Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakiego koloru dachówkę wybraliście na swój dach?

Jakiego koloru dachówkę wybraliście na swój dach?  

365 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiego koloru dachówkę wybraliście na swój dach?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 174
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Antracyt. Wszystkie dodatki też w tym kolorze tzn. podmurówka, słupy na tarasie, komin, natomiast tynk bielutki, podbitka, rolety,rynny, drzwi i okna też. Chciałam elegancko, nie cieplutko. A do tego kolorowy ogród, rośliny blisko ścian. A tak na marginesie - czy zauważyliście, że podana przeze mnie kolorystyka jest ostatnio często pokazywana w Muratorze i Ładnym Domu ? Czyżby odwrót od brązów i żółtych odcieni - w naszych okolicach ta kolorystyka jest przytłaczająca .

Na zdjęciu obok na razie szary tynk.

Gregor71 , a może zamiast sugerować się wynikami tej ankiety spójrz na dachy swoich sąsiadów :)

Nasze osiedla i ulice wyglądałyby o wiele lepiej gdybyśmy budując swoje domy zwracali większą uwagę na sąsiedztwo.

Faktycznie cos w tym jest.........

• 3 weeks później...
Ja mam tez dylemat miedzy ceglastym a grafitowym ale chyba wybiore ceglasty. Moda sie zmienia a kolor ceglasty zawsze bedzie dobry. Dachówka zawsze kojazyla sie z tym kolorem. Zreszta kolor nie jest tak wazny jak dobre wykonaie dachu zeby pózniej nie bylo problemów. Moze byc najpiekniejsza dachówka, ale jak sie zatrudni partaczy, którzy zle ten dach uloza efekt bedzie beznadziejny. I na odwórt dachowka najtansza porzadnie ulozona moze wygladac super. Dlatego trzeba zwracac uwage na jakosc wykonania pracy. :wink: