no_kya 03.09.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Ja też się zdecydowałem na Panią Teresę . pawel i renia => ahhh , nie pomyślałem o Castoramie dzięki No rozpocząłem rozmowy z ekipami , zobaczymy co z tego wyniknie ... ale coś tak czuję że w tym roku to chyba tylko fundamenty zrobię , a resztę od wczesnej wiosny ... , no ale zobaczymy - większość ekip mocno zapracowana łyżeczka dziegciu...pomimo pewnie niezaprzeczalnych zalet Pani Teresy ja mam wrażenie że prowadzi już chyba zbyt dużo robót - trudno mi się z nią umówić i zaprosić na plac boju Widzę, że nie jestem osamotniona w odczuciach co do p. Teresy Wręcz jestem zirytowana, bo na budowie u mnie była do tej pory max 3 razy za każdym razem było to poprzedzone kilkoma telefonami z błaganiem aby WRESZCIE przyszła. Nigdy nie ma czasu, zawsze pędzi na jakąś budowę Ekipa ma pytania, ale nie moze doczekac się wizyty kierowniczki, potem są błędy Miła Pani ale za dużo prac przyjęła.... hm...ja się irytuję już coraz bardziej, zwłaszcza gdy słyszę: "...jestem już na jutro umówiona na (taką i taką godzinę) i tego nie mogę odwołać..." lub coś w tym stylu... szkoda że ja nie jestem takim ważnym inwestorem...a mam zapłacić grubą kasę za usługi kierownika budowy całe szczęście że ekipę mam bardzo przytomną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no_kya 03.09.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 no, ale żeby nie zakończyć tylko narzekaniem... u mnie dziś ściany wystrzeliły w górę http://img265.imageshack.us/img265/50/p1000948ec4.jpg http://img411.imageshack.us/img411/926/p1000978ud8.jpg a worek z kasą ma już ogrooooooomną dziurę prze którą się sypie strumieniem a tak w ogóle to niezły ze mnie łoś - cieszyłem się że murując na pióro-wpust zaoszczędzę na zaprawie...no ale nie pomyślałem, że w to miejsce będę musiał zużyć więcej bloczków w poziomie mam jednak wrażenie, że zaoszczędzę trochę na czasie w ten sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no_kya 03.09.2007 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 będe wdzięczny za podanie namiaru na sprzedawcę belek i pustaków na strop teriva I podobno dobry z keramzytu szukam ponadto L na nadproża ciekawi mnieteż ile płacicie za cegłe na kominy i gdzie można kupić kształtki do wentylacji grawitacyjnej konrado, udało Ci się coś ustalić w sprawie kształtek L (czy one są już od razu zbrojone?) oraz kształtek wentylacji grawitacyjnej? ja muszę to zorganizować w ciągu najbliższych 10 dni będę wdzięczny za info no_kya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no_kya 03.09.2007 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 no dobra, Moi Drodzy...to teraz kilka pytań, bo przede mną kilka ważnych decyzji i zakupów: 1. czy możecie mi polecić miejsca do zakupu: a) solidnej więźby b) dachówki cementowej (na ok. 450 m2) c) okien połaciowych d) kształtek do wentylacji grawitacyjnej e) systemów kominowych schiedla (lub alternatywy do nich) d) kształtek L do nadproży 2. czy wiecie jaka jest różnica w zastosowaniu Schiedel Rondo i Rondo Plus? 3. proszę o polecenia ekipy do położenia dachówki 4. czy ktoś z Was zna (oczywiście z doświadczenia ) hurtownię BUDOMARKET z Marek? 5. czy ktoś z Was ma doświadczenia z cegłami/płytkami elewacyjnymi Vandersanden trochę zdominowałem forum, jak widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullish 04.09.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Do no_kya a) solidnej więźby http://www.zakladstolarski.com.pl Solidna firma. Drewno bdb jakości. Więźba impregnowana ciśnieniowo, terminowo, duże długości i przekroje, prosta, u mnie nie była z mokrego drewna (leżakowane ale zamawiałem wiosną) i cenowo taniej niż za byle belki mazane w okolicy W-wy. Zamawiac trzeba 2-3 mies wczesniej (zaliczka 10%). c) okien połaciowych Dachlux (Michał Dąbrowicz) - duże rabaty na Velux i Roto d) kształtek do wentylacji grawitacyjnej Presto (Minox, Darecki) e) systemów kominowych schiedla (lub alternatywy do nich) Presto (j.w) 4. czy ktoś z Was zna (oczywiście z doświadczenia ) hurtownię BUDOMARKET z Marek? Normalna hurtownia. Brałem trochę od nich. Transport płatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 04.09.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 mam ogłoszenie, naszym murarzom wypadła jedna budowa i w ziązku z tym mają wolny termin jeśli ktoś potrzebuje to tel. 609 769 701 , budują w okolicach Warsawy już kilka dobrych lat, u mnie kończa gdzieś pod koniec września Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 04.09.2007 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Kochani proszę o chwilę cierpliwość, nie mam teraz dostępu do kompa, wpadłam tylko na chwilę. Jak w poniedziałek wrócę do pracy, to odpowiem na wszystkie pytania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no_kya 04.09.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Do no_kya a) solidnej więźby http://www.zakladstolarski.com.pl Solidna firma. Drewno bdb jakości. Więźba impregnowana ciśnieniowo, terminowo, duże długości i przekroje, prosta, u mnie nie była z mokrego drewna (leżakowane ale zamawiałem wiosną) i cenowo taniej niż za byle belki mazane w okolicy W-wy. Zamawiac trzeba 2-3 mies wczesniej (zaliczka 10%). c) okien połaciowych Dachlux (Michał Dąbrowicz) - duże rabaty na Velux i Roto d) kształtek do wentylacji grawitacyjnej Presto (Minox, Darecki) e) systemów kominowych schiedla (lub alternatywy do nich) Presto (j.w) 4. czy ktoś z Was zna (oczywiście z doświadczenia ) hurtownię BUDOMARKET z Marek? Normalna hurtownia. Brałem trochę od nich. Transport płatny. dzięki za info p.s. nie udało mi się dojechać do Ciebie na budowę w poprzednią sobotę, ale co się odwlecze... to nie utonie no_kya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konrado 04.09.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Bardzo prosze o podanie namiarów na sprawdzone firmy realizujące komplekswe rozwiązania dotyczące ogrzewania budynku mam zamiar zainstalowac piec kondensacyhjny i kominektylko jaki ?i w jakim to sysytemie ? może możecie polecić sprawdzonych fachowców z naszej okolicy k* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no_kya 04.09.2007 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Bardzo prosze o podanie namiarów na sprawdzone firmy realizujące komplekswe rozwiązania dotyczące ogrzewania budynku mam zamiar zainstalowac piec kondensacyhjny i kominek tylko jaki ? i w jakim to sysytemie ? może możecie polecić sprawdzonych fachowców z naszej okolicy k* aha to ja sie przykleję do tego wątku - sam chętnie skorzystam z takich podpowiedzi; zamierzam w ramach ogrzewania zainstalować u siebie: kominek z dgp, kominek z płaszczem wodnym oraz piec kondensacyjny (i zewnętrzną butlę z gazem); ogrzewanie podłogowo - kaloryferowe no_kya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 05.09.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Szukam namiarów na szambo 10 m3 betonowe lub inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 05.09.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Oddam kilkadziesiąt stępli po 2 zł sztuka i trochę desek do szalowania - cena - jakaś symboliczna na dobrą flaszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 06.09.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 .....no i przyszła pora by się troche pochwalić ostatnimi 2 miesiącami pracy..... mamay :dach,okna,alarm,kabelki do prądu,tynki,brame garażową i rozpoczętą hydraulikę. http://img508.imageshack.us/my.php?image=dsc00043an6.jpg http://img206.imageshack.us/my.php?image=dsc00051rr0.jpg http://img206.imageshack.us/my.php?image=dsc00053of1.jpg http://img264.imageshack.us/my.php?image=dsc00055gi0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullish 06.09.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 .....no i przyszła pora by się troche pochwalić ostatnimi 2 miesiącami pracy..... mamay :dach,okna,alarm,kabelki do prądu,tynki,brame garażową i rozpoczętą hydraulikę. Bardzo ładnie wyszło . Ja szukam obecnie wykonawcy drzwi wejściowych i garażowych - Paweł - gdzie zamawiałeś swoje? Moze ktoś z Was wie, czy gdzieś w okolicy są solidne firmy u których zamówię bramę i drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 06.09.2007 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Oddam kilkadziesiąt stępli po 2 zł sztuka i trochę desek do szalowania - cena - jakaś symboliczna na dobrą flaszkę Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
levior 08.09.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 hej, podbijam i dodaje cos nowego do sprzedania dodaje: -odżelaziacz z automatyczną głowicą, używany dwa lata ... co dla tego typu sprzętu nie jest dużym obciążeniem http://images28.fotosik.pl/77/a6a5fe46b5d9be1a.jpg dalej do sprzedania: - beton komorkowy (H+H) 24 - beton komorkowy (H+H) 12 - silke E12 jedna palete lokalizacja w gm. nieporet tuz przy granicy z bialoleka szczegoly bezposrednio telefonicznie 602 230 559 pozdrawiam, p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no_kya 09.09.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Moi Drodzy WIĘŹBA mam już jedną ofertę, mam już podpowiedź bullisha (dzięki) ale chcę jeszcze zgłębić temat. Proszę więc o wskazówki lub zeznania skąd braliście więźbę na swoje dachy lub skąd zamierzacie wziąć? czy dźwig jest niezbędny przy stawianiu więźby? z góry bardzo Wam dziękuję za odpowiedź no_kya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullish 09.09.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Moi Drodzy WIĘŹBA czy dźwig jest niezbędny przy stawianiu więźby? Zazwyczaj cieśle sobie radzą bez dźwigu przy stawianiu konstrukcji. Ale zalezy to głównie od wymiarów belek i rodzju konstrukcji. U mnie ze względu na duży przekrój krokwii narożnych, długości i specyficzną konstrukcję więźby musiałem zamówić dźwig. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APS 105 09.09.2007 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 używana erbetkę na budowę chętnie odkupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 10.09.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Magi fajne te drzwi, a jak cenowo wychodzi zakup drzwi w górach??? Bo u nas będzie potrzeba za jakiś czas 13 sztuk, takze po mału zbieram informacje w tym temacie. Pozdrawiam Ula Hej Nas drzwi wewnętrzne kosztowały około 1400 zł za całość i 2500 za zewnętrzne. Oczekujemy teraz na schody a potem też z gór będziemy mieli kuchnię i garderoby. Cenowo to wyszło tak samo jak tutaj, ale jest to nasz znajomy i postanowiliśmy, że większość drewnianych rzeczy w domu on nam wykona. Namiary moge podać na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts