Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakiego koloru dachówkę wybraliście na swój dach?  

365 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiego koloru dachówkę wybraliście na swój dach?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 174
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U nas brązowy, ale miał być niebieski tylko cena nas odstraszyła.

Kolor dachu powinien w jakiś sposób komponiwać się z elewacją, orynnowaniem, stolarką i cokołem. Warto to wszystko już na początku budowy ustalić.

Ja wybrałem jak najbardziej tradycyjny aby nie wybrać pochopnie.

Domu nie zmienia się tak często jak auto.

Czerwony.

Nb. to nawet i auto mam czerwone :D

A co ja mam zrobić jak mam srebrne autko? :-?

Gregor71, a ja jestem ciekawa, jaki użytek zrobisz z tej ankiety - czy pójdziesz za większością, "średnicą", czy może mniejszością? :lol: :wink:

Szczerze mówiąc to ankieta miała służyć do przekonania mojej "drugiej połówki" do zmiany decyzji. Pierwotnie myśleliśmy nad dachówką brązową ale z biegiem czasu zaczęła mi się podobać czarno-grafitowa. Wyniki mojego sądażu niestety nie dadzą mi przewagi nad żoną. Może jeszcze da się przekonać do czerwonej z brązowymi obróbkami. Ale może brązowa jest "the best". Nasz wybór w dużej mierze zależy od Was.

Gregor71, a ja jestem ciekawa, jaki użytek zrobisz z tej ankiety - czy pójdziesz za większością, "średnicą", czy może mniejszością? :lol: :wink:

Szczerze mówiąc to ankieta miała służyć do przekonania mojej "drugiej połówki" do zmiany decyzji. Pierwotnie myśleliśmy nad dachówką brązową ale z biegiem czasu zaczęła mi się podobać czarno-grafitowa. Wyniki mojego sądażu niestety nie dadzą mi przewagi nad żoną. Może jeszcze da się przekonać do czerwonej z brązowymi obróbkami. Ale może brązowa jest "the best". Nasz wybór w dużej mierze zależy od Was.

Dom ma być w wesołych kolorach (oprócz różowego :D :D ).

Czarna dachówka robi przygnębiające wrażenie.

Mój sąsiad ma grafitową (cementową), właściwie to ona grafitowa była jak ją widziałem zaraz po położeniu a teraz po dwóch latach ten grafit zrobił się taki czarny popielaty.

Ale kupuj jaki Tobie się podoba.

Mówiąc szczerze, zupełnie nie rozumiem takiego podejścia do sprawy. Mój gust zazwyczaj odbiega od większości i daje mi to pełną satysfakcję :D . Gdyby było inaczej, to bym się zaniepokoiła ... 8)

Mówiąc szczerze, zupełnie nie rozumiem takiego podejścia do sprawy. Mój gust zazwyczaj odbiega od większości i daje mi to pełną satysfakcję :D . Gdyby było inaczej, to bym się zaniepokoiła ... 8)

Mój też troszkę odbiega ale nie wszyscy go podzielają i w tym tkwi problem. Życie jest zaś jednym wielkim kompromisem, który staram się osiągnąć za pośrednictwem tego forum.

Brązowa, bo stolarka brązowa, rynny, elewacja będzie w odcieniach piasku i wogóle cały dom będzie w kolorach ziemi. Płot też będzie w takiej samej tonacji bo murowany z Bogdanki.

Pozdrawiam

a u mnie czarna - też długo się wahałam... ale jestem zadowolona z wyboru.... dla kontrastu elewacja będzie jasna - piaskowa i teakowe okna i drzwi... podoba mi się takie zestawienie :D