Magi77 14.06.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Dla jednych jest piknie a dla innych nie, zobaczymy jak to będzie, ale bacznym okiem będziemy się przyglądać ich pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 14.06.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Mago - kontakt na wykonawce poddasza poszedł na priv. Bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 15.06.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 SPRZEDAM NADMIAR STYROPIANUZamówiłam styropian na cały dom, ale praktyka (niedoróbki murarzy) zweryfikowała jego potrzebną ilość. W związku z tym zostało mi sporo i chcę się tego pozbyć: podłoga bez frezu (FS20) - 65zł za paczkęgrubość: - 2 cm - 11 op - 5 cm – 9 op - 10cm – 35 op ściana frezowany (FS15) - 55zł za paczkęgrubość: - 5 cm – 20 op Styropian jest w Janówku (między Chotomowem a Nowym Dworem Maz). Nie mam transportu, więc ew. chętny musiałby sobie sam załatwić przewóz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannka 15.06.2007 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 no a u nas wreszcie coś drgnęło 1. chyba mam sąsiadów-pozdrawiam ,gdyby przez przypadek czytali 2. w środę przyjeżdżają murarze 3. przychodzi geodetka zapalikować nas- a tak a propo 650 zl to normal?? 4. zaczynamy ściągać materiały- najwięcej kłopotów no i zaczynam czuć tremę początkujących. Niech się zacznie to pewnie za bardzo nie będę miała czasu na pierdoły. no to pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 16.06.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 no a u nas wreszcie coś drgnęło 1. chyba mam sąsiadów-pozdrawiam ,gdyby przez przypadek czytali 2. w środę przyjeżdżają murarze 3. przychodzi geodetka zapalikować nas- a tak a propo 650 zl to normal?? 4. zaczynamy ściągać materiały- najwięcej kłopotów no i zaczynam czuć tremę początkujących. Niech się zacznie to pewnie za bardzo nie będę miała czasu na pierdoły. no to pa GRATULACJE i życzymy Udanego STARTU co do geodetów to w zeszłym roku za wytyczenie budynku płaciliśmy 500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 16.06.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 no a u nas wreszcie coś drgnęło 1. chyba mam sąsiadów-pozdrawiam ,gdyby przez przypadek czytali 2. w środę przyjeżdżają murarze 3. przychodzi geodetka zapalikować nas- a tak a propo 650 zl to normal?? 4. zaczynamy ściągać materiały- najwięcej kłopotów no i zaczynam czuć tremę początkujących. Niech się zacznie to pewnie za bardzo nie będę miała czasu na pierdoły. no to pa ja płaciłem 650 złotych geodecie za wytyczenie wszystkich osi ścian domu, a jest tego od cholery. Proponowałbym nie palikowanie a zabicie desek w poziomie dookoła obszaru gdzie ma stać dom i na tych deskach nanieść wszystkie osie ścian. Dużo prościej później się robi. Paliki jak zabijesz to później jak chcą wykopać ławę to muszą taki palik wyjąć. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 17.06.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Witam!!! Szukam ekipy do dokończenia ocieplenia poddasza i do wykonania sufitów z g-k, niestety czasu nam na wszystko brakuje i sami nie damy rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 18.06.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Cześć coś mało się tutaj dzieje. Właśnie wróciłem od siebie i czułem się jak nie na budowie, budynek w środku pozamiatany normalnie szok, jakby z odkurzaczem przelecieli. Ale najważniejsze przede mną , jutro rano mam "spotkanie na szczycie". Ciekawe co z tego wyniknie. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 18.06.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Frankowy !!!co się dzieje u Ciebie ??znaczy co się stało, że od kilku dni nic nie widać żeby coś ci robili.Żyjecie ??P.S. Co z tym rowerkiem ??Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no_kya 18.06.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Cześć coś mało się tutaj dzieje. czeka, czeka....zara się zacznie od sierpnia wchodzą mi panowie na plac w związku z tym zapytuję świeżo budujących o: * koparkę * betoniarkę z dobrem betonem z dobrej betoniarni * hurtownię z tanią stalą ...na razie tyle po jutrze składam do banku wniosek o kredyt matko, tyle kasy jeszcze w życiu nie widziałem i pewnie nawet długo na nią nie popatrzę, tak szybko się będzie ulatniać a potem będzie jeszcze więcej kosztować tak w gruncie rzeczy to można by zadać pytanie: po jaką cholerę, człowieku? ale na razie siłą rozpędu jestem zdziebko obesrany z tego powodu, żeby tak dosadnie to określić ale tu na forum, o ile dobrze pamiętam są jakieś porady psychologiczne, więc może jakoś będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 18.06.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 no_kya prosze bardzo oto namiary * koparkę - p. Mariusz 501286315* betoniarkę z dobrem betonem z dobrej betoniarni -606 330 442* hurtownię z tanią stalą - 022 614 43 01 502 280 793 stawex Modlińska 156a Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 19.06.2007 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 no_kya prosze bardzo oto namiary * koparkę - p. Mariusz 501286315 * betoniarkę z dobrem betonem z dobrej betoniarni -606 330 442 * hurtownię z tanią stalą - 022 614 43 01 502 280 793 stawex Modlińska 156a Pozdro możesz jeszcze popytać tu: koparka - p.ARTUR 0604-695-073 beton - polecam z czystym sumieniem 022-774-15-15 stal - j/w lub w KRISOBUD powołaj się że od Pawła z Kątów POZDRO... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no_kya 19.06.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 no_kya prosze bardzo oto namiary * koparkę - p. Mariusz 501286315 * betoniarkę z dobrem betonem z dobrej betoniarni -606 330 442 * hurtownię z tanią stalą - 022 614 43 01 502 280 793 stawex Modlińska 156a Pozdro możesz jeszcze popytać tu: koparka - p.ARTUR 0604-695-073 beton - polecam z czystym sumieniem 022-774-15-15 stal - j/w lub w KRISOBUD powołaj się że od Pawła z Kątów POZDRO... ok, dzięki Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 19.06.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 <<<>>>>>> <<<<>>>>>>>>> Dokładniwe namairy sprawdzone i również polecam. Betoniarnia Budet telefon jak Paweł podał, żadnych probelmów, beton w takiej ilości jak zamawiasz, odpowiedniej jakości i zawsze na czas, profesjonalni na całęj linii. Co do stali to może jeszcze nikt nie wie ale można za dobrą cenę kupić w Stalserwisie to jest taka ostatnia hala po prawej stronie jadąc od rondek w kierunku Marek. Możesz zamówić u nich na gotowo z przycięciem i wyginaniem. Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 19.06.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 A ja potrzebuję zakupić ceowniki. Macie jakieś pomysły gdzie można by szukać takowych profili stalowych. Może macie gdzieś w pobliżu jakiś składzik czy hurtownie z kątownikami , teownikami i ceownikami Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 19.06.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Witam wszystkich bardzo serdecznie , aż miło popatrzeć na zdjęcia na forum, jak się mury pną do góry. Oby się wszystkim do góry tak pchały, a po zakończeniu robót, bardzo długo stały. Ja jeszcze by zacząć muszę schodzić nogi, bo wiecie, jestem na etapie papierologii. Pozdro.. Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frankowy 19.06.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Frankowy !!!co się dzieje u Ciebie ??znaczy co się stało, że od kilku dni nic nie widać żeby coś ci robili. Żyjecie ?? P.S. Co z tym rowerkiem ?? Konrad Żyjemy, żyjemy. Mamy przestuj do przyszłego tygodnia. Tak było umówione w harmonogramie więc wszystko pod kontrolą. W poniedziałek/wtorek będą nam wylewać strop. A rowerek chcemy W przyszłym tygodniu będziemy przyjeżdżać regularnie więc pewnie któregoś wieczora się spotkamy. Możemy umówić się tak, że jak będziemy jechać to puścimy do Was sms-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mckwadrat 20.06.2007 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Jestem na etapie zastanawiania się (ciężko to nazwać etapem ) nad tynkami wewnętrznymi. Moi murarze mogą zabrać się po budowie za tynki ale cementowo-wapienne (krzyknęli 15-17 pln / m2) nie wiem czy to dobry pomysł zważywszy ceny cementu i nieciekawe prognozy. Podobno gipsowe z automatu mogą być tańsze i w tydzień a nie w miesiąc. Macie jakieś przemyślenia, namiary, ceny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no_kya 20.06.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 <<<>>>>>> <<<<>>>>>>>>> Dokładniwe namairy sprawdzone i również polecam. Betoniarnia Budet telefon jak Paweł podał, żadnych probelmów, beton w takiej ilości jak zamawiasz, odpowiedniej jakości i zawsze na czas, profesjonalni na całęj linii. Co do stali to może jeszcze nikt nie wie ale można za dobrą cenę kupić w Stalserwisie to jest taka ostatnia hala po prawej stronie jadąc od rondek w kierunku Marek. Możesz zamówić u nich na gotowo z przycięciem i wyginaniem. Konrad super, dzięki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 20.06.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Mam pytanie.Nabywając projekt można nabyć też kosztorys stanu surowego zamkniętego i kosztorys stanu wykończonego (oczywiście bez instalacji wewnętrznych). Czy warto jest zamówić taki kosztorys u projektanta, czy lepiej go zamówić w jakiejś innej niezależnej firmie?Jak się ma taki kosztorys do rzeczywistości i czy jest potrzebny? Acha, zmieniam materiał na ściany nośne. Dzięki za info PozdrawiamMar.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts