Poznanianka 29.04.2005 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 wszyscy się chwalą swoimi domami, to ja też Przed wyborem kuchni obejrzałam wszystkie możliwe zdjecia z forum, przeczytałam wszystko, co na temat kuchni napisano... i oczywiscie i tak nie udało się uniknąć paru błędów. Pokażę moją kuchnię, żeby inni też się mogli na błędach uczyć http://www.empikfoto.pl/albumy/6198/13669/previews/276297_imgp0627.jpg http://www.empikfoto.pl/albumy/6198/13669/previews/276304_imgp0631.jpg http://www.empikfoto.pl/albumy/6198/13669/previews/276305_imgp0632.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poznanianka 29.04.2005 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 a jakie popełniłam błędy ? - zainstalowałam halogenki w podwieszanym suficie, nie wiedząc jeszcze, że będę miała słupek z piekarnikiem - teraz jeden z halogenów swieci tylko na "sufit" słupka- zmywarkę umieściłam w rogu, obok szafki narożnej, przez co nie mogłam zamontować relingu do otwierania drzwi do szafki - blokowałyby drzwi od zmywarki- kupiłam zlew deante, który jak się okazało nie jest przystosowany do mocowania w tak grubych blatach - trzeba było używać różnych kombinacji alpejskich, żeby go jednak przykręcić- zdecydowałam się na długie relingi jako uchwyty - muszę uważać, bo przy otwieraniu koniec relinga uderza w sąsiednią szafkę (na szczęscie tylko jednej szafki to dotyczy, ale za to często otwieranej - od śmieci)...- mam dość duża kuchnię 16 m, ale też dużo drzwi i okien - jedne do spiżarni, drugie na korytarz, trzecie duże wejscie do salonu, czwarta ściana z oknami...- otwór między kuchnią a salonem najpierw był większy teraz mniejszy, ale przez to nie udało się zachowac gniazdka do lodówki - trzeba używać przedłużacza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poznanianka 29.04.2005 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 http://www.empikfoto.pl/albumy/6198/13669/previews/276322_imgp0620.jpgpłyta gazowa miała wypaść dokładnie między gniazdkami - nie wyszło...Pod spodem w szafce jest kosz, którego rura przeszkadzała w przesunięciu płyty w lewo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poznanianka 29.04.2005 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 http://www.empikfoto.pl/albumy/6198/13669/previews/276320_imgp0624.jpgkomódka ze szklanymi drzwiami ustawiona zostało dokładnie na ścianie, na którą otwierać się będą drzwi - będę drżeć za każdym razem o całość tej szyby, szczególnie, gdy moje dziecko będzie wpadać z impetem do kuchni pod blatem obok szafki bedzie jeszcze dostawiony stojak na butelki (np szampana, którego otworzymy jak już się całkiem wprowadzimy...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 29.04.2005 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Ciekawa jestem czy tą kuchnię zaprojektowałaś sama czy zleciłaś wykonawcy mebli? Bo jeżeli sama to błędy można wybaczyć, ale jeżeli ktoś kto robił kuchnie w ten sposób ją zprojektował to jest .........partaczem. Nie zna się zupełnie. Ale mimo wszystko jest ładnie. Mam kuchnię w identycznym stylu. Pozdrawiam Paty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poznanianka 29.04.2005 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 to kuchnia Ikei, więc sama wymyślałam, ustawiając szafki w głowie. Gdyby takie błędy popełnił projektant byłaby awanturka Ale sobie wybaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 29.04.2005 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Tez będę miała dużą (ok, 15 m kw) kuchnię. Czy możesz powiedzieć ile wyniosły takie mebeli z IKEI? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poznanianka 29.04.2005 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 wszystko (szafki, blaty, cokoły, nózki, czyli all inclusive) bez sprzętu AGD - około 6000 zł + montaż - ok.10 % ceny (do negocjacji...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom_Poznan 29.04.2005 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 bardzo ładna kuchnia Co do błędów - to któż ich nie popełnia? ... Za ok. 2 tygodnie (mam nadzieję) zjedzie moja kuchnia i mam nadzieję ... że błędów nie będę miał więcej LICZĘ SIĘ Z NIMI!!!!!! Kuchnia jest SUPER! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 29.04.2005 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Piękna ta kuchenka , a że z błędami ...cóż każdy z nas ma takie kruczki" trzeba najpierw zamknąć żeby otworzyć" itp. Normalka..Ale jakbyś nie napisała to nikt postronny nie miałby świadomości tej . Liczy się EFEKT. A ten JEST i to najważniejsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 29.04.2005 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 DAj spokoj!Bledami wogole sie nie przejmuj,wazne ,ze jest ladna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 29.04.2005 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Czy masz w pomieszczeniu kuchni wentylację, czy tylko okap podłączony do komina...? A może okap z filtrem węglowym? Jak możesz to daj znać, bo ja właśnie się gryzę z myślami... Pozdrawiam PS. Kuchnia bardzo ładna...a błędy do wybaczenia. I tak masz pewnie dzką satysfakcję, że taką ładną kuchnię zaprojektowałaś Pozdrawiam raz jeszcze T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 30.04.2005 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2005 bardzo ładnie , ale GDZIE JEST LODÓWKA ???? ta najwieksza zawalidroga spędzała mi sen z oczu w ostatnim czasie ....Bardzo podobnie bedzie u mnie plyta elekt. ( na granicy blatów i nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie , ale innego u mnie nie mozna było zastosować ) Napisz jak sie przy niej stoi ,czy jest wygodnie i praktycznie ............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poznanianka 04.05.2005 05:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 do Tommco - okap kuchenny, podłączony do osobnego kanału jest z filtrem węglowym, dodatkowo w kuchni są zainstalowane kanały wentylacyjne, połączone w poddaszu do zbiorczej instalacji... do Ewki- lodówka na razie jest wirtualna, stoi w starym mieszkaniu,ale stać będzie albo w spiżarni (wejscie z kuchni) albo tam, gdzie stoi na zdjęciu takie stare krzesło Umiejscowienie blatu jest ok, wprawdzie wyklucza to gotowanie w dwie osoby (nie da się dojść), ale w pojedynkę nic nie przeszkadza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poznanianka 04.05.2005 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 http://www.empikfoto.pl/albumy/6198/13669/previews/283860_imgp0761.jpg Długi weekend cięzko przepracowany zaowocował firankami w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha110 05.05.2005 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Kuchnia mi się bardzo podoba mimo błędów, których pewnie nikt opócz domowników nie widzi Chcę mieć dokładnie takie same meble, chociaż zastanawiam się czy oszklenie w ramkach czy aluminium. Jakie to wybarwienie ? Cokół też chcę alu, ale pytanie mam odnośnie blatu. Widzę, ze to jest blat 38mm, ale jaki ? Laminat ? Laminat wykończony aluminium ? Nie widać dokładnie stąd moje pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poznanianka 09.05.2005 05:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 wybarwienie to sredni brąz (adel IKEA), blat jest laminowany z aluminiowymi obrzeżami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha110 09.05.2005 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaskaa 09.05.2005 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 do Ewki- lodówka na razie jest wirtualna, stoi w starym mieszkaniu,ale stać będzie albo w spiżarni (wejscie z kuchni) albo tam, gdzie stoi na zdjęciu takie stare krzesło Umiejscowienie blatu jest ok, wprawdzie wyklucza to gotowanie w dwie osoby (nie da się dojść), ale w pojedynkę nic nie przeszkadza... Zanim wstawisz lodówkę do spiżarki zastanów się czy to dobre miejsce. Aby sięgnąć po każdy produkt będziesz chodziła do spiżarki? A propos szafki ze szklanymi drzwiami i drzwiami do kuchni - istnieją jakieś odbojniki, które ograniczają możliwość maksymalnego rozwarcia drzwi. Kiedyć montowano je do podłogi - teraz są może jakieś inne patenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 18.05.2005 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Bardzo ładna kuchnia i dzięki że podzieliłaś się z nami swoimi uwagami. A więcej zdjęc wkleisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts