Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NIEŚMIAŁO GRUPA NIEPORĘT I OKOLICE

jaspio

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No_kya super :lol: :lol: :lol: :lol: Gratulacje

dzięki, dzięki :)

ale niestety już na początku pierwsza wtopa: tuż przed wejściem na plac ekipy zleciłem miejscowemu zaoranie działki i posianej na niej gorczycy; nie pomyślałem, że rozluźniony w ten sposób grunt uniemożliwi wjazd jakiemukolwiek ciężkiemu sprzętowi z dostawą materiałów budowlanych :-? :-? :-?

będzie jazda, kurka wodna

w poniedziałek zaczynają kopanie pod ławy fundamentowe

worek z pieniędzmi już się rozsupłał :-? :-?

e, jakoś to będzie :)

No_kya super :lol: :lol: :lol: :lol: Gratulacje

dzięki, dzięki :)

ale niestety już na początku pierwsza wtopa: tuż przed wejściem na plac ekipy zleciłem miejscowemu zaoranie działki i posianej na niej gorczycy; nie pomyślałem, że rozluźniony w ten sposób grunt uniemożliwi wjazd jakiemukolwiek ciężkiemu sprzętowi z dostawą materiałów budowlanych :-? :-? :-?

będzie jazda, kurka wodna

w poniedziałek zaczynają kopanie pod ławy fundamentowe

worek z pieniędzmi już się rozsupłał :-? :-?

e, jakoś to będzie :)

ee nie jakoś, tylko dobrze będzie, jak na początku są jakieś obsuwy to potem juz nie powinno być, nie? w końcu liczba problemów i "wtop" powinna być zrównoważona :)

a jak juz jestem przy obsuwach, to nam np obsunęła się ziemia w wykopie pod fundamenty i piwnice ii pewnie jeszcze się obsunie, bo byliśmy przedwczoraj na działce i są kolejne pęknięcia ...:-? za chwile sie okaże,że wykop pod dom zajmuje całą powierzchnie działki... :roll: :D

Witajcie po weekendzie :lol:

Jak to zwykle bywa nic się nie może ułożyć zgodnie z planem i tak o to wczoraj nasi "pierdzieleni" glazurnicy obudzili się, że oni nie mają jak dojeźdzać na naszą działkę żeby robić, więc jesteśmy bez glazurników na 3 tygodnie przed przeprowadzką, więc jak łatwo się domyślić z przeprowadzki nici :( :( :(

I co ja mam teraz kur....................... zrobić??????????????????????????????

Jak to zwykle bywa nic się nie może ułożyć zgodnie z planem i tak o to wczoraj nasi "pierdzieleni" glazurnicy obudzili się, że oni nie mają jak dojeźdzać na naszą działkę żeby robić, więc jesteśmy bez glazurników na 3 tygodnie przed przeprowadzką, więc jak łatwo się domyślić z przeprowadzki nici :( :( :(

I co ja mam teraz kur....................... zrobić??????????????????????????????

HMMM . wprowadzić się do glazurników??

Konrad :wink:

HMMM . wprowadzić się do glazurników??

Konrad :wink:

No bardzo śmieszne :roll: :wink: :roll: :wink: :roll: :wink: :roll: :wink: :roll:

BETOOON, BEEEETOOOON!!!! :o:o:o:o

Kochanieńcy, na gwałt potrzebuję betonu 36 m3 B20 najlepiej na sobotę ( 11.08 ) i oczywiście ze sprawdzonej betoniarni

muszę zalać fundamenty a polecane kontakty przyjmują zamówienia na 20.08 :cry::cry::cry::cry:

pomożecie??

z góry bardzo dzięki

no_kya

już mam, ufff.... 8)

Witajcie forumowicze.

Mamy już daszek.

[/img]

[/img]

NO_KYA ...... Bloczki brałem z BUDET'u pod koniec marca - jakość moim zdaniem OK

Poszukuję ekipy do wykonania elewacji. Jeśli ktoś ma namiary na sprawdzoną i niedrogą ekipę to poproszę.

Jeśli macie namiary na gościa od klimatyzacji to też by mi się przydał kontakt bo chciałbym przed tynkami wykonać "orurowanie" pod klimkę.

Pozdrawiam.

Paweł.

BUDET (z Legionowa) -

- czy ktoś z Was brał od nich bloczki fundamentowe?

macie jakieś refleksje na temat ich jakości?

dzięki z góry za informacje

no_kya

Bloczki betonowe B20 były najtańsze (3,1-3,50), jak kupowałem w hurtowni Darecki w Michałowie-Reginowie albo w Aglobetonie w Nowym Dworze (ale tytaj, zeby nie płacić transportu trzeba brać cały samochód - czesto sie opłaca). Co do jakosci wykonania to na pewno nie wyglądają tak pięknie, równitko jak te wibrowane z certusa ale są 1-1,5 zł tańsze :-)