie, jako do zamówienia z przedostatniej transzy, ale niestety pieniążków nam zabrakło i drzwi nie zamówiliśmy. Pisaliśmy wyjaśnienie do banku, że w związku ze wzrostem cen nie jesteśmy w stanie iść zgodnie z hormonogramem prac, ale jakiś tam inżynier się dopatrzył, żę brakuje pewnych rzeczy i nie wyraził zgody na wypłatę. Ciekawe jest to, że my teraz musimy pożyczyć pieniądze, żeby zrobić tynki i zamówić drzwi a potem oddamy z ostatniej transzy. Ale mamy nadzieję, że jeszcze uda się coś załatwić, bo w zamian za tynki i drzwi mamy alarm i ogrodzenie. Alarmu wcale nie było w harmonogramie a ogrodzenie było do zrobienia z ostatniej transzy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 01.06.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Magi77 no to kiepskawo, jak mozesz powiedz mi gdzie braliscie kredyt? Ja właśnie jestem na etapie starania się no i nie wiem jak wypisać korzystnie te kosztorysy z banku, właśnie żeby uniknąć takich sytuacji jak opisałaś. My mamy kredyt w M-banku, ogólnie jesteśmy zadowoleni, załatwienie nie było jakieś szczególnie skomplikowane a i do tej pory nie było większych kłopotów. Rozliczamy się z wykonanych prac tylko na podstawie zdjęć. Niestety kredyt braliśmy w zeszłym roku a ceny skoczyły dość raptownie i dlatego nam brakuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullish 01.06.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Szukam kontaktów do sprawdzonych wykonawców instalacji: - hydraulika + kotłownia- elektryka- tynki wew i posadzkiJeżeli mozecie polecić swoich fachowców to z góry dziękuję za pomoc. Dodatkowo prośba o małą sondę bo niedługo czeka mnie wybór: Jakie okna wybraliście (producent/sprzedawca)? Jaki piec kondensacyjny macie/planujecie? Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 01.06.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Jakie okna wybraliście (producent/sprzedawca)? Dzięki! My mamy okna Jezierskiego, od przedstawiciela Lukaplast Redutowa 48 Warszawa telefon: +48 22 837 49 58 e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moominek 01.06.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Ratujcie!!! Od kilku tygodni stoją prace wykończeniowe domku z powodu elektryki, a teraz okazało się, że nie ma wełny do ciepleń poddaszy i płyt K-G Gdzie mógłbym coś takiego zakupić w okolicy? Pomocy i z góry dzięki za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 01.06.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 może w KR ISOBUD w Michałowie Reginowie ul.Warszawska 56 chyba powołaj się że od pawła namiary a może cena się zmieni najlepiej gadać z p.Krześem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 01.06.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 może w KR ISOBUD w Michałowie Reginowie ul.Warszawska 56 chyba powołaj się że od pawła namiary a może cena się zmieni najlepiej gadać z p.Krześem Paweł bez urazy, ale ciągle polecasz ten Krisobud a ja tam byłem 3 razy, z czego 2 razy gadałem tym gościem i powiem Ci że wcale nie jest skłonny do jakiś większych odniżek ,raczej olewa sprawę i cen nie mają super atrakcyjnych, nawet "po rabacie". Być może jak ty byłeś na etapie swojego budowania to było co tam załatwić taniej , ale chyba to już nie powróci. Generalnie pytając kilkakrotnie bo akurat przejeżdzałem w okolicy zlewali ludzi mówiąc że ceny są takie jakie są - więc ja mam ich głęboko w dupie. I NIE WIERZĘ W MAGICZNE SŁOWO :" SĄSIAD POLECAŁ I CHWALIŁ ŻE TANIO MACIE" Jeszcze raz piszę : PAWEŁ BEZ URAZY !!!. Ale nie uważam że są godni polecania!!! Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 01.06.2007 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 a ja natomiast uważam że jak ktoś poleca to zawsze warto podjechać i pogadać. skoro byłeś u nich i OLALI CIĘ to można powiedzieć że twój problem nie ich . oczywiście zgodzę się że jest BUM budowlany i mają wszyscy wszystkich w d... bo i tak klient przyjedzie. tylko od ciebie zależy czy będzie ci się chciało podjechać do osoby POLECANEJ i porównać ceny a to nic nie kosztuje . może i w zeszłym roku byli konkurencyjni a może potrafiłem z nich więcej wydusić w tym MOŻE nie są, tego nie wiem, ALE MYŚLĘ ŻE DLA OSÓB KTÓRE ZACZYNAJĄ BUDOWE LUB MAJĄ NÓŻ NA GARDLE POTRZEBNE SĄ TAKIE INFORMACJIE CO,GDZIE,ZA ILE i wcale się nie MAM na co obrażać bo to nie mój interes I NIE MAM W NIM UDZIAŁU staram się być tylko miły i DZIELIĆ się dobrymi i złymi INFORMACJAMI bo są one na pewno nam wszystkim bardzo potrzebne POZDRO.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 01.06.2007 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 no i stało sie DACH I OKNA ZAMÓWIONE kurcze już doczekać się lipca nie mogę Walkę stoczyliśmy trudną ale zwyciężyliśmy zaoszczędziliśmy pare kawałków MAGI77 serdeczne dzięki za namiary ale p.Łukasz nie pobił w CENIE p.Marcina POZDRO.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 01.06.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 a ja natomiast uważam że jak ktoś poleca to zawsze warto podjechać i pogadać. skoro byłeś u nich i OLALI CIĘ to można powiedzieć że twój problem nie ich . oczywiście zgodzę się że jest BUM budowlany i mają wszyscy wszystkich w d... bo i tak klient przyjedzie. tylko od ciebie zależy czy będzie ci się chciało podjechać do osoby POLECANEJ i porównać ceny a to nic nie kosztuje . może i w zeszłym roku byli konkurencyjni a może potrafiłem z nich więcej wydusić w tym MOŻE nie są, tego nie wiem, ALE MYŚLĘ ŻE DLA OSÓB KTÓRE ZACZYNAJĄ BUDOWE LUB MAJĄ NÓŻ NA GARDLE POTRZEBNE SĄ TAKIE INFORMACJIE CO,GDZIE,ZA ILE i wcale się nie MAM na co obrażać bo to nie mój interes I NIE MAM W NIM UDZIAŁU staram się być tylko miły i DZIELIĆ się dobrymi i złymi INFORMACJAMI bo są one na pewno nam wszystkim bardzo potrzebne POZDRO.... Ja też tak uważam Teraz faktycznie prawie lub nawet wszystkie hurtownie i składy budowlane są górą.Czują koniunkturę i w nosie maja potencjalnych klientów i tak towar sprzedadzą. Jeśli zaś chodzi o ISOBUD to ja mam jak najlepsze wspomnienia ze WSPółPRACY Z NIMI.Są terminowi,uczciwi itd... Paweł napiszcie ,proszę jakie okna,kolor ,dach i gdzie??? Ciesze się z Wami i czekamy na efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moominek 01.06.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Niestety taka nastapiła sytuacja na rynku budowlanym jak za czasów, gdy w sklepach był tylko ocet Juz nie ma klient nasz pan i tyczy się to też ekip. Szaleństwo, istne szaleństwo... przez zawiłości z przyłączem, a teraz materiały mam juz 1,5 m-ca poślizgu, dobrze że bank nie wnika w harmonogram PS. Dzięki wielkie mago za namiary... dziś nie zdążyłem, bo internet padł i dopiero teraz wszedlem na forum ale jutro zaczynam poszukiwania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 01.06.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 mago bardzo prosze oto info jeśli chodzi o DACH to będzie z tego: Meyer-Holsen – Ravensberger angoba krystaliczna grafit http://www.meyer-holsen.de/produkte/dk/linie_aktuell/ravensb_kristall_engobe.html?produkte&linie_aktuell& a został zamówiony u p.Michała którego serdecznie polecam bo warto z nim potargować http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=45467&postdays=0&postorder=asc&start=300 natomiast OKNA po burzliwych negocjacjach moge polecić z 2 miejsc można powiedzieć że szli łep w łep a niewielka kropla zdecydowała o wyborze oczywiście gdyby ktoś chciał namiar to wysyłam na PRV...bezinteresownie okna będą w Złotym Dębie,P4 WK2, i takie tam jeszcze dodatki http://img102.imageshack.us/img102/6566/zlotydabel6.th.jpg POZDRO....... i małgosiu prosimy o jakieś foteczki z kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no_kya 01.06.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 hm...mam już ekipę od sierpnia drogo jak za zboże ale jest Paweł, dzięki za pomoc i mecenat teraz dopiero się zacznie aha, za jakieś 3-4 tygodnie powinienem mieć PROND na działce (dziś byłem, kopali rów pod kabel; firma jest z Sochaczewa i nazywa się Błysk ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 01.06.2007 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 a ja natomiast uważam że jak ktoś poleca to zawsze warto podjechać i pogadać. skoro byłeś u nich i OLALI CIĘ to można powiedzieć że twój problem nie ich . oczywiście zgodzę się że jest BUM budowlany i mają wszyscy wszystkich w d... bo i tak klient przyjedzie. tylko od ciebie zależy czy będzie ci się chciało podjechać do osoby POLECANEJ i porównać ceny a to nic nie kosztuje . może i w zeszłym roku byli konkurencyjni a może potrafiłem z nich więcej wydusić w tym MOŻE nie są, tego nie wiem, ALE MYŚLĘ ŻE DLA OSÓB KTÓRE ZACZYNAJĄ BUDOWE LUB MAJĄ NÓŻ NA GARDLE POTRZEBNE SĄ TAKIE INFORMACJIE CO,GDZIE,ZA ILE i wcale się nie MAM na co obrażać bo to nie mój interes I NIE MAM W NIM UDZIAŁU staram się być tylko miły i DZIELIĆ się dobrymi i złymi INFORMACJAMI bo są one na pewno nam wszystkim bardzo potrzebne POZDRO.... Ja doceniam to że inni chcą się dzielić swoimi doświadczeniami , tylko akurat tam to mnie wq@#$% i tyle. Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 02.06.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 hm...mam już ekipę od sierpnia drogo jak za zboże ale jest Paweł, dzięki za pomoc i mecenat teraz dopiero się zacznie aha, za jakieś 3-4 tygodnie powinienem mieć PROND na działce (dziś byłem, kopali rów pod kabel; firma jest z Sochaczewa i nazywa się Błysk ) SERDECZNE GRATULACJE I CZEKAMY NA POSTĘPY i oczywiście służę radami i pomocą wszelką bo wiem jak trudno jest zacząć 1 dom ps. jak przestanie padać to jesziem na działkę koło 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
levior 02.06.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 natomiast OKNA po burzliwych negocjacjach moge polecić z 2 miejsc można powiedzieć że szli łep w łep a niewielka kropla zdecydowała o wyborze... hej, avante? famix? a ta druga? pozdr pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 02.06.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 levior a tak po polskiemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts