KonradJot 21.01.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Drodzy, poszukuję pilnie namiarów na wykonawcę drzwi zewnętrznych - możliwie najbardziej bezpiecznych. Zależy mi również na szybkiej realizacji. Proszę też o namiary na sprawdzonych fachowców od tynków C-W oraz od wylewek. z góry dzięki no_kya Poleciało na priva Witam Mago ja chciałbym się Ciebie zapytać o Twoje okna co to za producent i jaki kolor i już nie pamiętam czy ty masz drewniane parapety ? Jeśli tak to poproszę o namiar, bo gdzieś mi umknęło. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 21.01.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Drodzy, poszukuję pilnie namiarów na wykonawcę drzwi zewnętrznych - możliwie najbardziej bezpiecznych. Zależy mi również na szybkiej realizacji. Proszę też o namiary na sprawdzonych fachowców od tynków C-W oraz od wylewek. z góry dzięki no_kya Poleciało na priva Witam Mago ja chciałbym się Ciebie zapytać o Twoje okna co to za producent i jaki kolor i już nie pamiętam czy ty masz drewniane parapety ? Jeśli tak to poproszę o namiar, bo gdzieś mi umknęło. Pozdrawiam Konrad Okna Jezierski ,kolor-canadianł.Ładne okna ma też Paweł i Renia( bardzo podobne do naturalnego drzewa) Parapety mam dębowe Namiary wysyłam na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 21.01.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 >>>>>>>>>>>>>>>>>>> Witam Mago ja chciałbym się Ciebie zapytać o Twoje okna co to za producent i jaki kolor i już nie pamiętam czy ty masz drewniane parapety ? Jeśli tak to poproszę o namiar, bo gdzieś mi umknęło. Pozdrawiam Konrad Okna Jezierski ,kolor-canadianł.Ładne okna ma też Paweł i Renia( bardzo podobne do naturalnego drzewa) Parapety mam dębowe Namiary wysyłam na priva.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< dzięki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 21.01.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Bardzo Nam Miło .....MAŁGOSIU .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 21.01.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Bardzo Nam Miło .....MAŁGOSIU .... Dzięki ,ale nie ma za co A tak wogóle to pochwal się jak wszystko działa Kominek podłączony??? Ciepła woda już jest?Podłogóweczka chodzi????? Napisz,zadzwoń .Mam ochotę wpaść i sprawdzić Wasze postępy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 22.01.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 wiesz przecież że nasze drzwi są zawsze dla was otwarte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maliniaczek 22.01.2008 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Witam wszystkich,Do Mago dołaczam prośbe na tynkarzy od c-w i wylewek i tynki zew.Następna prośba to skąd braliscie dzrzwi zewnętrzne i brame garażową.I na końcu pytanko, Czy są jakieś przeciwskazania, żeby nie robic jednocześnie tynków wew i zew, bądż tylko z tygodniowa róznica czasu, czy to będzie żle wpływało na schnięcie obu tynków.Pozdrawiam serdcznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 22.01.2008 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 wiesz przecież że nasze drzwi są zawsze dla was otwarte Wiem,wiem.. maliniaczek Namiary na priva Widzę,że ostro zabierasz się do wykończania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 22.01.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 I na końcu pytanko, Czy są jakieś przeciwskazania, żeby nie robic jednocześnie tynków wew i zew, bądż tylko z tygodniowa róznica czasu, czy to będzie żle wpływało na schnięcie obu tynków. Jeśli dom nie jest zbudowany z gazobetonu - to wielkich przeciwwskazań nie ma, daj tylko tynkom wewn. trochę czasu na wyschnięcie, tak jak piszesz. Jeśli zaś budujesz z gazobetonu, to wg mnie przeciwwskazania są, i najpierw musisz zrobić tynki wewn., odczekać aż całkowicie wyschną (nie tylko wierzchnia warstwa), a potem robić ocieplenie na zewnątrz. Przy dobrym grzaniu to będzie różnica 3 tygodni, do miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maliniaczek 22.01.2008 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Dzięki za odpowiedzi- Mago jak ty szybko działasz... Kakaowy- na szczęście nie mam domku z gazobetonu tylko z porotherm25, rozumiem, że spokojnie moge tynkowac, Planowany termin to maj więc pogoda powinna być odpowiednia.Ponawiam prośbe o brame garazową i drzwi wejściowe.I właśnie tu wymyśliłam cos takiego, co mąż mówi, że to idiotyczny pomysl, ale doradze sie was i oto mój pomysł:Chce założyć dzrzwi wejściowe tymczasowe na czas wszystkich brudnych prac, a potem dopiero juz po elewacjach docelowe dzrzwi wejściowe, mój problem polega na tym co z futryna- ościeżnicą dzrzwi, czy teraz zamawiam dwie pary dzrzwi i wstawiam docelową ościeżnice i tanie dzrzwi czy normalnie tanią ościeżnice i tanie drzwi , a pożniej to wszysto rozwalam, i na nowo zakładam pożądne drzwi, czy wogóle sie w to nie bawić, tak jak mój mąż uważa i od razu założyć docelowe drzwi i porządnie je obkleić folią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 22.01.2008 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Zrób tak jak radzi mąż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maliniaczek 22.01.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 OK No to jeszcze jedno pytanko odnośnie inatalacji gazowej, właśccwie to chodzi mi o rozłożenie samych rur , kto to robi hydraulik, czy ktoś z gazowni, chcialam przy tym podkreślić ,że gazu jeszcze nie ma dopiero cała wioseczka złożyła wniosek do gazowni o przyłącze gazowe, i w odpowiedzi dostaliśmy termin poprowadzenia instalacjii do naszych domków na jesień tego roku. I stąd moje pytanie wszystko zwiazane z ogrzewaniem itd. robi hydraulik, czy tak samo on podciągnie mi rurke do kuchenki gazowej.? Wiem ,że dla niektórych te pytanie może sie wydawać prozaicznie głupie, ale jeśli ktoś zechce mi na nie odpowiedzieć bedę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 27.01.2008 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Paweł i Renia Jestem pod wrażeniem Super,super,super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharpie 28.01.2008 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Witam szanownych forumowiczów.Nadchodzi czas glazur, terakot itp.Zastanawiam się i szukam czegoś fajnego na podłogę w garażu. Może macie jakieś fotki swoich podłóg garażowych ? Pozdrawiam.Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maliniaczek 29.01.2008 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Witam wszystkich i od razu prosze o pomoc, podeślijcie mi swoich tynkarzy,Jestem nieco w panice, gdyż myślałam ,że 2 -3 miesiące wyprzedenia wystarczy żeby zaklepać ekipe tynkarzy- niestety mój błąd.Jeden tynkarz powiedzial mi że w tym roku nie ma szans, a drugi może mnie zapisać na jesień. A ja potrzebuje na KWIECIEŃ. Prosze o pomoc jeśli macie sprawdzona ekipe, podzielcie sie namiarami.Z góry dzięki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maliniaczek 29.01.2008 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Jeszcze jedno...Czy ktoś mógłby mi podesłać wzór umowy z hydraulikiem i tynkarzem.Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 29.01.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Witam wszystkich i od razu prosze o pomoc, podeślijcie mi swoich tynkarzy, Jestem nieco w panice, gdyż myślałam ,że 2 -3 miesiące wyprzedenia wystarczy żeby zaklepać ekipe tynkarzy- niestety mój błąd. Jeden tynkarz powiedzial mi że w tym roku nie ma szans, a drugi może mnie zapisać na jesień. A ja potrzebuje na KWIECIEŃ. Prosze o pomoc jeśli macie sprawdzona ekipe, podzielcie sie namiarami. Z góry dzięki... A myślałeś o suchych tynkach? Taniej, szybciej, równiej, sucho itp Jak sobie przypomnę moja ekipe tynkarzy to mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maliniaczek 29.01.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maliniaczek 29.01.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 No ja mysle tylko o maszynowych, nie mam czasu na ręczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 29.01.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 No ja mysle tylko o maszynowych, nie mam czasu na ręczne... suche tynki z płyt karton gips mocowanych na klej do ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts