Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

moja kuchnia :-)

Recommended Posts

a jakie popełniłam błędy ?

- zainstalowałam halogenki w podwieszanym suficie, nie wiedząc jeszcze, że będę miała słupek z piekarnikiem - teraz jeden z halogenów swieci tylko na "sufit" słupka

- zmywarkę umieściłam w rogu, obok szafki narożnej, przez co nie mogłam zamontować relingu do otwierania drzwi do szafki - blokowałyby drzwi od zmywarki

- kupiłam zlew deante, który jak się okazało nie jest przystosowany do mocowania w tak grubych blatach - trzeba było używać różnych kombinacji alpejskich, żeby go jednak przykręcić

- zdecydowałam się na długie relingi jako uchwyty - muszę uważać, bo przy otwieraniu koniec relinga uderza w sąsiednią szafkę (na szczęscie tylko jednej szafki to dotyczy, ale za to często otwieranej - od śmieci)...

- mam dość duża kuchnię 16 m, ale też dużo drzwi i okien - jedne do spiżarni, drugie na korytarz, trzecie duże wejscie do salonu, czwarta ściana z oknami...

- otwór między kuchnią a salonem najpierw był większy teraz mniejszy, ale przez to nie udało się zachowac gniazdka do lodówki - trzeba używać przedłużacza...

Dodaj jeszcze usytuowanie kontaktów w części jadalnej domu na wysokości 1/3 ściany. Mnie ich natrętny widok razi.

http://www.empikfoto.pl/albumy/6198/13669/previews/283860_imgp0761.jpg

http://www.empikfoto.pl/albumy/6198/13669/previews/276320_imgp0624.jpg

Poza tym kuchnia jest ładna. Uroku dodaje fotografiom oswietlenie.

Pozdrawiam.

Poznanianka

mam zapytanie odnosnie tej szafki ( na którą otwierają sie drzwi) powiedz czy to tez szafka z Ikei jesli tak to jak to sie nazywa i czy były takie szafki o połowe ciensze i wyzsze?? idealnie kolorystycznie mi pasuje w kąt jadalny

Yogi66 napisał

"Dodaj jeszcze usytuowanie kontaktów w części jadalnej domu na wysokości 1/3 ściany. Mnie ich natrętny widok razi. "

Specjalnie dobrałam tak wysokość kontaktów, ta część ze stołem jest częścią "jadalną" tymczasowo... Kontakty, czego może nie widać, są kolorystycznie dobrane do cokołów i blatu (Berker Modul Star), więc nie "rażą" ... Chyba że wsadzi się widelec do środka, co niedawno próbował uczynić mój mały bratanek.... :)

Teska, tak blat to aluminium - tzn z aluminium są tylko boki, powierzchnia pokryta jest szarym laminatem. Z blatem już miałam problem - pękł pod baterią zlewozmywakową - okazało się, że wina leży po stronie IKEI - laminat nakleili na miekką stronę blatu zamiast na tą specjalnie wzmocnioną. W poniedziałek czeka mnie wymiana - oczywiście na koszt IKEI...

Pablo - kolor mebli to adel średni brąz

http://www.ikea.com/PIAimages/29938_PE117703_S3.jpg

w środku są szafki podstawowe - białe, do tego dochodzą tylko fronty i boki w wybranym kolorze...

Nina - z Whirpoola mam tylko zmywarkę i NIE jestem zadowolona. Po pierwszych trzech myciach się wyłączyła, elektryczne wskaźniki poziomu soli i nabłyszczacza szaleją i nie pokazują prawdy,w przyszłym tygodniu serwis będzie wymieniał pompę, bo ponoć za głośno chodzi...

Reszta sprzętu to Bosh (piekarnik) i Mastercook (płyta gazowa) - z tego jestem zadowolona...

Bardzo ładna kuchnia, łazienka i ten kawałek domu, który udało mi sie podglądnąć.

Nic się nie martw - każdy z nas popełnia jakieś błędy. Jak nie z kuchnią, to z czymś innym.

Napisz proszę jaką farbą malowałaś hol i czy to jest kolor kremowy?

• 2 weeks później...

Urocza kuchenka:)

Ja też pierwotnie chciałam urządzić swoją kuchnię meblami z Ikea ale ostatecznie zdecydowałam sie aby zaprojektował mi ją ktoś z fachową wiedzą...i nie pomyliłam się. Zaufałam profesjonaliście i jestem strasznie ze swojej kuchni zadowolona:) czy jest wolna od błędów? ;) Nie wiem, dla mnie jest bardzo funkcjonalna.

Mogę polecić zainteresowanym tego projektanta na prv :)

Urocza kuchenka:)

Ja też pierwotnie chciałam urządzić swoją kuchnię meblami z Ikea ale ostatecznie zdecydowałam sie aby zaprojektował mi ją ktoś z fachową wiedzą...i nie pomyliłam się. Zaufałam profesjonaliście i jestem strasznie ze swojej kuchni zadowolona:) czy jest wolna od błędów? ;) Nie wiem, dla mnie jest bardzo funkcjonalna.

Mogę polecić zainteresowanym tego projektanta na prv :)

To ja poproszę, może skorzysam :D

• 2 weeks później...

Jeśli pytanie Soniki było do mnie :D to odpowiadam:

mieszkam już :D I to jest takie niesamowite uczucie, jak już człowiek mieszka w nowym domu...Oczywiście nadal odkrywam czasem jakieś niedoróbki, ale nic to w porównaniu z radością, jaką na co dzień się odczuwa, wracając po pracy do własnego domu :D

• 2 weeks później...
komódka ze szklanymi drzwiami ustawiona zostało dokładnie na ścianie, na którą otwierać się będą drzwi - będę drżeć za każdym razem o całość tej szyby, szczególnie, gdy moje dziecko będzie wpadać z impetem do kuchni

fakt... ja planując kuchnię musiałam się kierować wyobraźnią - czegóż to nie wymyśli moja trzylatka-tornado... Dlatego też narazie wybrałam "wersję przejściową", a za kilka lat będę wymieniac fronty