Gajka 16.10.2002 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2002 Witam, Jakiej wysokości są drzwi w Waszych domach? Ja chciałabym przynajmniej 2,20, czy to zły pomysł? W projekcie mamy 2 metrowe, ale nie podoba mi sie to jakoś Jak jest u Was pozdrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pingo 16.10.2002 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2002 Przede wszystkim na samym początku wybierz producenta i konkretny model drzwi, sprawdź dokładne wymiary ościeżnicy albo jeszcze lepiej zalecany rozmiar otworu, i konkretnie pod to planuj. Oczywiście jeśli nie chcesz robić drzwi na indywidualne zamówienie. Z tego co się zorientowałem to typowe rozmiary otworu to ok. 205-210 cm. Ja na początku budowy zdecydowałem się na jedną z bardziej znanych firm (nazwy nie podaję żeby uniknąć kryptoreklamy i zostawiłem wszędzie 206 cm od planowanego poziomu posadzki na gotowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 16.10.2002 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2002 2,20 w świetle to trochę nietypowe, ale może w przypadku posiadania znajomych koszykarzy to się przyda. Można też tak jak w pałacu prezydenckim, mieć klamki na wysokości głowy.2 metry w świetle jest całkowicie wystarczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 16.10.2002 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2002 Pingo, dziekuję za tak ważną, dobrą podpowiedź. :smile: 210cm, o to juz mnie zadowoli Bingo Marek jest koszykarz w rodzinie, ale to nie dla niego taką zmianę chciałabym przeprowadzić. Podobają mi sie wyższe wejścia, lecz chciałabym uniknąć indywidualnego zamówienia i wyższych wydatków. Pozdrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts