kaco 29.04.2005 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Witam, chciałbym się Was zapytać ile płaciliście za przylączenie wody do Waszej działki.U mnie jest to kwota 36zł za metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freak 29.04.2005 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Witam !!! Ja za jakieś 30 metrów rury wykop ułorzenie podłączenie wykonanie nawiertki załorzenie wodomierza załatwienie wszystkich papierków.Materiał wykonawcy zapłaciłem 1600 złotych brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 29.04.2005 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Liczenie z tzw. metra nie jest miarodajne, paradoksalnie im krótsze przylacze tym drozsze !!! Dlaczego ? Przy wykonywaniu przylacza ( czy przykanalika ) sa pewne stale koszta które ponosi wykonawca ( czyli Inwestor ), np. wcinka, inspektor nadzoru, ZD, oplata za zajecie jezdni, etc. No i cena diametralnie sie zmienia, kiedy dochodzi studnia wodomierzowa, w przypadku dlugich przylaczy Chyba najlepiej podawac np.: "w drodze gruntowej, 20 mb, bez studni wodomierzowej ca. np 1850,- pln" Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juras 29.04.2005 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Późną jesienią płaciłem 40zł/mb za 15mb wodociągu - sieć w pasie drogowym przy domu, przyłacze zakończone zaworem, teraz za 100 przyjeżdzają wodociągi i instalują wodomierz z drugim zaworem. Przy instalacji przyłącza wcinka do sieci dla wodociągów w wysokości 550zł. Czyli powinno zamknąć się w kwocie 1250zł za 15mb przyłacza. juras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 29.04.2005 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 To ja zapytam o rzecz następującą.Zwykle po otrzymaniu warunków przyłącza wody, uprawniony ktoś robi projekt przyłącza. Projekt wędruje do ZUDu, potem do Zakł. Komunalnego i po klepniuęciu wnioskuje się do Starostwa o rozpoczęcie prac budowlanych - przyłączeniowych (30 dni karencji kurde ;-( ). Mam zrobiony projekt przyłącza. Kończy się studzienką. Nie mam jeszcze wylanych ław (kwestia 3 tygodni) i kombinuję czy możnaby to zrobić tak:- dogaduję się z wykonawcą przyłącza na termin po wylaniu ław- zamiast ciągnąć rurę od wcinki do studzienki (zgodnie z projektem) "przedłużam" sobie rurę tak, aby pod ławą wyprowadzić ją już w docelowym miejscu pomieszcenia gospodarczego- tam montujemy licznik, i wzywamy panów z ZK do odbioru, potem przychodzi geodeta, ogląda i wykonuje dokumentację powykonawczą... Dlaczego tak?Ano bo jak zrobię to co wyżej ale tylko do momentu studzienki, to potem czeka mnie ta sama droga z odcinkiem studzienka - pom. gospod. Znów kasa dla wykonawcy, kolejna dla geodety... Powiedzcie czy dobrze kombinuję, czy przemawia przeze mnie poznańskie skne...eee oszczędność? No i czy ludki z Zakł Kom. mogą się przy odbiorze przyczepić, że w projekcie jest studzienka, a ja tu se samowolę robię? pozdrawiamGerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaco 30.04.2005 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2005 ja mam około 140 metrów plus przewiert przez drogę wiejskš.Płacę za przewiercenie 500zł + 30 zł za metr wychodzi w takim razie w sumie 4800 złCzy to dobra cena czy może przycisnšc kolesia żeby zmiękł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 01.05.2005 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2005 Ja wraz z sąsiadem musiałam zapłacić za 70m głównego rurociągu + 2 pezyłącza razem z projektem i geodetą prawie 17 tyś PLN :( . Natomiast cena była nie do przeskoczenia (wszyscy wykonawcy żądali właściwie tej samej ceny - mijscowa zmowa). A zapomniałam, że musiałam zastosować osprzęt firmy HAWLE (jakieś 3-4 razy droższy niż standardowo; sam hydrant naziemny to wydatek rzędu 3500PLN :( ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaa 01.05.2005 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2005 Co region to obyczaj, my za 250 m porowadzenia wody zapłaciliśmy razem z hydrantem niecałe 18 tyś. Mama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hankamaciek 03.05.2005 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 u mnie z drogi wewnetrznej na dzialke - ok 6m wyjdzie ok 700zl + koparka 150zł. Dojdzie odbior inspetora ZUD i tkz oplata za przylaczenie do sieci gminnej - 1000zł rozlozone na rok. Robozina wyszla tanio bo ten sam gosc robil mi bedzie ogrzewanie CO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts