Magi77 23.06.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Warek a gdzie w Stanisławowie?? My się budujemy w Stanisłaowie Pierwszym przy Słonecznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 23.06.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 SERDECZNIE DZIĘKUJEMY ZWŁASZCZA TYM KTÓRZY WYKAZALI SIĘ OCHOTĄ W DZIELENIU SIĘ SWOIMI INFORMACJIAMI ....brama i drzwi juz wybrane ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warek 24.06.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Warek a gdzie w Stanisławowie?? My się budujemy w Stanisłaowie Pierwszym przy Słonecznej Nie w Stanisławowie a w Nieporęcie na osiedlu Lipy, około 600m za hurtownią Zakpol jadąc od Warszawy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 24.06.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 dzięki za podpowiedź KonradJot ale ja będę miała trzywarstwową ścianę fundamentową więc na pewno będą się opierały na ścianie chodziło mi najbardziej o to czy mi się nie ubrudzą i cały efekt diabli wezmą jeśli o to chodzi to ja bym zrobił na samym końcu nawet już po elewacji. Tylko nie mówicie mi że to nie możliwe!!!! Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 24.06.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Witam wszystkich . Niedawno skonczylismy budowe. Budowalismy w Stanislawowie . Teraz czeka nas wykonczenie , i zagospodarowanie dzialki . Sluze pomoca w wyborze hurtowni i firm troche ich odwiedzilismy w trakcie budowy Pozdrawiam Dzięki Wasze informacje będą napewno pomocne No to na początek może kontakt do kier.budowy i ekipy? Planuję w tym roku rozpocząć, jeżeli znajdę dobrą ekipę i nie spotka mnie jakaś niespodzianka. Pozdrawiam Mar.. Po własnych doświadczeniach akurat te dwie rzeczy których poszukujesz sprawdziłbym dogłębnie.Od pierwszego tego zależy czy będziesz miała poprawnie zrobiony budynek. Ekipa ??? hmmm takiej co będzie umiała zrobić wszystko perfekt i to ze wskazaniem na Twoją korzyść to raczej nie znajdziesz łatwo, śmiem twierdzić oglądając poczynania na budowach forumowiczów że takie nie istnieją, jedynie ludzie nie wiedzą co im budowlańcy zrobili. Ale wg mnie bardzo dobry kierownik jest w stanie sobie poradzić nawet jeśli ekipa nie robi poprawnie. Jedno jest pewne jeśli nie znasz się na budowaniu i nie wiesz co jak musi być poprawnie wykonane to nie sugeruj się opiniami innych, którzy wiedzą tyle samo lub trochę więcej. POzdrawiam i życzę powodzenia w poszukiwaniach. Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannka 24.06.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 dzięki za podpowiedź KonradJot ale ja będę miała trzywarstwową ścianę fundamentową więc na pewno będą się opierały na ścianie chodziło mi najbardziej o to czy mi się nie ubrudzą i cały efekt diabli wezmą jeśli o to chodzi to ja bym zrobił na samym końcu nawet już po elewacji. Tylko nie mówicie mi że to nie możliwe!!!! Pozdrawiam Konrad przepraszam a jak niby ma to być możliwe???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 24.06.2007 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 dzięki za podpowiedź KonradJot ale ja będę miała trzywarstwową ścianę fundamentową więc na pewno będą się opierały na ścianie chodziło mi najbardziej o to czy mi się nie ubrudzą i cały efekt diabli wezmą jeśli o to chodzi to ja bym zrobił na samym końcu nawet już po elewacji. Tylko nie mówicie mi że to nie możliwe!!!! Pozdrawiam Konrad przepraszam a jak niby ma to być możliwe???????? Proste, przecież jak Ci położą styropian na elewacji to musi być tak wyliczona jego grubość żeby powstał tzw kapinos a ocieplenie styropianem ściany fundamentowej możesz spokojnie wykonać i nic nie koliduje . Wiadomo trzeba wszystko policzyć ile ma być cegieł , jaka cegła trzeba ją zmierzyć jaką ma wysokość czy na pewno 6 cm. pomyśleć jaka fuga i wszystko można . No zawsze można to zrobić wcześniej i jakoś zafoliować ale coś nie wierzę w to że się nie ubrudzi przez całą budowę. Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 25.06.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Warek, czy to zdjęcie to elewacja waszego planowanego domku?? Mar.. Witamy, tak jest to projekt naszego domu ale oczywiście kolor elewacji, balustrady na balkonie będą inne. Mój domek ma wyglądać z grubsza tak http://www.dobredomy.pl/?id_project=60&infopage=4 a stać będzie 1km od kapliczki przy ul.Przyszłość (od rondek na Marki , za mostem w lewo to Przyszłość) Pozdr.. Mar.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 25.06.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 KonradJot zgadzam się z tobą, dobry kierownik to podstawa.Potrzebuję takiego,.Pozdr...Mar.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannka 26.06.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Drodzy moi potrzebuję namiary do cieśli naszemu kierbudowi zmieniła się koncepcja budowy i najpierw będziemy stawiać ścianę nośną dach a dopiero później elewacja (czyli tak jak my myśleliśmy budować jeszcze przed czasami budowania) więc jak widać potrzebujemy cieśli na gwałt pozdrawiamJoannka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 26.06.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Drodzy moi potrzebuję namiary do cieśli naszemu kierbudowi zmieniła się koncepcja budowy i najpierw będziemy stawiać ścianę nośną dach a dopiero później elewacja (czyli tak jak my myśleliśmy budować jeszcze przed czasami budowania) więc jak widać potrzebujemy cieśli na gwałt pozdrawiam Joannka Na gwałt ??? Hmm może być trudno znaleźć, hehe a tak poważnie to nie wiem czy się nada na gwałcenie ale na więźbę spokojnie- u mnie nie robił- robił u mojego kolegi i był zadowolony a koleś jest wymagający bardzo więc śmiem twierdzić że namiar będzie trafiony: Roman Korulczyk 505 016 820 Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannka 26.06.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 dzięki za podpowiedź a z tym gwałtem może nie będzie tak źle pozdro Joannka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 26.06.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 jako że idziemy na tułaczkę zaczyna poszukiwania mieszkania do wynajęcia może ktoś coś szłyszał albo wie o takowym. najchętniej niewielkie za małą kase Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 27.06.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 jako że idziemy na tułaczkę zaczyna poszukiwania mieszkania do wynajęcia może ktoś coś szłyszał albo wie o takowym. najchętniej niewielkie za małą kase POWODZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 27.06.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 jako że idziemy na tułaczkę zaczyna poszukiwania mieszkania do wynajęcia może ktoś coś szłyszał albo wie o takowym. najchętniej niewielkie za małą kase A w jakich okolicach szukacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 27.06.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 jako że idziemy na tułaczkę zaczyna poszukiwania mieszkania do wynajęcia może ktoś coś szłyszał albo wie o takowym. najchętniej niewielkie za małą kase Nie wiem nic ale życzę Wam powodzenia w poszukiwaniach, co by Wasza tułaczka nie trwała zbyt długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharpie 27.06.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Witam.ZDECYDOWANIE ODRADZAM ZAMAWIANIE DRWENA W FIRMIE: http://www.impregnacja-drewna.plStara Wieś, ul. Grodziska 11205-830 Nadarzyn, woj. mazowieckie Koszmar, drewno na więźbę zamówiłem 10.05.2007DO TEJ PORY ZAMÓWIENIE NIE ZOSTAŁO ZREALIZOWANE !!!Przy zamówieniu pani mówiła że koniec maja początek czerwca bedzie już u nich i jak tylko dam sygnał to przywożą na budowę.EKIPA STOI Z ROBOTĄ - kiszka na maxa.Wkur...łem się naPozdrawiam.Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 27.06.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Sharpie no nie dziwię się Twojemu wkurrrrrrrrr, szkoda tylko że w zasadzie nic im nie można zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 27.06.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 no i zaczeło się rozpoczeli prace na dachu a za tydzień będzie super dachóweczka na dachu http://img108.imageshack.us/img108/3830/dsc05961tl1.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 27.06.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Witam. ZDECYDOWANIE ODRADZAM ZAMAWIANIE DRWENA W FIRMIE: http://www.impregnacja-drewna.pl Stara Wieś, ul. Grodziska 112 05-830 Nadarzyn, woj. mazowieckie Koszmar, drewno na więźbę zamówiłem 10.05.2007 DO TEJ PORY ZAMÓWIENIE NIE ZOSTAŁO ZREALIZOWANE !!! Przy zamówieniu pani mówiła że koniec maja początek czerwca bedzie już u nich i jak tylko dam sygnał to przywożą na budowę. EKIPA STOI Z ROBOTĄ - kiszka na maxa. Wkur...łem się na Pozdrawiam. Paweł. Podobno maszyna czy coś takiego do impregnacji im się popsuła i potwra to kilka dni zanim się naprawi. Więc nie pękaj wkrótce przywiozą . Ja też zamówiłem u nich impregnację więźby. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts