ged 26.10.2002 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2002 Oby forum działało wiecznie i przynosiło pożytek potomnym ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 29.10.2002 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2002 remx, nie jestem mistrzem negocjacji, ale wydaje mi się że przy zakupie działki poszło mi nieźle. Powiedziałam facetowi takim znudzonym głosem, że działka ma swoje wady i zalety, rozważamy możliwość jej zakupu, ale musimy się zastanowić, bo działek w okolicy jest wiele... Człowiek od razu spuścił cenę o 20% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.10.2002 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2002 Zainteresowany jestem kupnem działki 700m2(kwadrat).Problem w tym, że w lewym przeciwległym od drogi rogu znajduje się studzienka drenażowa.Dom ma stać z drugiej strony. A tam gdzie jest ta studzienka będzie ogród.Czy to problem jak na działce znajduje się .Proszę o opinie.[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 08.11.2002 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 Czy ktoś wie czy, nie będąc jeszcze właścicielem działki, mogę sprawdzić czy Zakład Energetyczny zapewni mi prąd. A jeżeli nie mogę, to czy może to zrobić aktualny właściciel, tak aby te ustalenia przeszły później na mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rw 15.11.2002 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2002 On 2002-11-08 07:23, remx wrote: Czy ktoś wie czy, nie będąc jeszcze właścicielem działki, mogę sprawdzić czy Zakład Energetyczny zapewni mi prąd. A jeżeli nie mogę, to czy może to zrobić aktualny właściciel, tak aby te ustalenia przeszły później na mnie. Możesz wystapic o " warunki przyłączenia do sieci energetycznej". Własność działki nie jest do tego konieczna. Taki dokument określi zasady na jakich można podłączyć planowany dom do sieci ZE. Jest to również dokument niezbędny do uzyskania pozwolenia na budowę. Podobnie jest z wodą, gazem itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasieks 11.12.2002 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 On 2002-10-25 20:47, Felek wrote: Ja swoja dzialke kupilem 1,5 ruku temu od rolnika. Rolnik byl twardy tak jak by mu nie zalezalo na sprzedazy wiec nic nie wytargowalem. Mial juz zrobiony podzial ziemi i zapewnial ze ma zamiar sprzedac pozostalych 15 dzialek, niestety jak tylko dostal gotowke doszedl do wniosku ze brak mu pomyslu co zrobic z taka kasa (ponad 100 tys) a co dopiero bedzie gdy sprzeda reszte. Wstzrzymal wiec sprzedaz a ja zostalem sam na srodku pola (dookola buraki). Do mediow mam ponad 300 m wiec kompletne uzbrojenie kosztowaloby mnie jakies 150 tys. Na poczatku przyszlego roku maja sie zbroic dzialki kupione od innego rolnika, do nich mam "tylko" 150 m wiec moze jakos pociagne nieszczesne rury. Jesli jednak znajde w miedzyczasie inna dzialke UZBROJONA to ta zostanie mi jako nieprzemyslana, dlugo-terminowa inwestycja. Nie popelniajcie tego samego bledu !!!!!! Jeśli chodzi o media to ja osobiście również kupiłem nieuzbrojoną działkę i poprzestanę na podłączeniu prądu, który ma być inwestycją ZE - już podpisałem umowę. Woda - wywiercę studnie, a z gazownią nie chcę mieć nic wspólnego rok czekam już na warunki. Wobec takiej postawy zdecydowałem się na pompę ciepła, której potrzebny jest kawałek terenu by ułożyć kolektor gruntowy. Wybrałem model nagrodzony przez Muratora. Mając na uwadze ewentualny koszt budowy gazociągu ok. 150 m oraz koszt pieca myślę że dokonałem słusznego wyboru. Jeżeli jeszcze załatwię kredyt z BOŚ-u to będę zadowolony. Przedstawiciel firmy przyjechał do Lublina z Grudziądza po by rozwiać moje wątpliwości dotyczące nachylenia działki, ale wracając do meritum to pierwsza rzecz to prąd reszta jakoś pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.04.2003 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 Wlasnie , widzialam cos o podatkach.Czy kupujac ziemie od gminy mam obowiazek zaplacenia jakiegos podatku?Kupilam od gminy i tez bez pradu.Troche mnie wystraszyliscie ze moze byc z podlaczeniem go taki problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Osówka 04.04.2003 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 FranekF - czy wiesz ilu musi być mieszkańców przy drodze będącej ich współwłasnością, aby gmina była zobligowana do jej wykupienia? Teraz jest nas dziesięcioro - czy to już wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 11.04.2003 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 my na działce oszczędziliśmy 5 tys. w stosunku do ceny wywoławczej, ale też okazało się, wbrew zapewnieniom biura pośrednictwa, że są problemy z prądem. Na szczęście po bojach, mamy juz prąd i budujemy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ez 17.04.2003 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2003 No my mieliśmy niezłe wymagania: 1. blisko Wrocławia 2. MPK 3. Szkoła 4. uzbrojona (min. prąd, woda) mamy jeszcze kanalizację Generalnie spełnia wszystko, gmina dobra, po zakupie położyli prąd w drodze więc nie musimy kupować słupa Na czym się nacięlismy to chyba droga bo jest wąska 4 m. (ślepa) Obok jest rów melioracyjny, ale niestety gmina nie kwapi się z zasypaniem. Do pełni szczęścia właśnie wypełniłam wniosek o gaz ziemny, który mają doprowadzać. Acha działka jest dość wąska 21 m, ale idealna na nasz wymarzony projekt, więc nam to nie przeszkadzało dzieki temu bardzo dużo utargowaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts