thalex 28.04.2005 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Mając 05l spirytusu i 075-litrową butelkę wody można; Przepis nr. 1 05l spirytusu ( dobrego jakosciowo) 0.75l przegotowanej wody. Sładniki wymieszaćGotowe do spożycia następnego dnia (krótszy termin tez możliwy) Przepis nr. 2te same proporcje ale dodać trzy pokrojone niedojrzałe orzechy włoskie zerwane w czerwu. (dotyczy objętości 0,5 litra) Przepis nr. 3 proporcje jak w nr.1 ale dodać miodu (1-2 łyżki na 0,5 litra) Podajcie więcej przepisów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 29.04.2005 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Proporcje jak wyżej , z 2 łyżek cukru zrobić karmel dodać do wódki, zamieszać i mamy palonkę [/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 03.05.2005 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 Proporcje jak wyżej , z 2 łyżek cukru zrobić karmel dodać do wódki, zamieszać i mamy palonkę [/code] Nie ma więcej chętnych??? to pijmy we dwoje! Zdrowie Wciornastek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 04.05.2005 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 ee... i tak rozcienczac..i psuc spirytus.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 05.05.2005 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 mając te same początkowe składniki dodać pokrojone ananasy i brzoskwinie z puszki, pół kilograma pomarańczy, kompot z wisni i szczyptę wanilli.........mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 05.05.2005 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Przepis trzeci - Miodzio! (nomen omen) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 05.05.2005 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 mając te same początkowe składniki dodać pokrojone ananasy i brzoskwinie z puszki, pół kilograma pomarańczy, kompot z wisni i szczyptę wanilli.........mniam Eee, coś niedowierzam.Tyle grzybów w barszcz ... ? Egzotyczne, ale czy strawne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 05.05.2005 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 mając te same początkowe składniki dodać pokrojone ananasy i brzoskwinie z puszki, pół kilograma pomarańczy, kompot z wisni i szczyptę wanilli.........mniam Hm...az mi slinka leci jak sobie o takich pysznosciach pomysle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 05.05.2005 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 No nareszczie imprezka się rozkręca. Bardzo miło mi w tak wspaniałym towarzystwie. Nie mówcie nic małżom niech na budowie działają ...a żywo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 06.05.2005 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Ara, przetestuj , ale pamiętaj, że szybko zwala z nóg Po wymieszaniu składników powinno wstawić wazę do lodówki, aby sie "przeegryzło" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 06.05.2005 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 To ja proponuje 50-tke syropu malinowego/porzeczkowego i 150 -tke wódki czystej. Zamieszać ,dodać lodu i...chlup. Ostatnio zrobiłem tak przez pomyłke ze spiritem...ojojoj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 18.05.2005 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 A co powiecie na żytko pędzone w lesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 19.05.2005 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 no wiec majac ten spirytus mozna dobra nalewke zrobic z mojego emblematu P.S. szczegolow nie podam bo mnie jeszce ktos gotowy zabanowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 19.05.2005 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 0,5 literka spirytusu1 piwko portermniej niz pol szklanki cukru spirytusik wymieszamy z podgrzanym piwkiem i rozpuszczonym cukrem... Pychota....mamay porterówke... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 19.05.2005 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 a drineczek prosze limoka pokrojona w kosteczke, łyzeczka ciemnego cukru, cała szklanka skruszonego lodu, wodeczka.... limonke mieszamy ugniatamy z cukrem wsypujemy całą szklankę skruszonego lodu i zalewamy wódeczką.....uch.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 31.05.2005 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Od niedawna mam sporo drzewek śliwkowych (węgierka), jak winko zrobić w teorii już wiem, ale chciałbym jeszcze zrobić taki bimberek oczywiście ze śliwek . Może ktoś ma przepis stosowany , taki pewniaczek coby zacieru nie wylewać bo "be" wyszło. W marketach można cały sprzęt kupić, spróbować strasznie korci. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 02.06.2005 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 a drineczek prosze limoka pokrojona w kosteczke, łyzeczka ciemnego cukru, cała szklanka skruszonego lodu, wodeczka.... limonke mieszamy ugniatamy z cukrem wsypujemy całą szklankę skruszonego lodu i zalewamy wódeczką.....uch.... Właśnie o tym tez chciałem napisać. Zamiast limonki może byc cytryna,a łód najlepiej roztłuc na proszek. Mniam mniam. No i kacyk mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 02.06.2005 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Właśnie popieram Peterka i może sie ktoś z branży z Łącka wypowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 02.06.2005 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 @Peterek => https://hyperreal.info/drugs/go.to/art/751 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 06.06.2005 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Invx ze strony technicznej pędzenia bimbru to ze mną nie jest tak źle. Gorzej z przepisami (nie prawnymi ). Czego i ile do beki zapodać by dobry zacier ze śliwek wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.