johny27 28.04.2005 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Jakie muszę załatwić formalności aby wykonać wiercenie studni zgodnie z prawem - studnia w/g zapewnień firmy wiertniczej będzie miała około 30m głębokości. Za moment będę załatwiał pozwolenie na budowę - czy w związku z tym pozwolenie na studnię powinienem załatwić właśnie teraz? jezeli tak to czego będę potrzebował, jakiej papierologii, uzgodnień itd... Nie chcę mieć problemów z późniejszym odbiorem domu.... planuję wywiercic studni w miejscu starej studni kopanej, ktora jest naniesiona na mapkę a wydaje mi się że warto wykorzystać tamte stare kręgi np na obudowę studni - tylko t aodleglosc - około 30 m od punktu wejścia do domu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basset 28.04.2005 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Nic nie musisz robic- nie potrzebne sa do tego zadne papiery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 28.04.2005 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 w przypadku gdy głębokość studni przekroczy 30 m potrzebne jest pozwolenie wodno-prawne.więcej dowiesz się w starostwie lub od wykonawcy który powinien Ci powiedzieć co i jak załatwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johny27 28.04.2005 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Nic nie musisz robic- nie potrzebne sa do tego zadne papiery. oj potrzebne potrzebne..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basset 28.04.2005 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Nic nie musisz robic- nie potrzebne sa do tego zadne papiery. oj potrzebne potrzebne..... Jesli ma do 30 m to nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johny27 29.04.2005 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 potrzebny jest projekt a nie jest potrzebny operat wodno - prawny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REX RoD 29.04.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 a u mnie w gminie powiedzieli mi, że nie muszę mieć pozwolenia a jedynie na 7 dni (14) przed rozpoczęciem kopania powinienem zglosić informacje o tym do nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 13.05.2005 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Dopiszę się do starego wątku z pytaniem: słyszałem, że niektóre gminy robią problemy ze studnią (nie zgadzają się na jej wywiercenie), jeśli działka jest uzbrojona w wodę z wodociągu, powołując się na ochronę środowiska. Tak jest podobno np. w podwarszawskim Konstancinie. Możecie się na ten temat wypowiedzieć? Brzmi to dla mnie jak skończona bzdura, ale wieść że tak jest w konstancinie mam z dość pewnego źródła. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basset 13.05.2005 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Dopiszę się do starego wątku z pytaniem: słyszałem, że niektóre gminy robią problemy ze studnią (nie zgadzają się na jej wywiercenie), jeśli działka jest uzbrojona w wodę z wodociągu, powołując się na ochronę środowiska. Tak jest podobno np. w podwarszawskim Konstancinie. Możecie się na ten temat wypowiedzieć? Brzmi to dla mnie jak skończona bzdura, ale wieść że tak jest w konstancinie mam z dość pewnego źródła. J. Jesli jest to faktycznie prawda to bylby bezsens do kwadrwtu Wodociagi probuja stworzyc monopol na wode. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 13.05.2005 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Jesli jest to faktycznie prawda to bylby bezsens do kwadrwtu Wodociagi probuja stworzyc monopol na wode. No właśnie! Pytając dokładniej dowiedziałem sie, że w Konstancinie takie obostrzenie jest dodawane do warunków zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stellina 26.03.2016 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 A ja troche na inny temat, czy ktoś miał problem ze studnią głębinową, tj nie mógł jej kopać ponieważ woda jest za głęboko (pow. 100m) i używa innej studni typu abisyńskiej lub kopanej tradycyjnie? Jak poradzić sobie z tym problemem? Woda jest potrzebna do zaopatrzenia domku jednorodzinnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts