Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tyle się działo w temacie Libry...

Recommended Posts

Witam,

tak wiele (szczególnie na jesieni i zimą) pisaliście o Waszych budowach według projektu Libra (z Domusa... dla jasności), a tu przyszła wiosna i... cisza. Czyżby zmiana decyzji, a może po prostu odwlekacie moment wbicia łopaty z powodu obiektywnych problemów natury urzędowej?

Jeśli ktoś już zaczął to niech się pochwali.

Osobiście po nieopisanej wewnętrznej walce, niezliczonych rozterkach, nieprzespanych nocach, podjąłem decyzję, że będzie to jednak LIBRA (ale dopiero planowany start na wiosnę 2006).

Pozdrawiam.

Dzięki Klaus za podzielenie mego żalu...

Wydaje mi się, że poprzedni wątek umarł śmiercią naturalną (wraz z nastaniem zimy), więc wydawało mi się, że lepiej rozpocząć od nowa (wraz z nastaniem nowego sezonu budowlanego). I przyznam Ci się, że miałem nadzieję, że przeczytam co najmniej kilka postów od Librowców, którym udało się przebrnąć przez biurokratyczną machinę i zaczęli wreszcie budować, ale cóż... kolejne rozczarowanie :cry:

Trudno... będę sam budował!!!

Pozdrawiam.

Właśnie wybrałem projekt LIBRA, ruszam w lipcu po zakończeniu walki z papierami. Chętnie bym się dowiedział gdzie są lub powstają LIBRY, ewentualnie siostry Manuele. Mieszkam niedaleko Koszalina, często również jeżdżę do Bydgoszczy może gdzieś tam są te cuda

W Lublinie i w okolicy są/budują się Libry lub Manuele. Ale to chyba za daleko od Was.

Ja natomiast buduję brata Libry Virgo II :lol:

Pozdrawiam

Czyli z tego co widzę na razie nikt z Forumowiczów nie rozpoczął...hmm, ciekawe co odwiodło od decyzji zdecydowanych jeszcze na jesieni i zimą??? Czyżby uznali, że jednak nie będzie to Libra?

Rozpoczął, rozpoczął, mój kolega, poniżej jego wypowiedź z innego wątku o Librze i zdjęcia z budowy :lol:

Pozdrawiam

Dzień dobry, dzień dobry !!!

Kilku Forumowiczów bądź Forumowiczek zdecywowało się na Librę !!!!

Extra.

My już jesteśmy przed stropami - zdjęcia poniżej

Pytania ??? Czekamy !!!

Pozdrawiamy M&M

Fotki: http://mariusz-379wirski.magix.net/

Pozdrawiam Wszystkich budujących Librę.

Po trudach urzędowych rozpocząłem budowę w pamiętną rocznicę 9 maja. Po wykopach zalano już chudziak, w poniedziałek ruszamy dalej. Budowę prowadzę pod Legnica w województwie dolnośląskim. Mam pytanie do Idkama: ile betonu B20 poszło u Ciebie na ławy fundamentowe, w zestawieniu mam podaną całościową ilość betonu, którą zużyto przy budowie domu, a nie konkretnie na ławy. Życzę sukcesów w budowaniu :)

Janek