Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NIEŚMIAŁO GRUPA NIEPORĘT I OKOLICE

jaspio

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Właśnie się wku......................... niemiłosiernie, oczywiście bank nie wypłaci nam ostatniej transzy kredytu jak nie zrobimy tynków i drzwi wewnętrznych :x :x :x :x :x :x :x , więc jakby ktoś miał na zbyciu jakieś 10 000 to ja chętnie przygarnę, mogę też pożyczyć :wink: :wink: :wink:

Magi77 no to kiepskawo, jak mozesz powiedz mi gdzie braliscie kredyt? Ja właśnie jestem na etapie starania się no i nie wiem jak wypisać korzystnie te kosztorysy z banku, właśnie żeby uniknąć takich sytuacji jak opisałaś.

Paweł i Renia dzięki za namiary, ale czy macie kogoś z tej listy wykonawców kuchennych takiego sprawdzonego, czy będziecie dopiero sprawdzać tych wykonawców?

Jak na razie z tego polecenia z forum to średnio jestem zadowolony z dwóch osób:( dlatego - juz będziemy ostrożniejsi.

no nie ciekawie , ale możesz mi powiedzieć dlaczego bank żąda drzwi wewnętrznych już na tym etapie kiedy jeszcze nie ma ostatecznej wykończeniówki, drzwi wewnętrzne montuje się przecież na sam koniec, nawet i po malowaniu.

POzdrawiam

Konrad :D

Z tymi dzwiami to jest tak, że ich wykonanie wpisaliśmy w kosztorysie, jako do zamówienia z przedostatniej transzy, ale niestety pieniążków nam zabrakło i drzwi nie zamówiliśmy. Pisaliśmy wyjaśnienie do banku, że w związku ze wzrostem cen nie jesteśmy w stanie iść zgodnie z hormonogramem prac, ale jakiś tam inżynier się dopatrzył, żę brakuje pewnych rzeczy i nie wyraził zgody na wypłatę. Ciekawe jest to, że my teraz musimy pożyczyć pieniądze, żeby zrobić tynki i zamówić drzwi a potem oddamy z ostatniej transzy. Ale mamy nadzieję, że jeszcze uda się coś załatwić, bo w zamian za tynki i drzwi mamy alarm i ogrodzenie. Alarmu wcale nie było w harmonogramie a ogrodzenie było do zrobienia z ostatniej transzy.

pozdrawiam

Magi77 no to kiepskawo, jak mozesz powiedz mi gdzie braliscie kredyt? Ja właśnie jestem na etapie starania się no i nie wiem jak wypisać korzystnie te kosztorysy z banku, właśnie żeby uniknąć takich sytuacji jak opisałaś.

My mamy kredyt w M-banku, ogólnie jesteśmy zadowoleni, załatwienie nie było jakieś szczególnie skomplikowane a i do tej pory nie było większych kłopotów. Rozliczamy się z wykonanych prac tylko na podstawie zdjęć. Niestety kredyt braliśmy w zeszłym roku a ceny skoczyły dość raptownie i dlatego nam brakuje.

Pozdrawiam

Szukam kontaktów do sprawdzonych wykonawców instalacji:

- hydraulika + kotłownia

- elektryka

- tynki wew i posadzki

Jeżeli mozecie polecić swoich fachowców to z góry dziękuję za pomoc.

Dodatkowo prośba o małą sondę bo niedługo czeka mnie wybór:

Jakie okna wybraliście (producent/sprzedawca)?

Jaki piec kondensacyjny macie/planujecie?

Dzięki!

może w KR ISOBUD w Michałowie Reginowie ul.Warszawska 56 chyba

powołaj się że od pawła namiary a może cena się zmieni

najlepiej gadać z p.Krześem

Paweł bez urazy, ale ciągle polecasz ten Krisobud a ja tam byłem 3 razy, z czego 2 razy gadałem tym gościem i powiem Ci że wcale nie jest skłonny do jakiś większych odniżek ,raczej olewa sprawę i cen nie mają super atrakcyjnych, nawet "po rabacie".

Być może jak ty byłeś na etapie swojego budowania to było co tam załatwić taniej , ale chyba to już nie powróci.

Generalnie pytając kilkakrotnie bo akurat przejeżdzałem w okolicy zlewali ludzi mówiąc że ceny są takie jakie są - więc ja mam ich głęboko w dupie.

I NIE WIERZĘ W MAGICZNE SŁOWO :" SĄSIAD POLECAŁ I CHWALIŁ ŻE TANIO MACIE"

Jeszcze raz piszę : PAWEŁ BEZ URAZY !!!.

Ale nie uważam że są godni polecania!!!

Pozdrawiam

Konrad :wink:

a ja natomiast uważam że jak ktoś poleca to zawsze warto podjechać i pogadać.

skoro byłeś u nich i OLALI CIĘ to można powiedzieć że twój problem nie ich .

oczywiście zgodzę się że jest BUM budowlany i mają wszyscy wszystkich w d... bo i tak klient przyjedzie.

tylko od ciebie zależy czy będzie ci się chciało podjechać do osoby POLECANEJ i porównać ceny a to nic nie kosztuje .

może i w zeszłym roku byli konkurencyjni a może potrafiłem z nich więcej wydusić w tym MOŻE nie są, tego nie wiem,

ALE MYŚLĘ ŻE DLA OSÓB KTÓRE ZACZYNAJĄ BUDOWE LUB MAJĄ NÓŻ NA GARDLE POTRZEBNE SĄ TAKIE INFORMACJIE CO,GDZIE,ZA ILE

i wcale się nie MAM na co obrażać bo to nie mój interes I NIE MAM W NIM UDZIAŁU :roll:

staram się być tylko miły i DZIELIĆ się dobrymi i złymi INFORMACJAMI bo są one na pewno nam wszystkim bardzo potrzebne

POZDRO.... :lol:

oczywiście zgodzę się że jest BUM budowlany i mają wszyscy wszystkich w d... bo i tak klient przyjedzie.

tylko od ciebie zależy czy będzie ci się chciało podjechać do osoby POLECANEJ i porównać ceny a to nic nie kosztuje .

może i w zeszłym roku byli konkurencyjni a może potrafiłem z nich więcej wydusić w tym MOŻE nie są, tego nie wiem,

ALE MYŚLĘ ŻE DLA OSÓB KTÓRE ZACZYNAJĄ BUDOWE LUB MAJĄ NÓŻ NA GARDLE POTRZEBNE SĄ TAKIE INFORMACJIE CO,GDZIE,ZA ILE

i wcale się nie MAM na co obrażać bo to nie mój interes I NIE MAM W NIM UDZIAŁU :roll:

staram się być tylko miły i DZIELIĆ się dobrymi i złymi INFORMACJAMI bo są one na pewno nam wszystkim bardzo potrzebne

Ja też tak uważam :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Teraz faktycznie prawie lub nawet wszystkie hurtownie i składy budowlane są górą.Czują koniunkturę i w nosie maja potencjalnych klientów i tak towar sprzedadzą.

Jeśli zaś chodzi o ISOBUD to ja mam jak najlepsze wspomnienia ze WSPółPRACY Z NIMI.Są terminowi,uczciwi itd...

Paweł napiszcie ,proszę jakie okna,kolor ,dach i gdzie???

:wink: :wink: :wink: :wink: :p :p :p :p :p :p

Ciesze się z Wami i czekamy na efekty

Niestety taka nastapiła sytuacja na rynku budowlanym jak za czasów, gdy w sklepach był tylko ocet :) Juz nie ma klient nasz pan i tyczy się to też ekip.

Szaleństwo, istne szaleństwo... przez zawiłości z przyłączem, a teraz materiały mam juz 1,5 m-ca poślizgu, dobrze że bank nie wnika w harmonogram ;)

PS. Dzięki wielkie mago za namiary... dziś nie zdążyłem, bo internet padł i dopiero teraz wszedlem na forum ale jutro zaczynam poszukiwania...

mago

bardzo prosze oto info

jeśli chodzi o DACH to będzie z tego:

Meyer-Holsen – Ravensberger angoba krystaliczna grafit

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

http://www.meyer-holsen.de/produkte/dk/linie_aktuell/ravensb_kristall_engobe.html?produkte&linie_aktuell&

a został zamówiony u p.Michała którego serdecznie polecam bo warto z nim potargować

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=45467&postdays=0&postorder=asc&start=300

natomiast OKNA po burzliwych negocjacjach moge polecić z 2 miejsc

można powiedzieć że szli łep w łep a niewielka kropla zdecydowała o wyborze

oczywiście gdyby ktoś chciał namiar to wysyłam na PRV...bezinteresownie

okna będą w Złotym Dębie,P4 WK2, i takie tam jeszcze dodatki

http://img102.imageshack.us/img102/6566/zlotydabel6.th.jpg

POZDRO.......

i małgosiu prosimy o jakieś foteczki z kuchni :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Ja doceniam to że inni chcą się dzielić swoimi doświadczeniami , tylko akurat tam to mnie wq@#$% i tyle.

Konrad

hm...mam już ekipę od sierpnia :) drogo jak za zboże ale jest ;)

Paweł, dzięki za pomoc i mecenat :) ;)

teraz dopiero się zacznie ;)

aha, za jakieś 3-4 tygodnie powinienem mieć PROND ;) na działce (dziś byłem, kopali rów pod kabel; firma jest z Sochaczewa i nazywa się Błysk :) ;) )

SERDECZNE GRATULACJE I CZEKAMY NA POSTĘPY

i oczywiście służę radami i pomocą wszelką bo wiem jak trudno jest zacząć 1 dom

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ps.

jak przestanie padać to jesziem na działkę koło 4