SławekD-żonka 19.05.2005 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Podoba mi sie Twoja kuchnia a ja na razie taka ciemna masa w tych sprawach jestem, że te błędy trzeba mi było palcem pokazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yogi66 19.05.2005 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 a jakie popełniłam błędy ? - zainstalowałam halogenki w podwieszanym suficie, nie wiedząc jeszcze, że będę miała słupek z piekarnikiem - teraz jeden z halogenów swieci tylko na "sufit" słupka - zmywarkę umieściłam w rogu, obok szafki narożnej, przez co nie mogłam zamontować relingu do otwierania drzwi do szafki - blokowałyby drzwi od zmywarki - kupiłam zlew deante, który jak się okazało nie jest przystosowany do mocowania w tak grubych blatach - trzeba było używać różnych kombinacji alpejskich, żeby go jednak przykręcić - zdecydowałam się na długie relingi jako uchwyty - muszę uważać, bo przy otwieraniu koniec relinga uderza w sąsiednią szafkę (na szczęscie tylko jednej szafki to dotyczy, ale za to często otwieranej - od śmieci)... - mam dość duża kuchnię 16 m, ale też dużo drzwi i okien - jedne do spiżarni, drugie na korytarz, trzecie duże wejscie do salonu, czwarta ściana z oknami... - otwór między kuchnią a salonem najpierw był większy teraz mniejszy, ale przez to nie udało się zachowac gniazdka do lodówki - trzeba używać przedłużacza... Dodaj jeszcze usytuowanie kontaktów w części jadalnej domu na wysokości 1/3 ściany. Mnie ich natrętny widok razi. http://www.empikfoto.pl/albumy/6198/13669/previews/283860_imgp0761.jpg http://www.empikfoto.pl/albumy/6198/13669/previews/276320_imgp0624.jpg Poza tym kuchnia jest ładna. Uroku dodaje fotografiom oswietlenie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 19.05.2005 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Poznanianka mam zapytanie odnosnie tej szafki ( na którą otwierają sie drzwi) powiedz czy to tez szafka z Ikei jesli tak to jak to sie nazywa i czy były takie szafki o połowe ciensze i wyzsze?? idealnie kolorystycznie mi pasuje w kąt jadalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poznanianka 19.05.2005 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Teska, szafka za drzwiami też jest z IKEI, ale "wykombinowana" z szafki wiszącej. Powinna wisieć, u mnie stoi na dokupionych nóżkach... Możesz mieć tą szafkę w każdym systemie z IKEI, dokupujesz tylko wybrane drzwi i panele z boku pod kolor reszty szafek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poznanianka 19.05.2005 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Yogi66 napisał "Dodaj jeszcze usytuowanie kontaktów w części jadalnej domu na wysokości 1/3 ściany. Mnie ich natrętny widok razi. " Specjalnie dobrałam tak wysokość kontaktów, ta część ze stołem jest częścią "jadalną" tymczasowo... Kontakty, czego może nie widać, są kolorystycznie dobrane do cokołów i blatu (Berker Modul Star), więc nie "rażą" ... Chyba że wsadzi się widelec do środka, co niedawno próbował uczynić mój mały bratanek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 19.05.2005 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Poznanianka dzieki bardzo.wiec nalezy wybrac sie do Poznania choc blizej mam do berlinskiej Ikei coiekawe czy mozna z tego sklecic narozna szafke...taka najbardziej by mi pasowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 19.05.2005 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 no i jeszcze jedno: ten blat to aluminium??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.05.2005 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 napisz jaki to model mebelków tzn jaka jest ta IKEowska nazwa tworzywo i kolorek mnie sie bardzo podobają, te halogenko tez ... fajniutki klimacik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 20.05.2005 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Czy dobrze widzę? Osprzęt AGD masz Whirlpoola?Zadowolona jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poznanianka 20.05.2005 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Teska, tak blat to aluminium - tzn z aluminium są tylko boki, powierzchnia pokryta jest szarym laminatem. Z blatem już miałam problem - pękł pod baterią zlewozmywakową - okazało się, że wina leży po stronie IKEI - laminat nakleili na miekką stronę blatu zamiast na tą specjalnie wzmocnioną. W poniedziałek czeka mnie wymiana - oczywiście na koszt IKEI... Pablo - kolor mebli to adel średni brązhttp://www.ikea.com/PIAimages/29938_PE117703_S3.jpgw środku są szafki podstawowe - białe, do tego dochodzą tylko fronty i boki w wybranym kolorze... Nina - z Whirpoola mam tylko zmywarkę i NIE jestem zadowolona. Po pierwszych trzech myciach się wyłączyła, elektryczne wskaźniki poziomu soli i nabłyszczacza szaleją i nie pokazują prawdy,w przyszłym tygodniu serwis będzie wymieniał pompę, bo ponoć za głośno chodzi...Reszta sprzętu to Bosh (piekarnik) i Mastercook (płyta gazowa) - z tego jestem zadowolona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 20.05.2005 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Bardzo ładna kuchnia, łazienka i ten kawałek domu, który udało mi sie podglądnąć.Nic się nie martw - każdy z nas popełnia jakieś błędy. Jak nie z kuchnią, to z czymś innym. Napisz proszę jaką farbą malowałaś hol i czy to jest kolor kremowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poznanianka 30.05.2005 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Sonika, skoro pytasz o kremowy kolor, to chyba chodzi ci o mój "salon" a nie hol... Hol jest ciemnobrązowy (farba "gorące kakao" firmy PARA) a duży pokój to Dulux beżowy (chyba się nazywał "piasek pustyni") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 30.05.2005 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Dzięki, rzeczywiście trochę pomyliłam pomieszczenia . Gorące kakao też jest śliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niesia 01.06.2005 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Urocza kuchenka:) Ja też pierwotnie chciałam urządzić swoją kuchnię meblami z Ikea ale ostatecznie zdecydowałam sie aby zaprojektował mi ją ktoś z fachową wiedzą...i nie pomyliłam się. Zaufałam profesjonaliście i jestem strasznie ze swojej kuchni zadowolona:) czy jest wolna od błędów? Nie wiem, dla mnie jest bardzo funkcjonalna. Mogę polecić zainteresowanym tego projektanta na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 02.06.2005 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Urocza kuchenka:) Ja też pierwotnie chciałam urządzić swoją kuchnię meblami z Ikea ale ostatecznie zdecydowałam sie aby zaprojektował mi ją ktoś z fachową wiedzą...i nie pomyliłam się. Zaufałam profesjonaliście i jestem strasznie ze swojej kuchni zadowolona:) czy jest wolna od błędów? Nie wiem, dla mnie jest bardzo funkcjonalna. Mogę polecić zainteresowanym tego projektanta na prv To ja poproszę, może skorzysam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 12.06.2005 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 Co u Ciebie?Dawno się nie odzywałaś.Mieszkasz już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poznanianka 13.06.2005 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Jeśli pytanie Soniki było do mnie to odpowiadam: mieszkam już I to jest takie niesamowite uczucie, jak już człowiek mieszka w nowym domu...Oczywiście nadal odkrywam czasem jakieś niedoróbki, ale nic to w porównaniu z radością, jaką na co dzień się odczuwa, wracając po pracy do własnego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 22.06.2005 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 To serdecznie gratuluję przeprowadzki i trochę Ci zazdroszczę Niedoróbkami to się wogóle nie przejmuj - kto z nas ich nie popełnił? Najważniejsze, że mieszkasz i cieszysz się swoim ślicznym domkiem. Pozdrawiam Cię serdecznie Sonika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 22.06.2005 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 komódka ze szklanymi drzwiami ustawiona zostało dokładnie na ścianie, na którą otwierać się będą drzwi - będę drżeć za każdym razem o całość tej szyby, szczególnie, gdy moje dziecko będzie wpadać z impetem do kuchni fakt... ja planując kuchnię musiałam się kierować wyobraźnią - czegóż to nie wymyśli moja trzylatka-tornado... Dlatego też narazie wybrałam "wersję przejściową", a za kilka lat będę wymieniac fronty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts