Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NIEŚMIAŁO GRUPA NIEPORĘT I OKOLICE

jaspio

Recommended Posts

Mam pytanie o wodę.

Stanisławów I, Nieporęt i okolice.

Czy ktoś robił studnię, ale taką naprawdę głęboką??

Kilkadziesiąt metrów??

Jaka jest woda na większej głębokości??

U nas też woda na 12 metrach. Pijemy i żyjemy :) Jeszcze nie badaliśmy, ale w smaku jest super, wsiowa, bez porównania z pychotką warszawską. My mamy wodę w Aleksandrowie, na granicy ze Stanisławowem.

Pozdrawiam

Małgosia

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam działkę p[o stronie Aleksandrowa.

Problem jest taki, że ponoć na kilkunastu metrach jest glina, a nad nią piasek i woda OK. Tylko, że sąsiedzi (wszyscy 3) robia oczyszczalnię POŚ, i zapewne nastąpi zanieczyszczenie tej wody. Myślałem o głębokiej studni, aby sie przed tym zabezpieczyć.

Marnia,

u nas były: piach, glina, ił, piach i pod piachem był żwirek. Ważne jest to, żeby woda była z drugiego lustra wody. Po dwóch warstwach nieprzepuszczalnych nie powinno być już żadnego syfu. Mamy namiar na miłego Pana, który nam wiercił studnię. Nawet go nie pilnowaliśmy za bardzo, a nie opierniczał się, tylko regularnie dokopał się do drugiego lustra. W wolnej chwili zapraszamy na konsumpcję. Podjedziemy w weekend na działeczkę, zależnie od tego, kiedy będzie pogoda.

Pozdrawiam

Małgosia

Marnia,

u nas były: piach, glina, ił, piach i pod piachem był żwirek. Ważne jest to, żeby woda była z drugiego lustra wody. Po dwóch warstwach nieprzepuszczalnych nie powinno być już żadnego syfu. Mamy namiar na miłego Pana, który nam wiercił studnię. Nawet go nie pilnowaliśmy za bardzo, a nie opierniczał się, tylko regularnie dokopał się do drugiego lustra. W wolnej chwili zapraszamy na konsumpcję. Podjedziemy w weekend na działeczkę, zależnie od tego, kiedy będzie pogoda.

Pozdrawiam

Małgosia

Z przyjemnością z degustacji skorzystam :D .

Lecz niestety nie wcześniej niż za 2 tyg, chyba, że w ciągu tygodnia - to choćby i dzisiaj :D :D .

czy wiecie gdzie najlepiej zrobić badanie wody (mam na myśli analizę chemiczną zawartości wody czerpanej z własnego ujęcia)?

z góry dzięki za podpowiedzi

no_kya

Z Sanepidu w Legionowie chcą przyjeżdżać za jakieś chore pieniądze. Gdzieś na Żelaznej jest laboratorium, gdzie można zawieźć wodę osobiście. Koszt około 40,00, wodę należy zwieźć tego samego dnia, jak najszybciej.

A dźwig do więźby?? Cieśla nie ma chęci do pracy?? U nas wszystko wciągali na kołowrotku, wnosili i sobie podpierali... A trochę tego jest. Dźwig totalnie zbędny.

Może ktoś posiada jakiś konkretny adres , tel. jeżeli chodzi o badanie wody??

Witam.

Poszukuję sprawdzonej ekipy do ocieplenia poddasza wełną i wykonania gpis-kartonów.

Magi77 - nie dzwoniłem bo dopiero dzisiaj zakończyli u mnie elewację (styro + 2 razy klej) - Ekipy niestety nie polecam.

Do gościa od GK na którego dałaś mi namiar nie mogę się wogóle dodzwonić.

Pozdrawiam.

Paweł

Witam.

Poszukuję sprawdzonej ekipy do ocieplenia poddasza wełną i wykonania gpis-kartonów.

Magi77 - nie dzwoniłem bo dopiero dzisiaj zakończyli u mnie elewację (styro + 2 razy klej) - Ekipy niestety nie polecam.

Do gościa od GK na którego dałaś mi namiar nie mogę się wogóle dodzwonić.

Pozdrawiam.

Paweł

Cześć

a co tam u Ciebie/Was z wodociągiem??zakończyli te wykopki ??wodę masz ?

jak będziesz miał czas to wpadnij w weekendzik popatrzeć na ogrodzenie.

Konrad :wink:

Witam,

Mam prośbę o wszelkie informacje na temat współpracy z panem M. Przyborowskim.

Zastanawiamy się nad podjęciem wspolpracy z tym wykonawcą.

Wszelkie spostrzeżenia będą dla nas cenne :D

Pozdrawiam. :D

M.

napisze krótko ........GODNY POLECENIA .......

stawia obecnie u naszego znajomego .

:lol: :lol:

Witam.

UFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF

Misja WODA MIEJSKA zakonczona. Łatwo nie było ale na szczęście wszystkie odbiory techniczne juz za nami :-)

No i cena wyszła cacy :-)

W razie czego mam dobry namiar na gościa który projektuje przyłącza itp. oraz tanią ekipę wykonawczą.

KonradJot - dzięki za namiar - jutro zadzwonię.

Goście od elewacji też zakończyli prace. Tynk na wiosnę ale z inna ekipą.

Pozdrawiam.

Paweł.

Sharpie to szkoda że nie polecasz ekipy, bo my nie mamy za bardzo wyboru, tylko jeden namiar. Zobaczymy może coś się uda załatwić. Dostaliśmy wycenę na oceiplenie (wełna, siatka, klej) około 15 000 + około 5 tyś liczymy za robociznę.

U nas na razie akcja szlifowanie i gruntowanie ścian, a od weekendu może zaczniemy malować. Kominek pali, grzejniki ciepłe, piec uruchomiony woda ciepła leci. Dziś sprzedałam mieszkanie więc ruszmy ostro bo do 30 listopada musimy się wyprowadzić.

Pozdrawiam

Sharpie to szkoda że nie polecasz ekipy, bo my nie mamy za bardzo wyboru, tylko jeden namiar. Zobaczymy może coś się uda załatwić. Dostaliśmy wycenę na oceiplenie (wełna, siatka, klej) około 15 000 + około 5 tyś liczymy za robociznę.

U nas na razie akcja szlifowanie i gruntowanie ścian, a od weekendu może zaczniemy malować. Kominek pali, grzejniki ciepłe, piec uruchomiony woda ciepła leci. Dziś sprzedałam mieszkanie więc ruszmy ostro bo do 30 listopada musimy się wyprowadzić.

Pozdrawiam

Super i powodzenia

Jesli to nie tajemnica to ile trwała sprzedaż mieszkania ??

jestem na podobnym etapie

Pozdrawiam

Super i powodzenia

u nas od dania ogłoszenia trwało to 3 tyg

a potem Miesiąc na papierki

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

POZDRO..

Pozdrawiam

Super i powodzenia

Ogłoszenie o sprzedaży mieszkania wyszło około 25 lipca, przez prawie 1,5 miesiąca była cisza, no nie licząc 10 tel. dziennie z różnych agencji nieruchomości. Kupiec znalazł się na początku września, ale miał jakieś lokaty pozakładane i dlatego dopiero teraz podpisaliśmy akt. Ale jak dla nas to lepiej, bo i tak się nie wyrobiliśmy z robotą.

Pozdrawiam