Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NIEŚMIAŁO GRUPA NIEPORĘT I OKOLICE

jaspio

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja mam studnię na 9 m

i jest tak samo okropna jak sąsiad na 45 m

zapłaciłam 850 zł. w zeszłym roku, z tego co wiem to wykonawcy biorą ok 100 zł. za metr, ale chyba do 10 m to wezmą za 10

nie wiem jak w michałowie reginowie ale w stanisłanisławowie I woda jest okrobna (ta z ziemi), ogromne ilości żelaza, natomiast woda miejska jest ponoć dobra, zresztą sama widziałm, próbowałam i nie narzekam

Witam,

Jeszcze na tej grupie nie pisalem, ale w koncu musi byc kiedys pierwszy raz. Buduje sie na Bialolece przy Kanale Zeranskim i jestem mniej wiecej na etapie stanu surowego.

Dosc pilnie poszukuje elektryka. Jesli jakas dobra dusza moze polecic kogos solidnego, kto moglby dosc szybko zaczac robic instalacje elektryczna, to poprosilbym na namiary.

Z gory dziekuje i pozdrawiam,

Marek_w

Witam wszystkich a Pawła szczególnie!

Ech te żony... kompy rekwirują i takie tam ;) Jak już odzyskasz kompa to proszę o małą poprawkę mojej budowy - podniesienie kwadracika jakieś dwa cm w górę, tak bezpośrednio pod miejscem, gdzie zakręca przerywana linia widoczna na mapie. Dokładnie vis a vis centrum Nieporętu po drugiej stronie Kanału Królewskiego. W tym miejscu jest na mapie szary prostokącik.

A w ogóle to jak wytrzymujecie gorące dni? Ufff mi aż szkoda chłopaków na budowie, ze w takie upały muszą pracować - ale cóż, nie mielibyśmy domów gdyby nie oni :)

Chłodzące pozdrowienia dla wszystkich z naszej grupy!

H.

WITAMY

no w końcu udało mi sie dostać do kompa....i mogę co nieco poprawić

tak więc HUBIK 1975 mam nadzieje że teraz KWADRACIK jest OK ale jeśli nie to z chęcią poprawię :wink: :lol: :wink: :lol:

witamy również satelite MARKA.Wz Białołęki i zapraszamy do podzielenia sie opiniami na temat Hurtowni,Wykonawców,cen i różnego rodzaju fachowców z którymi się spotkacie { a co do Pytania to poleci na PRV }

nastepna sprawa jak tam wasze BUDOWY i samopoczucie w tym okropnym SŁOŃCU

my mieszkamy na poddaszu i wytrzymać się nie da :oops: :roll: :oops:

ale tak mamy co roku jak jest 30 C.

POZDRO.... i :lol: :lol: :lol: :lol:

<a href=http://img224.imageshack.us/img224/6809/nieport1mi0.th.jpg' alt='nieport1mi0.th.jpg'>

Witam i dziękuję za umieszczenie we właściwym miejscu na mapce!!! Wprawdzie mój kwadracik powinien być ciut bliżej Kanału Królewskiego, bo to kolejna działka od ulicy... ale nie czepiajmy się szczegółów, jest idealnie :)

Jeśli chodzi o wymianę namiarów na fachowców czy hurtownie to powiem w skrócie tak:

- większość materiałów oraz pokrycie dachu (widziałem jak robią i efekty pracy - jest ok) biorę z ZAKPOLU (miła obsługa, dobre ceny, szybko i przyjemnie)

- cegły brałem bezpośrednio z cegielni pod Radzyminem (atestowane, namiary mogę przesłać na priva)

- więźba przyjechała z tartaku mazurskiego (namiaru nie podam bo to już tajne miejsce mojego wykonawcy :))

- adaptacja projektu oraz kierowanie budową powierzyłem świetnej Pani Teresie z Kątów Węgierskich (szczerze polecam i służę namiarami, porządny fachowiec, przyzwoite ceny)

- prąd budowlany zakładał mi bardzo miły Pan Janusz z Rynii (zna na wylot tutejszą energetykę, wszsytko załatwił i wykonał bez zarzutu - włącznie z papierami, pozwoleniami)

- sprawy z wodociągiem powierzyłem Panu Henrykowi z Nieporętu (wszystko załatwia i wie jak się poruszać w gąszczu uzgodnień i pozwoleń - nie przewiduję problemów)

- sprawy gazowe projekuje i wykonuje mi Pani Ela z Legionowa (szczerze polecam, miło sprawnie i bezproblemowo).

- jeśli chcecie porządny kominek z płaszczem wodnym służę namiarami na sprawdzoną firmę produkującą takie cuda w Poznaniu http://www.lechma.com.pl (transport i usługa montażu/obudowy). Mam bezpośredni kontakt na ekipę montującą i projektującą takie rozwiązania. Bezproblemowo realizują zamówienia w Wawie, z których skorzystam oczywiście :)

- wspomniana wyżej firma ma również duży dział i fabrykę okien PCV na profilach Rehau (widziałem, dotykałem, badałem - 5cio komorówka rewelacja) oraz rolet zewnętrznych typu integro. Przy zamówieniach typu dom jednorodzinny przywiozą i zamontują bez problemów w Wawie. Służę kontaktem do szefa handlowego od okien.

- mogę jeszcze polecić taniego wykonawcę ogrodzeń typu siatka na podmurówce (26zł/mb siatki na podmurówce ok30cm, słupki, naciągi etc.)

To tyle na początek, wszelkie szczegóły na priv.

pozdrowienia,

H.

Hubik_1975

a czy masz może jakąś ekipę do tynków?

a może ktoś ma jakieś namiary na taką ekipę w miarę szybko

niestety moja się wykruszyła, tzn. zwodzili mnie miesiąc czasu, aż w końcu jak mieli zacząć za kilka dni, powiedzieli że pod koniec lipca, ponoć się nie dogadaliśmy co do miejsca tynkowania,

wolę znaleść nową ekipę

• 2 weeks później...

Witam wszystkich!

Przepraszam za tak długą nieobecność na naszym wątku nieporęckim, ale wszedłem w etap instalacji i dalszych prac wykończeniowych... stąd brak czasu na przeglądanie forum! Niebawem dorzucę też jakieś nowe zdjęcia do galerii, bo się znajomi dopytują czy prace stanęły w miejscu :) pewnie w weekend coś dołożę...

Widzę, że było wiele pytań, na które pewnie już zbyt późno by udzielać odpowiedzi, ale pokolei:

- nie mam żadnej ekipy do tynków by ją polecić, ponieważ sam nie mam jeszcze tynków, moja ekipa również ma obsuw dwutygodniowy co wykorzystujemy na inne prace. Z tego co wiem przez upały są straszliwe problemy z tynkarzami, bo ciężko w taki upał pracować przy tynkach, że o względach technologicznych nie wspomnę,

- jeśli chodzi o komin do kominka nie dawałem żadnych wkładów, myślę że w zupełności wystarczy porządna pełna cegła z jakiej budujemy kominy, pamiętajcie o przepuście na powietrze do kominka (najlepiej zrobić to przy fundamentach i wyprowadzić na zewnątrz domu w ścianie) oraz o wentylacji do salonu.

- jeśli chodzi o okna to proszę o kontakt na e-mail a podam namiary,

- piszecie dużo o wodzie, my mamy wodociąg więc nie mam problemów ze studniami... ale chłopcy zrobili studnię budowlaną na potrzeby budowy i choć ma może z 5 metrów to woda smakowo jest pierwszorzędna! Wolą nawet ją na bierząco wlewać w butle i pić... niż mazowszankę z butelek :) Dodatkowa zaleta to jej temperatura w te upalne dni :)

Widzę, że grupa się powiększa, dochodzą nowe budowy z naszych okolic - to super sprawa! Zachęcam do wymiany doświadczeń oraz namiarów wszelkich, nie ma to jak wzajemna pomoc!

Gdyby ktoś chciał się ze mną skontaktować w sprawie namiarów na kogoś, czy jakiejś porady - proszę o pisanie na mój adres e-mail (ikonka z kopertką pod każdym postem), ponieważ pocztę odbieram codziennie... a na forum zaglądam od czasu do czasu!

Pozdrawiam serdecznie wszystkich z okolic Nieporętu i życzę wspaniałych dni na wszystkich budowach!

H.

Prosze o informację od was ile mozna utargowac kupując działkę. jestem w trakcie kupna działki pod Nieporetem

Jeśli chodzi o ceny ziemi to pod Nieporętem ciężko mi powiedzieć. Nieporęt lewa strona Kanału Królewskiego to od 120zł wzwyż, Nieporęt prawa strona Kanału Królewskiego od 90zł wzwyż, dalsze strony Nieporętu np. Małołęcka to jakieś 55-60zł. Oczywiście to ceny jakie ostatnio słyszałem, że ludzie płacili - wszystko jest kwestią indywidualną uzależnioną od rozmów z właścicielami, wielkości działki, przyłączonych mediów i tysiąca innych czynników :)

H.

WITAMY PONOWNIE :lol: :lol: :lol: :lol:

szanownych sąsiadów i miłych GRUPOWICZÓW

na wstępie wyjaśnimy naszą nieobecność która to była na początku spowodowana przez Egzaminy mojej kochanej Żonki 8) 8) no a potem padła nam SIEĆ na prawie 2 tyg i byliśmy UZIEMIENI . :evil: :evil: :evil:

no ale jesteśmy ponownie i czas nadrobić stracony czas { tak więc się nie dziwcie o jakiej to godzinie pisze :roll: ale nie mogłem się powstrzymać :lol: :lol: }

co do zaległych spraw :

- WITAMY NOWYCH{STARYCH} FORUMOWICZÓW I ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY I WYMIANAMI DOŚWIADCZEŃ bo w końcu razem łatwiej :wink:

- pwbelfermam nadzieje że KWADRACIK jest na właściwym miejscu

- Hubik 1975 dziękujemy za serdeczne przyjęcie i pokazanie swej przepięknej okolicy i domu { na pewno z wielu pomysłów skorzystamy}

- chętnych do umieszczenia KWADRACIKA na mapie zapraszam do podsyłania namiarów a postaram się w miarę szybko je umieścić

POZDRO ....... dla wszystkich :wink: :wink:

: