KonradJot 20.06.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Frankowy !!!co się dzieje u Ciebie ??znaczy co się stało, że od kilku dni nic nie widać żeby coś ci robili. Żyjecie ?? P.S. Co z tym rowerkiem ?? Konrad Żyjemy, żyjemy. Mamy przestuj do przyszłego tygodnia. Tak było umówione w harmonogramie więc wszystko pod kontrolą. W poniedziałek/wtorek będą nam wylewać strop. A rowerek chcemy W przyszłym tygodniu będziemy przyjeżdżać regularnie więc pewnie któregoś wieczora się spotkamy. Możemy umówić się tak, że jak będziemy jechać to puścimy do Was sms-a. Super. Dobrze wyślijcie sms jak będizecie jechać to wtedy będę wiedział czy brać rowerek , najlepiej to wyśłij przed 16 zanim się wybiorę na działkę . Strop w poniedziałek/ wtorek ??? to kiedy niby macie zbrojenie zrobić ?? ciekawe w który poniedziałek /wtorek Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 20.06.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Mam pytanie. Nabywając projekt można nabyć też kosztorys stanu surowego zamkniętego i kosztorys stanu wykończonego (oczywiście bez instalacji wewnętrznych). Czy warto jest zamówić taki kosztorys u projektanta, czy lepiej go zamówić w jakiejś innej niezależnej firmie? Jak się ma taki kosztorys do rzeczywistości i czy jest potrzebny? Acha, zmieniam materiał na ściany nośne. Dzięki za info Pozdrawiam Mar.. Witam a po co CI takowy kosztorys?? z reguły jest to dodatkowo płatne, a przy "gotowcach" dawno już przeterminowane.I co wyczytasz sobie że postawisz dom za 100 tysięcy, a później sięrozczarujesz ? Dla mnie to bez sensu , jak ci coś to pomoże to sobie poproś spis materiałów potrzebnych do budowy , a ceny zweryfikuje życie i składy budowlne, hehe. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frankowy 21.06.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Frankowy !!!co się dzieje u Ciebie ??znaczy co się stało, że od kilku dni nic nie widać żeby coś ci robili. Żyjecie ?? P.S. Co z tym rowerkiem ?? Konrad Żyjemy, żyjemy. Mamy przestuj do przyszłego tygodnia. Tak było umówione w harmonogramie więc wszystko pod kontrolą. W poniedziałek/wtorek będą nam wylewać strop. A rowerek chcemy W przyszłym tygodniu będziemy przyjeżdżać regularnie więc pewnie któregoś wieczora się spotkamy. Możemy umówić się tak, że jak będziemy jechać to puścimy do Was sms-a. Super. Dobrze wyślijcie sms jak będizecie jechać to wtedy będę wiedział czy brać rowerek , najlepiej to wyśłij przed 16 zanim się wybiorę na działkę . Strop w poniedziałek/ wtorek ??? to kiedy niby macie zbrojenie zrobić ?? ciekawe w który poniedziałek /wtorek Pozdrawiam Konrad do przyszłego wtorku damy rade z tym zbrojeniem W poniedziałek albo w środę będziemy wieczorem na działce. Jeszcze potwierdzimy sms-owo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warek 21.06.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Witamy wszystkich forumowiczów z tej grupy. Jesteśmy tu nowi i pewnie nie raz będziemy prosić o radę. Mieszkamy w Warszawie w typowym blokowisku i marzymy o własnym domu z ogródkiem. Kupiliśmy działkę koło Nieporętu na osiedlu Lipy i mamy zamiar budować się na jesieni. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 21.06.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Witamy wszystkich forumowiczów z tej grupy. Jesteśmy tu nowi i pewnie nie raz będziemy prosić o radę. Mieszkamy w Warszawie w typowym blokowisku i marzymy o własnym domu z ogródkiem. Kupiliśmy działkę koło Nieporętu na osiedlu Lipy i mamy zamiar budować się na jesieni. Pozdrawiamy Witamy , witamy . życzę powodzenia w budowaniu !!! Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannka 21.06.2007 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 witam również Nowych a ja patrząc przez okno myślę sobie jak ładnie spływają mi dopiero co wykopane rowy pod fundament o właśnie mocniej przylało dobra idę spać dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur i Madzia 22.06.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Witamy wszystkich forumowiczów z tej grupy. Jesteśmy tu nowi i pewnie nie raz będziemy prosić o radę. Mieszkamy w Warszawie w typowym blokowisku i marzymy o własnym domu z ogródkiem. Kupiliśmy działkę koło Nieporętu na osiedlu Lipy i mamy zamiar budować się na jesieni. Pozdrawiamy Witamy i życzymy powodzenia My mamy zamiar zaczać jak tylko załatwimy wszystkie papierki aaa zostalo ich coraz mniej do załatwienia Teraz czekamy na pozwolenie na zjazd z działki... Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 22.06.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 A czy ktos mi może powiedzieć czy ogrodzenie wymaga jakiegoś projektu , zgłoszenia czego w tym rodzaju? Droga przy działce na razie jest prywatna , tylko w planie zagospodarowania istnieje nie wiem czy to coś zminienia. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 22.06.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 warek SERDECZNIE I MY WITAMY piszcie co was trapi a na pewno postaramy wspólnie wam pomóc a tak na początek to poleciało na PRV.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 22.06.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Witamy wszystkich forumowiczów z tej grupy. Jesteśmy tu nowi i pewnie nie raz będziemy prosić o radę. Mieszkamy w Warszawie w typowym blokowisku i marzymy o własnym domu z ogródkiem. Kupiliśmy działkę koło Nieporętu na osiedlu Lipy i mamy zamiar budować się na jesieni. Pozdrawiamy witam serdecznie i pozdrawiam mar.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur i Madzia 22.06.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 A czy ktos mi może powiedzieć czy ogrodzenie wymaga jakiegoś projektu , zgłoszenia czego w tym rodzaju? Droga przy działce na razie jest prywatna , tylko w planie zagospodarowania istnieje nie wiem czy to coś zminienia. Pozdrawiam Konrad Ogrodzenie wymaga złoszenia ale jesli graniczy z drogą gminną.... więc my na razie mamy ogrodzenie z 3 stron Zgłoszenie wymaga rysunku ogrodzenia, może być podobno odręczny, a jak to powiedział w gminie pan Kwiatkowski- przynieście co tam macie, czy co uważacie a ja w ciągu 30 dni odpowiem czy to wystarczy i czy tak jest ok... (czy będziecie musieli zrobić ten rysunek/złoszenie w innej formie...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannka 22.06.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Hej co myślicie na taki pomysł , aby cokół od razu przy murowaniu zrobić z cegły klinkierowej?? jakoś późniejsze odpadanie płytek z cokołu mało mnie bawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannka 22.06.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 aaaa i jak na razie mogę polecić pana Marka od studni tel 600 654 829 bardzo sympatyczny fachowiec pana Jerzego kier bud tel 501 252 524 może i to początek naszej współpracy, ale nie będę już miała pierwszego poprawiania fundamentów a jeśli chodzi o moje wykopy to jednak wytrzymały i nie popłyneły co i owszem świetnie ale nie wróży to nic dobrego mojemu przyszłemu ogródkowi bo na takich piachach z gliną to niewiele wyrośnie no cóż nie można mieć wszystkiego jak to mądrzy ludzie powiadają pozdrowionka Joannka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 22.06.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 A czy ktos mi może powiedzieć czy ogrodzenie wymaga jakiegoś projektu , zgłoszenia czego w tym rodzaju? Droga przy działce na razie jest prywatna , tylko w planie zagospodarowania istnieje nie wiem czy to coś zminienia. Pozdrawiam Konrad Ogrodzenie wymaga złoszenia ale jesli graniczy z drogą gminną.... więc my na razie mamy ogrodzenie z 3 stron Zgłoszenie wymaga rysunku ogrodzenia, może być podobno odręczny, a jak to powiedział w gminie pan Kwiatkowski- przynieście co tam macie, czy co uważacie a ja w ciągu 30 dni odpowiem czy to wystarczy i czy tak jest ok... (czy będziecie musieli zrobić ten rysunek/złoszenie w innej formie...) Dzięki, czyli wynika z tego co piszesz, że nie muszę składać żadnego zgłoszenia jeśli nie mam żadnej gminnej drogi w granicy. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 22.06.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Hej co myślicie na taki pomysł , aby cokół od razu przy murowaniu zrobić z cegły klinkierowej?? jakoś późniejsze odpadanie płytek z cokołu mało mnie bawi Chodzi ci o cokół wokoło domu z cegły klinkierowej??? jeśli tak to ci powiem, że jeśli nie chcesz mieć żadnych problemów to żeby cegły się nie obsunęły na dół i zostały na zawsze tam gdzie ich miejsce to najlepszym rozwiązaniem jest zrobienie pod te cegły ścianki fundamentowej. Każde inne rozwiązanie to półśrodek.Wiem co mówię ponieważ pytałem o zdanie 3 inspektorów nadzoru budowlanego i 2 rzeczoznawców budowlanych, nie piszę tu o "kierownikach budów" , z resztą moja pani kierownik też tak twierdzi więc inne rozwiązania typu wpuszczenie prętów zbrojonych w wyższej strefie w ścianę fundamentową i zalanie betonu w szalunkach bądź też oparcie na tym zbrojeniu cegieł - to jedna wielka lipa , rozwiązanie tymczasowe- dobre na jakiś czas. Później i tak się to opuści. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannka 23.06.2007 02:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 dzięki za podpowiedź KonradJot ale ja będę miała trzywarstwową ścianę fundamentową więc na pewno będą się opierały na ścianiechodziło mi najbardziej o to czy mi się nie ubrudzą i cały efekt diabli wezmą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 23.06.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Witam wszystkich . Niedawno skonczylismy budowe. Budowalismy w Stanislawowie . Teraz czeka nas wykonczenie , i zagospodarowanie dzialki . Sluze pomoca w wyborze hurtowni i firm troche ich odwiedzilismy w trakcie budowy Pozdrawiam Dzięki Wasze informacje będą napewno pomocne No to na początek może kontakt do kier.budowy i ekipy? Planuję w tym roku rozpocząć, jeżeli znajdę dobrą ekipę i nie spotka mnie jakaś niespodzianka. Pozdrawiam Mar.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 23.06.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Witamy wszystkich forumowiczów z tej grupy. Jesteśmy tu nowi i pewnie nie raz będziemy prosić o radę. Mieszkamy w Warszawie w typowym blokowisku i marzymy o własnym domu z ogródkiem. Kupiliśmy działkę koło Nieporętu na osiedlu Lipy i mamy zamiar budować się na jesieni. Pozdrawiamy Również witam was serdecznie, myślę że jestem natym samym etapie, papierki papierki i jeszcze raz papierki Pozdr.. Mar.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 23.06.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Warek,czy to zdjęcie to elewacja waszego planowanego domku??Mar.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warek 23.06.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Warek, czy to zdjęcie to elewacja waszego planowanego domku?? Mar.. Witamy, tak jest to projekt naszego domu ale oczywiście kolor elewacji, balustrady na balkonie będą inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts