Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NIEŚMIAŁO GRUPA NIEPORĘT I OKOLICE

jaspio

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Chyba za gładko szła nasza budowa, każdy z tych co juz wybudowali mówił, ze a to pogonił robotników, a to cos spieprzyli,a to ze cos tam - coś tam, a u nas wszytko OK, az do wczoraj !!

Pęka nam strop w garażu i w salonie :((( Wykonawca podobno wczoraj po męża telefonie przyjechał natychmiast i "rzucał ostro mięchem"

Dzisiaj jest Zjazd Wielkich i mają coś wymysleć. Wykonawca ma wziąć próbkę betonu, bo nie wiadomo czy beton ok.

Jak nic,i chyba zam zafundują belkę wspierającąwzdłuż sufitu w salonie, w garazu tez, ale to nas tak nie boli .

No i co WY na to?

Witajcie.

Jeśli chodzi o te wyprowadzenia to ekipa tak zrobiła według projektu, Pani kierownik budowy sprawdziła że będzie ok i dalej nie wnikałem.

Poszukam fotek w wolnej chwili może jakieś pstryknąłem.

Strop wylany w poniedziałek o 9.00 rano. Beton B25. Wieczorkiem już można było po nim skakać. Duuuuuużo polewania było. We wtorek późnym popołudniem zaczęli murować ściankę kolankową.

Tempo takie sobie bo czasami na materiał trzeba było czekać :-(

Pozdrawiam.

Paweł.

Witajcie.

Jeśli chodzi o te wyprowadzenia to ekipa tak zrobiła według projektu, Pani kierownik budowy sprawdziła że będzie ok i dalej nie wnikałem.

Poszukam fotek w wolnej chwili może jakieś pstryknąłem.

Strop wylany w poniedziałek o 9.00 rano. Beton B25. Wieczorkiem już można było po nim skakać. Duuuuuużo polewania było. We wtorek późnym popołudniem zaczęli murować ściankę kolankową.

Tempo takie sobie bo czasami na materiał trzeba było czekać :-(

Pozdrawiam.

Paweł.

nie no spoko , rozumiem że wg projektu ale bardziej mnie interesuja zdjęcia gdzie widać to dokładnie w narożnikach , bo na jednym z tych co wrzuciłeś to widać ale to tylko jedna ściana, a ja jestem bardzo dociekliwy.

Konrad :wink:

Konrad - No niestety fotek dokładnych nie mamy, wygrzebałam jakieś takie

http://sharpie.republika.pl/images/nieporet/25.jpg

http://sharpie.republika.pl/images/nieporet/26.jpg

http://sharpie.republika.pl/images/nieporet/27.jpg

Oczywiście w każdej chwili możesz podjechać i obejrzeć, podpatrzeć na żywo.

Z reguły codziennie koło 19 jesteśmy na budowie.

Magi77

A która to jest ul Słoneczna? My jesteśmy na Granicznej.

Witamy sąsiadów bliższych i dalszych,

Mamy pytanie: jak długo czekaliście na pozwolenie na budowe od p.Kwiatkowskiego?

I jakie rysunki trzeba mu dostarczyc do zgłoszenia budowy ogrodzenia? Bo sam nie był skołnny do udzielenia informacji, mamy złożyc cokolwiek, a on w ciągu miesiąca sie sprecyzuje czy to wystarczy czy trzeba cos jeszcze dostarczyc...

Pozdrawiamy

Konrad - No niestety fotek dokładnych nie mamy, wygrzebałam jakieś takie

http://sharpie.republika.pl/images/nieporet/25.jpg

http://sharpie.republika.pl/images/nieporet/26.jpg

http://sharpie.republika.pl/images/nieporet/27.jpg

Oczywiście w każdej chwili możesz podjechać i obejrzeć, podpatrzeć na żywo.

Z reguły codziennie koło 19 jesteśmy na budowie.

Magi77

A która to jest ul Słoneczna? My jesteśmy na Granicznej.

spoko to co chciałem to już zobaczyłem i mi wystarczy , dzięki.

Co do wizyty to nie wiem kiedy będę mógł podjechać , no ja z reguły też codziennie jestem na działce. No zobaczę jak będzie z czasem , tylko nie wiem gdzie jest ta Graniczna ??

jak się tam jedzie od rondek na Płochocińskiej ?

Konrad

:D :wink:

Mamy pytanie: jak długo czekaliście na pozwolenie na budowe od p.Kwiatkowskiego?

I jakie rysunki trzeba mu dostarczyc do zgłoszenia budowy ogrodzenia? Bo sam nie był skołnny do udzielenia informacji, mamy złożyc cokolwiek, a on w ciągu miesiąca sie sprecyzuje czy to wystarczy czy trzeba cos jeszcze dostarczyc...

Pozdrawiamy

witam ja czekałem na pozwolenie na budowę około miesiąca, co do ogrodzenia to nic nie powiem bo sam jeszcze nie mam, ale jak się dokładnie dowiesz to chętnie skorzystam z Twoich wiadomości na ten temat.

Pozdrawiam

Konrad :D

Pozdrawiamy

my czekaliśmy na pozwolenie 2 lub 3 tygodnie, nie pamiętam dokładnie ...

co do ogrodzenia to my nie musimy nic składać, bo nie graniczymy z drogą gminną

Pozdrawiamy

Ja czekałem 2 tygodnie (z week-endem majowym licząc - czyli piorunujące tempo); w moim projekcie nie było żadnych rysunków ogrodzenia (???) nawet nie wiedziałem, że trzeba zgłaszać ogrodzenie (???)

też witam ;)

my czekaliśmy tak samo jak no_kya czyli 2 tygodnie licząc majowy

jeśli chodzi o ogrodzenie to koleżanka która projektowała mi domek powiedziała że może to być rysunek odręczny planowanego ogrodzenia i to podobno powinno wystarczyć

a jeśli pan Kwiatkowski nie za bardzo chce udzielić wiadomości (aż dziwne, mi tłumaczył jedną rzecz aż do znudzenia) to powiedzcie że tak dobrze o nim piszą na forum, że powinien od razu być bardziej użyteczny

...

co do ogrodzenia to my nie musimy nic składać, bo nie graniczymy z drogą gminną

hm...a byłem pewien że Kościelna to gminna droga (?)

to w takim razie pewnie też nie będzie odśnieżana zimą jak nasza...

oczywiście, że Kościelna jest drogą gminną i będą ją odśnieżać :D :D :D

ale my z ną nie graniczymy :( , to tylko złudzenie optyczne, przed nami jest jeszcze sąsiad :)