marhaba 13.06.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Mago - kontakt na wykonawce poddasza poszedł na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marhaba 13.06.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Chyba za gładko szła nasza budowa, każdy z tych co juz wybudowali mówił, ze a to pogonił robotników, a to cos spieprzyli,a to ze cos tam - coś tam, a u nas wszytko OK, az do wczoraj !! Pęka nam strop w garażu i w salonie (( Wykonawca podobno wczoraj po męża telefonie przyjechał natychmiast i "rzucał ostro mięchem" Dzisiaj jest Zjazd Wielkich i mają coś wymysleć. Wykonawca ma wziąć próbkę betonu, bo nie wiadomo czy beton ok. Jak nic,i chyba zam zafundują belkę wspierającąwzdłuż sufitu w salonie, w garazu tez, ale to nas tak nie boli . No i co WY na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharpie 13.06.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Witajcie. Jeśli chodzi o te wyprowadzenia to ekipa tak zrobiła według projektu, Pani kierownik budowy sprawdziła że będzie ok i dalej nie wnikałem. Poszukam fotek w wolnej chwili może jakieś pstryknąłem. Strop wylany w poniedziałek o 9.00 rano. Beton B25. Wieczorkiem już można było po nim skakać. Duuuuuużo polewania było. We wtorek późnym popołudniem zaczęli murować ściankę kolankową. Tempo takie sobie bo czasami na materiał trzeba było czekać Pozdrawiam. Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 13.06.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Witajcie. Jeśli chodzi o te wyprowadzenia to ekipa tak zrobiła według projektu, Pani kierownik budowy sprawdziła że będzie ok i dalej nie wnikałem. Poszukam fotek w wolnej chwili może jakieś pstryknąłem. Strop wylany w poniedziałek o 9.00 rano. Beton B25. Wieczorkiem już można było po nim skakać. Duuuuuużo polewania było. We wtorek późnym popołudniem zaczęli murować ściankę kolankową. Tempo takie sobie bo czasami na materiał trzeba było czekać Pozdrawiam. Paweł. nie no spoko , rozumiem że wg projektu ale bardziej mnie interesuja zdjęcia gdzie widać to dokładnie w narożnikach , bo na jednym z tych co wrzuciłeś to widać ale to tylko jedna ściana, a ja jestem bardzo dociekliwy. Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharpie 13.06.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Konrad - No niestety fotek dokładnych nie mamy, wygrzebałam jakieś takie http://sharpie.republika.pl/images/nieporet/25.jpghttp://sharpie.republika.pl/images/nieporet/26.jpghttp://sharpie.republika.pl/images/nieporet/27.jpg Oczywiście w każdej chwili możesz podjechać i obejrzeć, podpatrzeć na żywo.Z reguły codziennie koło 19 jesteśmy na budowie. Magi77A która to jest ul Słoneczna? My jesteśmy na Granicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 13.06.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Magi77 A która to jest ul Słoneczna? My jesteśmy na Granicznej. Słoneczna to ta co idzie od szkoły w Kobiałce do trasy na Marki, początkowo piaszczysta a przy końcu asfaltowa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur i Madzia 13.06.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Witamy sąsiadów bliższych i dalszych, Mamy pytanie: jak długo czekaliście na pozwolenie na budowe od p.Kwiatkowskiego? I jakie rysunki trzeba mu dostarczyc do zgłoszenia budowy ogrodzenia? Bo sam nie był skołnny do udzielenia informacji, mamy złożyc cokolwiek, a on w ciągu miesiąca sie sprecyzuje czy to wystarczy czy trzeba cos jeszcze dostarczyc... Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 13.06.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Konrad - No niestety fotek dokładnych nie mamy, wygrzebałam jakieś takie http://sharpie.republika.pl/images/nieporet/25.jpg http://sharpie.republika.pl/images/nieporet/26.jpg http://sharpie.republika.pl/images/nieporet/27.jpg Oczywiście w każdej chwili możesz podjechać i obejrzeć, podpatrzeć na żywo. Z reguły codziennie koło 19 jesteśmy na budowie. Magi77 A która to jest ul Słoneczna? My jesteśmy na Granicznej. spoko to co chciałem to już zobaczyłem i mi wystarczy , dzięki. Co do wizyty to nie wiem kiedy będę mógł podjechać , no ja z reguły też codziennie jestem na działce. No zobaczę jak będzie z czasem , tylko nie wiem gdzie jest ta Graniczna ?? jak się tam jedzie od rondek na Płochocińskiej ? Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 13.06.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Witamy sąsiadów bliższych i dalszych, Mamy pytanie: jak długo czekaliście na pozwolenie na budowe od p.Kwiatkowskiego? I jakie rysunki trzeba mu dostarczyc do zgłoszenia budowy ogrodzenia? Bo sam nie był skołnny do udzielenia informacji, mamy złożyc cokolwiek, a on w ciągu miesiąca sie sprecyzuje czy to wystarczy czy trzeba cos jeszcze dostarczyc... Pozdrawiamy witam ja czekałem na pozwolenie na budowę około miesiąca, co do ogrodzenia to nic nie powiem bo sam jeszcze nie mam, ale jak się dokładnie dowiesz to chętnie skorzystam z Twoich wiadomości na ten temat. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pola_2 13.06.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Witamy sąsiadów bliższych i dalszych, Mamy pytanie: jak długo czekaliście na pozwolenie na budowe od p.Kwiatkowskiego? I jakie rysunki trzeba mu dostarczyc do zgłoszenia budowy ogrodzenia? Bo sam nie był skołnny do udzielenia informacji, mamy złożyc cokolwiek, a on w ciągu miesiąca sie sprecyzuje czy to wystarczy czy trzeba cos jeszcze dostarczyc... Pozdrawiamy my czekaliśmy na pozwolenie 2 lub 3 tygodnie, nie pamiętam dokładnie ... co do ogrodzenia to my nie musimy nic składać, bo nie graniczymy z drogą gminną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no_kya 13.06.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Witamy sąsiadów bliższych i dalszych, Mamy pytanie: jak długo czekaliście na pozwolenie na budowe od p.Kwiatkowskiego? I jakie rysunki trzeba mu dostarczyc do zgłoszenia budowy ogrodzenia? Bo sam nie był skołnny do udzielenia informacji, mamy złożyc cokolwiek, a on w ciągu miesiąca sie sprecyzuje czy to wystarczy czy trzeba cos jeszcze dostarczyc... Pozdrawiamy Ja czekałem 2 tygodnie (z week-endem majowym licząc - czyli piorunujące tempo); w moim projekcie nie było żadnych rysunków ogrodzenia (???) nawet nie wiedziałem, że trzeba zgłaszać ogrodzenie (???) też witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no_kya 13.06.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 ... co do ogrodzenia to my nie musimy nic składać, bo nie graniczymy z drogą gminną hm...a byłem pewien że Kościelna to gminna droga (?) to w takim razie pewnie też nie będzie odśnieżana zimą jak nasza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannka 13.06.2007 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 my czekaliśmy tak samo jak no_kya czyli 2 tygodnie licząc majowyjeśli chodzi o ogrodzenie to koleżanka która projektowała mi domek powiedziała że może to być rysunek odręczny planowanego ogrodzenia i to podobno powinno wystarczyća jeśli pan Kwiatkowski nie za bardzo chce udzielić wiadomości (aż dziwne, mi tłumaczył jedną rzecz aż do znudzenia) to powiedzcie że tak dobrze o nim piszą na forum, że powinien od razu być bardziej użyteczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 14.06.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Hej witam wszystkich Dobre wieści z placu boju tynkarze zaczęli robić wylewki i oby do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 14.06.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 BOMBA BOMBAa potem będą u nas tylko pilnujcie przy robocie POLA 2 poleciało na PRV... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 14.06.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 No tak pilnować to trzeba zawsze, ale super że już zaczęli Mam jeszcze jedną prośbę, ma ktoś może wzrór umowy z elektrykiem na wykonanie instalacji? Jak tak to poproszę. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pola_2 14.06.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 ... co do ogrodzenia to my nie musimy nic składać, bo nie graniczymy z drogą gminną hm...a byłem pewien że Kościelna to gminna droga (?) to w takim razie pewnie też nie będzie odśnieżana zimą jak nasza... oczywiście, że Kościelna jest drogą gminną i będą ją odśnieżać ale my z ną nie graniczymy , to tylko złudzenie optyczne, przed nami jest jeszcze sąsiad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pola_2 14.06.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 BOMBA BOMBAa potem będą u nas tylko pilnujcie przy robocie POLA 2 poleciało na PRV... baaaaardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pola_2 14.06.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Hej witam wszystkich Dobre wieści z placu boju tynkarze zaczęli robić wylewki i oby do przodu tak, tak trzeba ich pilnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspe 14.06.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Hej witam wszystkich Dobre wieści z placu boju tynkarze zaczęli robić wylewki i oby do przodu tak, tak trzeba ich pilnować czyżby nygusy sami nie chcieli robić jak należy i trzeba ich dopilnować jak się chce żeby było piknie ??? Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts