maciejb 28.04.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Witam wszystkich!Mam (chyba) u proste pytanie: czy ogrodzenie pomiędzy sąsiednimi działkami jest sprawą czysto umowną, czy np. powinno być ażurowe? Skad moje pytanie? Otóż mieszkam sobie spokojnie, ogrodzenie z siatki dookoła postawione... aż tu nagle przyszły sąsiad pojawia się znikąd i zaczyna rozmowę od "a ja postawię mur". Siatka jak siatka - dziur nie ma, nówka i nie różowa... a mi mur grozi (całe szczęście bez fosy). W związku z tym pytanie: czy mur pomiędzy działkami jest OK czy nie? Od frontu jest chyba zapis w "warunkach", że ogrodzenie ażurowe, ale nie ma info, co między działkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 28.04.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Obawiam się, że może Ci coś takiego postawić przed siatką. Kiedyś było zapisy o wymaganych prześwitach ale teraz chyba już nie obowiązują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 28.04.2005 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Obawiam się, że może Ci coś takiego postawić przed siatką. Kiedyś było zapisy o wymaganych prześwitach ale teraz chyba już nie obowiązują. Może na temat ogrodzenia jest cos napisane w planie zagospodarowanie, jeżeli takowy jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 28.04.2005 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Zdaje się, że do wysokości 2.2m może postawić co chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekW 28.04.2005 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 A może sięgnąć do klasyki? Można tak: „Hej Macieju, daj gwintówkę!Niech ustrzelę tę makówkę!” albo "Niech się dzieje wola Nieba.Z nią się zawsze zgodzić trzeba!" A tak na poważnie, to podobnie jak inni myślę, że jeżeli sąsiad się uprze, to mur postawi. Życzę Wam abyście się dogadali i mogli wspólnie szczerze powiedzieć "z nami zgoda"! Bo brak porozumienia może grozić prawdziwą zemstą.Pozdrawiam. Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejb 29.04.2005 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Dzięki za info. Obawiałem się tego Ale walczyć nie będę, najwyżej roślinek więcej posadzę coby palisadę zakryć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts