Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NIEŚMIAŁO GRUPA NIEPORĘT I OKOLICE

jaspio

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no...dźwig znalazłem na ostatnią chwilę (DZIĘKI PAWEŁ!! :D ) i dach zaczyna powoli wyglądać :D :D :D :

http://img235.imageshack.us/img235/4428/200711dachwkaidach039pu7.jpg

http://img125.imageshack.us/img125/9922/200711dachwkaidach042xg0.jpg

http://img221.imageshack.us/img221/5233/200711dachwkaidach049dx0.jpg

z niepokojem śledzę prognozy pogody :-?

19 mają wejść dekarze

czy robiliście podlogowe z powrotu grzejnikow (moze u kogos juz to dziala ?) zastanawiam sie czy to dobre rozwiazanie, a jesli tak jak to zrobic - czy bezposrednio z powrotu - wtedy nie ma nad tym kontroli innej niz termostat przy grzejniku, slyszalem ze niektorzy robia z rozdzielacza osobne wyjscie z termostatem ustawionym na nizsza temperature, ale to chyba tez dzialac bedzie srednio - raczej sie dlawic. mieszanie wyjscia z pieca z powrotem - czy to dobre ? - musze zdecydowac szybko - prosze o rady

czy robiliście podlogowe z powrotu grzejnikow (moze u kogos juz to dziala ?) zastanawiam sie czy to dobre rozwiazanie, a jesli tak jak to zrobic - czy bezposrednio z powrotu - wtedy nie ma nad tym kontroli innej niz termostat przy grzejniku, slyszalem ze niektorzy robia z rozdzielacza osobne wyjscie z termostatem ustawionym na nizsza temperature, ale to chyba tez dzialac bedzie srednio - raczej sie dlawic. mieszanie wyjscia z pieca z powrotem - czy to dobre ? - musze zdecydowac szybko - prosze o rady

mckwadra - nie potrafię Ci jeszcze pomóc, choć sam zastanawiam się właśnie nad takim rozwiązaniem (tzn. zasilanie podłogówki powrotem z grzejników), no ale to następny rok i powiedzmy, że mam jeszcze czas ;)

proponuję natomiast byś dobrze przeszukał fora - chyba coś o tym czytałem swego czasu...

Witanko.

KonradJot - Ha.....wreszcie dotarłem do Ciebie na budowę :-)

Grupy aurat wcześniej nie czytałem no ale od czego .... Castorama :-)

Dzisiaj mordowałem się z docieplaniem wełną dachu.

Robótka trochę gryząca :-(

Pozdrawiam.

Paweł.

Spoko , ja jeszcze wróciłem się do Castoramy Bo Marek mnie jednak przekonał do tego ustrojstwa Henkela i zwróciłem tej klej.

Przyklei się jak będzie na plusie i kurde to w 2 godziny łapie na amen w pacierzu.

Pozdrawiam

Konrad

P.S.

i co zachorowałeś już na takie same ogrodzenie, czy jeszcze druga połowa musi zobaczyć ??

:wink: :D

Witam. Jeśli jest ktoś zainteresowany przydomowymi oczyszczalniami ścieków to zapraszam do współpracy. 0 696 38 38 56

Ja o tym myślę, ale w przyszłym roku.

Handlujesz czy u siebie budujesz??

pawel i renia

jaki POŚ macie??

Sączki, studnia chłonna ... ?

Dlaczego zdecydowaliście się na takie rozwiązanie

I prosze o kontakt do wykonawcy, jeżeli wart tego.

przy studniach chłonnych jest dużo większe prawdopodobieństwo że owa studnia "zamuli " się dość wcześnie w stosunku do drenażu rozsączającego.

Tam gdzie jest wodociąg nie ma problemów z założeniem POŚ chyba że plan zagospodarowania wyraźnie mówi inaczej.

Ostatnio rozmawiałem z Wójtem gminy NIeporęt i mówił że częściowo inwestycje tego typu są refundowane.

Pozdrawiam

Konrad :wink:

Witam. Jeśli jest ktoś zainteresowany przydomowymi oczyszczalniami ścieków to zapraszam do współpracy. 0 696 38 38 56

pawel i renia

jaki POŚ macie??

Handluje, montuje i sam mam zamiar mieć przy domu. (Kąty Węgierskie)

przy studniach chłonnych jest dużo większe prawdopodobieństwo że owa studnia "zamuli " się dość wcześnie w stosunku do drenażu rozsączającego.

Tam gdzie jest wodociąg nie ma problemów z założeniem POŚ chyba że plan zagospodarowania wyraźnie mówi inaczej.

Ostatnio rozmawiałem z Wójtem gminy NIeporęt i mówił że częściowo inwestycje tego typu są refundowane.

Pozdrawiam

Owszem. Na ostatnie radzie gminy Nieporęt została podjęta decyzja o dofinansowaniu POŚ. 30% wartości inwestycji ale nie więcej niż 3000 PLN

pawel i renia

jaki POŚ macie??

http://www.bioires.pl/

szybko,sprawnie i profesionalnie :wink:

najlepiej dzwonić do p.Krzysia 0698-682-829

i oczywiście powołać się na Pawła z Katów W.

a dlaczego taką - bo jeseśmy wygodni :roll: :lol: :roll: :lol: :roll:

Uwaga !!!

DOSKONAŁY CIESLA Z KILKUDZIESIECIO - LETNIM DOŚWIADCZENIEM MA TERAZ WOLNY TERMIN I CHETNIE WYKONA WIĘŹBĘ DACHOWĄ

WARSZAWA - BIAŁOŁĘKA I OKOLICE, MARKI, NIEPORET, KĄTY, LEGIONOWO, CHOTOMÓW I INNE PEWNIE TEŻ

KONTAKT 504 009 293

SERDECZNIE POLECAM

U MNIE I U INNYCH FORUMOWICZÓW WYKONAŁ KAWAŁ DOBREJ ROBOTY

CO MOŻNA ZOBACZYĆ W DZIENNIKU LUB NA ZYWO

Uwaga !!!

DOSKONAŁY CIESLA Z KILKUDZIESIECIO - LETNIM DOŚWIADCZENIEM MA TERAZ WOLNY TERMIN I CHETNIE WYKONA WIĘŹBĘ DACHOWĄ

WARSZAWA - BIAŁOŁĘKA I OKOLICE, MARKI, NIEPORET, KĄTY, LEGIONOWO, CHOTOMÓW I INNE PEWNIE TEŻ

KONTAKT 504 009 293

SERDECZNIE POLECAM

Pan Stanisław? Jeszcze szaluje u mnie schody ;)

Uwaga !!!

KONTAKT 504 009 293

SERDECZNIE POLECAM

Pan Stanisław? Jeszcze szaluje u mnie schody ;)

a tak z ciekawości , to czemu cieśla szaluję Ci schody ??

Pozdrawiam