jamio 16.10.2002 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2002 Cześć Czy ktoś może odpowiedzieć na pytanie ile drewna jest potrzebne na około dwustu metrowy dach.Dodatkowo chciałbym zastąpić betownowy strop drewnem, tj. belkami i deskami. Płaszczyna stropu ma około 110-130 metrów kwadratowych. Może ktoś miał doświadczenie z tego typu stropem i może chociaż w przybliżeniu określić ile drewna jest potrzebne do zrealizowania takiego zamierzenia. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 16.10.2002 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2002 aby zamówić drewno na więźbę musisz mieć zestawienie poszczególnych elementów dachu (krokwie, murłaty, łaty itd) bez tego raczej nie zamówisz dachu. Może to zrobić projektant, cieśla lub samodzielnie. Mając takie zestawienie mozna juz bez problemu obliczyć ile kubików bedziesz potrzebować. Na dwieście metrów bez deskowania, tak na moje oko to spokojnie 13-14 kubików. Co do podłogi to nie wiem, mam betonową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 16.10.2002 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2002 No chyba mniej, myślę że około 11 m3, co do reszty można spróbować w firmie http://www.moderndach.pl, ja nie skorzystałem, ale dostałem od nich konkretną fertę na takie właśnie rozwiązanie.Mironmk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.10.2002 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2002 Ja na 310 m miałem 9 m i jeszcze mi zostało. Pytanie jaki masz dach, czy dużo będzie odpadów. Zrobiłem pełne deskowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamio 18.10.2002 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2002 Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Co zaś tyczy się rodzaju dachu, nic konkretnego jeszcze nie wybrałem. Wiem jednak, że ze względu na koszty musi być on jak najprostszy w konstrukcji oraz jak najmniej materiałochłonny. PozdrowieniaJamio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamio 18.10.2002 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2002 a jeszczo jedno. Pytałem o drewno, nie mając jeszcze projektu, ponieważ chciałbym teraz kupić taniej drewno aby samemu je wysuszyć i przygotwać do położenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts