Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NIEŚMIAŁO GRUPA NIEPORĘT I OKOLICE

jaspio

Recommended Posts

Drodzy,

poszukuję pilnie namiarów na wykonawcę drzwi zewnętrznych - możliwie najbardziej bezpiecznych.

Zależy mi również na szybkiej realizacji.

Proszę też o namiary na sprawdzonych fachowców od tynków C-W oraz od wylewek.

z góry dzięki

no_kya

Poleciało na priva

Witam

Mago ja chciałbym się Ciebie zapytać o Twoje okna co to za producent i jaki kolor i już nie pamiętam czy ty masz drewniane parapety ?

Jeśli tak to poproszę o namiar, bo gdzieś mi umknęło.

Pozdrawiam

Konrad :wink:

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Drodzy,

poszukuję pilnie namiarów na wykonawcę drzwi zewnętrznych - możliwie najbardziej bezpiecznych.

Zależy mi również na szybkiej realizacji.

Proszę też o namiary na sprawdzonych fachowców od tynków C-W oraz od wylewek.

z góry dzięki

no_kya

Poleciało na priva

Witam

Mago ja chciałbym się Ciebie zapytać o Twoje okna co to za producent i jaki kolor i już nie pamiętam czy ty masz drewniane parapety ?

Pozdrawiam

Okna Jezierski ,kolor-canadianł.Ładne okna ma też Paweł i Renia( bardzo podobne do naturalnego drzewa)

Parapety mam dębowe

Namiary wysyłam na priva.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Witam

Pozdrawiam

Okna Jezierski ,kolor-canadianł.Ładne okna ma też Paweł i Renia( bardzo podobne do naturalnego drzewa)

Parapety mam dębowe

Namiary wysyłam na priva.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

dzięki bardzo

:wink:

Witam wszystkich,

Do Mago dołaczam prośbe na tynkarzy od c-w i wylewek i tynki zew.

Następna prośba to skąd braliscie dzrzwi zewnętrzne i brame garażową.

I na końcu pytanko, Czy są jakieś przeciwskazania, żeby nie robic jednocześnie tynków wew i zew, bądż tylko z tygodniowa róznica czasu, czy to będzie żle wpływało na schnięcie obu tynków.

Pozdrawiam serdcznie

I na końcu pytanko, Czy są jakieś przeciwskazania, żeby nie robic jednocześnie tynków wew i zew, bądż tylko z tygodniowa róznica czasu, czy to będzie żle wpływało na schnięcie obu tynków.

Jeśli dom nie jest zbudowany z gazobetonu - to wielkich przeciwwskazań nie ma, daj tylko tynkom wewn. trochę czasu na wyschnięcie, tak jak piszesz. Jeśli zaś budujesz z gazobetonu, to wg mnie przeciwwskazania są, i najpierw musisz zrobić tynki wewn., odczekać aż całkowicie wyschną (nie tylko wierzchnia warstwa), a potem robić ocieplenie na zewnątrz. Przy dobrym grzaniu to będzie różnica 3 tygodni, do miesiąca.

Dzięki za odpowiedzi- Mago jak ty szybko działasz...

Kakaowy- na szczęście nie mam domku z gazobetonu tylko z porotherm25, rozumiem, że spokojnie moge tynkowac, Planowany termin to maj więc pogoda powinna być odpowiednia.

Ponawiam prośbe o brame garazową i drzwi wejściowe.

I właśnie tu wymyśliłam cos takiego, co mąż mówi, że to idiotyczny pomysl, ale doradze sie was i oto mój pomysł:

Chce założyć dzrzwi wejściowe tymczasowe na czas wszystkich brudnych prac, a potem dopiero juz po elewacjach docelowe dzrzwi wejściowe, mój problem polega na tym co z futryna- ościeżnicą dzrzwi, czy teraz zamawiam dwie pary dzrzwi i wstawiam docelową ościeżnice i tanie dzrzwi czy normalnie tanią ościeżnice i tanie drzwi , a pożniej to wszysto rozwalam, i na nowo zakładam pożądne drzwi, czy wogóle sie w to nie bawić, tak jak mój mąż uważa i od razu założyć docelowe drzwi i porządnie je obkleić folią.

OK

No to jeszcze jedno pytanko odnośnie inatalacji gazowej, właśccwie to chodzi mi o rozłożenie samych rur , kto to robi hydraulik, czy ktoś z gazowni, chcialam przy tym podkreślić ,że gazu jeszcze nie ma dopiero cała wioseczka złożyła wniosek do gazowni o przyłącze gazowe, i w odpowiedzi dostaliśmy termin poprowadzenia instalacjii do naszych domków na jesień tego roku.

I stąd moje pytanie wszystko zwiazane z ogrzewaniem itd. robi hydraulik, czy tak samo on podciągnie mi rurke do kuchenki gazowej.?

Wiem ,że dla niektórych te pytanie może sie wydawać prozaicznie głupie, ale jeśli ktoś zechce mi na nie odpowiedzieć bedę wdzięczna. :)

Witam wszystkich i od razu prosze o pomoc, podeślijcie mi swoich tynkarzy,

Jestem nieco w panice, gdyż myślałam ,że 2 -3 miesiące wyprzedenia wystarczy żeby zaklepać ekipe tynkarzy- niestety mój błąd.

Jeden tynkarz powiedzial mi że w tym roku nie ma szans, a drugi może mnie zapisać na jesień. A ja potrzebuje na KWIECIEŃ. Prosze o pomoc jeśli macie sprawdzona ekipe, podzielcie sie namiarami.

Z góry dzięki...

Witam wszystkich i od razu prosze o pomoc, podeślijcie mi swoich tynkarzy,

Jestem nieco w panice, gdyż myślałam ,że 2 -3 miesiące wyprzedenia wystarczy żeby zaklepać ekipe tynkarzy- niestety mój błąd.

Jeden tynkarz powiedzial mi że w tym roku nie ma szans, a drugi może mnie zapisać na jesień. A ja potrzebuje na KWIECIEŃ. Prosze o pomoc jeśli macie sprawdzona ekipe, podzielcie sie namiarami.

Z góry dzięki...

A myślałeś o suchych tynkach?

Taniej, szybciej, równiej, sucho itp

Jak sobie przypomnę moja ekipe tynkarzy to mnie :evil: