Lhea 05.11.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Mam pytanie o wodę. Stanisławów I, Nieporęt i okolice. Czy ktoś robił studnię, ale taką naprawdę głęboką?? Kilkadziesiąt metrów?? Jaka jest woda na większej głębokości?? U nas też woda na 12 metrach. Pijemy i żyjemy Jeszcze nie badaliśmy, ale w smaku jest super, wsiowa, bez porównania z pychotką warszawską. My mamy wodę w Aleksandrowie, na granicy ze Stanisławowem. Pozdrawiam Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 05.11.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Mam działkę p[o stronie Aleksandrowa.Problem jest taki, że ponoć na kilkunastu metrach jest glina, a nad nią piasek i woda OK. Tylko, że sąsiedzi (wszyscy 3) robia oczyszczalnię POŚ, i zapewne nastąpi zanieczyszczenie tej wody. Myślałem o głębokiej studni, aby sie przed tym zabezpieczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lhea 05.11.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Marnia,u nas były: piach, glina, ił, piach i pod piachem był żwirek. Ważne jest to, żeby woda była z drugiego lustra wody. Po dwóch warstwach nieprzepuszczalnych nie powinno być już żadnego syfu. Mamy namiar na miłego Pana, który nam wiercił studnię. Nawet go nie pilnowaliśmy za bardzo, a nie opierniczał się, tylko regularnie dokopał się do drugiego lustra. W wolnej chwili zapraszamy na konsumpcję. Podjedziemy w weekend na działeczkę, zależnie od tego, kiedy będzie pogoda. PozdrawiamMałgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 06.11.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Marnia, u nas były: piach, glina, ił, piach i pod piachem był żwirek. Ważne jest to, żeby woda była z drugiego lustra wody. Po dwóch warstwach nieprzepuszczalnych nie powinno być już żadnego syfu. Mamy namiar na miłego Pana, który nam wiercił studnię. Nawet go nie pilnowaliśmy za bardzo, a nie opierniczał się, tylko regularnie dokopał się do drugiego lustra. W wolnej chwili zapraszamy na konsumpcję. Podjedziemy w weekend na działeczkę, zależnie od tego, kiedy będzie pogoda. Pozdrawiam Małgosia Z przyjemnością z degustacji skorzystam . Lecz niestety nie wcześniej niż za 2 tyg, chyba, że w ciągu tygodnia - to choćby i dzisiaj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 06.11.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 czy wiecie gdzie najlepiej zrobić badanie wody (mam na myśli analizę chemiczną zawartości wody czerpanej z własnego ujęcia)? z góry dzięki za podpowiedzi no_kya Z Sanepidu w Legionowie chcą przyjeżdżać za jakieś chore pieniądze. Gdzieś na Żelaznej jest laboratorium, gdzie można zawieźć wodę osobiście. Koszt około 40,00, wodę należy zwieźć tego samego dnia, jak najszybciej. A dźwig do więźby?? Cieśla nie ma chęci do pracy?? U nas wszystko wciągali na kołowrotku, wnosili i sobie podpierali... A trochę tego jest. Dźwig totalnie zbędny. Może ktoś posiada jakiś konkretny adres , tel. jeżeli chodzi o badanie wody?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharpie 06.11.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Witam.Poszukuję sprawdzonej ekipy do ocieplenia poddasza wełną i wykonania gpis-kartonów. Magi77 - nie dzwoniłem bo dopiero dzisiaj zakończyli u mnie elewację (styro + 2 razy klej) - Ekipy niestety nie polecam.Do gościa od GK na którego dałaś mi namiar nie mogę się wogóle dodzwonić. Pozdrawiam.Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 06.11.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Witam. Poszukuję sprawdzonej ekipy do ocieplenia poddasza wełną i wykonania gpis-kartonów. Magi77 - nie dzwoniłem bo dopiero dzisiaj zakończyli u mnie elewację (styro + 2 razy klej) - Ekipy niestety nie polecam. Do gościa od GK na którego dałaś mi namiar nie mogę się wogóle dodzwonić. Pozdrawiam. Paweł Cześć a co tam u Ciebie/Was z wodociągiem??zakończyli te wykopki ??wodę masz ? jak będziesz miał czas to wpadnij w weekendzik popatrzeć na ogrodzenie. Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharpie 06.11.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Wodociąg zrobiony Jutro z gminy bedzie odbiór. Wpadnę na pewno oblukać ogrodzenie. Pozdrawiam. Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 07.11.2007 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Wodociąg zrobiony Jutro z gminy bedzie odbiór. Wpadnę na pewno oblukać ogrodzenie. Pozdrawiam. Paweł. co do karton gipsów to mam ludka przeczytaj na priva. Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur i Madzia 07.11.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Witam, Mam prośbę o wszelkie informacje na temat współpracy z panem M. Przyborowskim. Zastanawiamy się nad podjęciem wspolpracy z tym wykonawcą. Wszelkie spostrzeżenia będą dla nas cenne Pozdrawiam. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 07.11.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Witam, Mam prośbę o wszelkie informacje na temat współpracy z panem M. Przyborowskim. Zastanawiamy się nad podjęciem wspolpracy z tym wykonawcą. Wszelkie spostrzeżenia będą dla nas cenne Pozdrawiam. M. napisze krótko ........GODNY POLECENIA ....... stawia obecnie u naszego znajomego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharpie 07.11.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Witam. UFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF Misja WODA MIEJSKA zakonczona. Łatwo nie było ale na szczęście wszystkie odbiory techniczne juz za nami No i cena wyszła cacy W razie czego mam dobry namiar na gościa który projektuje przyłącza itp. oraz tanią ekipę wykonawczą. KonradJot - dzięki za namiar - jutro zadzwonię. Goście od elewacji też zakończyli prace. Tynk na wiosnę ale z inna ekipą. Pozdrawiam. Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 08.11.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Sharpie to szkoda że nie polecasz ekipy, bo my nie mamy za bardzo wyboru, tylko jeden namiar. Zobaczymy może coś się uda załatwić. Dostaliśmy wycenę na oceiplenie (wełna, siatka, klej) około 15 000 + około 5 tyś liczymy za robociznę. U nas na razie akcja szlifowanie i gruntowanie ścian, a od weekendu może zaczniemy malować. Kominek pali, grzejniki ciepłe, piec uruchomiony woda ciepła leci. Dziś sprzedałam mieszkanie więc ruszmy ostro bo do 30 listopada musimy się wyprowadzić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 08.11.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Sharpie to szkoda że nie polecasz ekipy, bo my nie mamy za bardzo wyboru, tylko jeden namiar. Zobaczymy może coś się uda załatwić. Dostaliśmy wycenę na oceiplenie (wełna, siatka, klej) około 15 000 + około 5 tyś liczymy za robociznę. U nas na razie akcja szlifowanie i gruntowanie ścian, a od weekendu może zaczniemy malować. Kominek pali, grzejniki ciepłe, piec uruchomiony woda ciepła leci. Dziś sprzedałam mieszkanie więc ruszmy ostro bo do 30 listopada musimy się wyprowadzić. Pozdrawiam Super i powodzenia Jesli to nie tajemnica to ile trwała sprzedaż mieszkania ?? jestem na podobnym etapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur i Madzia 08.11.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Dzieki za informację sąsiedzie Przejeżdżaliśmy ostatnio w pobliżu iii gratulujemy postępów, domek wygląda super A my generalnie układamy strop nad piwnicą i jak pogoda pozwoli to niedługo zalejemy Pozdrawiam. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 09.11.2007 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Sharpie to szkoda że nie polecasz ekipy, bo my nie mamy za bardzo wyboru, tylko jeden namiar. Zobaczymy może coś się uda załatwić. Dostaliśmy wycenę na oceiplenie (wełna, siatka, klej) około 15 000 + około 5 tyś liczymy za robociznę. U nas na razie akcja szlifowanie i gruntowanie ścian, a od weekendu może zaczniemy malować. Kominek pali, grzejniki ciepłe, piec uruchomiony woda ciepła leci. Dziś sprzedałam mieszkanie więc ruszmy ostro bo do 30 listopada musimy się wyprowadzić. Pozdrawiam Super i powodzenia Jesli to nie tajemnica to ile trwała sprzedaż mieszkania ?? jestem na podobnym etapie u nas od dania ogłoszenia trwało to 3 tyg a potem Miesiąc na papierki POZDRO.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 09.11.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Sharpie to szkoda że nie polecasz ekipy, bo my nie mamy za bardzo wyboru, tylko jeden namiar. Zobaczymy może coś się uda załatwić. Dostaliśmy wycenę na oceiplenie (wełna, siatka, klej) około 15 000 + około 5 tyś liczymy za robociznę. U nas na razie akcja szlifowanie i gruntowanie ścian, a od weekendu może zaczniemy malować. Kominek pali, grzejniki ciepłe, piec uruchomiony woda ciepła leci. Dziś sprzedałam mieszkanie więc ruszmy ostro bo do 30 listopada musimy się wyprowadzić. Pozdrawiam Super i powodzenia Jesli to nie tajemnica to ile trwała sprzedaż mieszkania ?? jestem na podobnym etapie Ogłoszenie o sprzedaży mieszkania wyszło około 25 lipca, przez prawie 1,5 miesiąca była cisza, no nie licząc 10 tel. dziennie z różnych agencji nieruchomości. Kupiec znalazł się na początku września, ale miał jakieś lokaty pozakładane i dlatego dopiero teraz podpisaliśmy akt. Ale jak dla nas to lepiej, bo i tak się nie wyrobiliśmy z robotą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 09.11.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Magi77 pawel i renia dziękiCiekawe jak bedzie u mnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 09.11.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Magi77 pawel i renia dzięki Ciekawe jak bedzie u mnie ? Nie ma sprawy i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharpie 09.11.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Witam.Konrad.... jesteś jutro (sobota) u siebie na budowie ?Chetnie bym podjechał. Pozdrawiam.Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts