Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakiego koloru dachówkę wybraliście na swój dach?

Jakiego koloru dachówkę wybraliście na swój dach?  

365 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiego koloru dachówkę wybraliście na swój dach?

Recommended Posts

• 2 months później...
  • Odpowiedzi 174
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
  • 4 weeks później...
A czy ktoś może ma albo widział dachówkę w kolorze łupka i może wkleić zdjęcie?

Ja mam dachowke w kolorze lupka - z Creatona - Harmonia :D. Kolor bardzo podobny do antracytu - sasiedzi obok maja wlasnie antracyt Roebena i Ruppa i ja narazie zbytnio roznicy nie widze. Moze przy letnim sloncu bedzie widac roznice.

A ty o jakiej firmie myslalas?

Myślałam właśnie o Creatonie, bo chyba tylko oni mają taki kolor. Jest w mojej okolicy jeden taki dom, który ma dach chyba w tym kolorze, ale nie jestem pewna, dlatego proszę o zdjęcia, bo chciałabym porównać. Rzeczywiście jak nie ma słońca, to wygląda jak antracytowy, ale w słońcu robi się piękny szaro-niebieski. Antracytowy jest jednak trochę ciemniejszy. Masz może jakieś zdjęcia swojego dachu, bo na Twojej stronie nie znalazłam?

Postaram sie moze dzis - jutro wrzucic troche zdjec dachu, ale nei wiem czy ci to cos moze, bo ja na te zdjecia najczesciej robie o 7 rano albo o 16 :-? .

CO do koloru to prawde piszac nie zauwazylam zeby mial jakis odcien szaro-niebieski :o - taki kolor maja sasiedzi (Antracyt), ale moze poprostu bylam o zlej porze :). Mi samej sie bardzo taki kolor podoba wiec ne mialabym nic przeciwko ;).

A kiedy chesz zdecydowac sie na zakup dachowki - bo nie weim czy to jest jakas zasada, ale w 2005 roku nalepsze promocje w Creatonie na dachowke byly w kwietniu-maju -cena porownywalna z Roebenem.

A jesli chcesz na zywca zobaczyc ten kolor to moze zadzwon do przedstawiciela i zapytaj sie gdzie jest domek z taka dachowka (ja tak zrobilam). Albo przyjedz do Wroclawia ;)

Postaram sie moze dzis - jutro wrzucic troche zdjec dachu, ale nei wiem czy ci to cos moze, bo ja na te zdjecia najczesciej robie o 7 rano albo o 16 :-? .

Byłabym bardzo wdzięczna.

CO do koloru to prawde piszac nie zauwazylam zeby mial jakis odcien szaro-niebieski :o - taki kolor maja sasiedzi (Antracyt), ale moze poprostu bylam o zlej porze :). Mi samej sie bardzo taki kolor podoba wiec ne mialabym nic przeciwko ;).

To może ten co ja widziałam, to jakiś inny kolor :roll: , ale ten w kolorze łupka chyba najbardziej odpowiada tej barwie.

A kiedy chesz zdecydowac sie na zakup dachowki - bo nie weim czy to jest jakas zasada, ale w 2005 roku nalepsze promocje w Creatonie na dachowke byly w kwietniu-maju -cena porownywalna z Roebenem.

Fajnie, gdyby w tym roku też były promocje w tym okresie, bo stan surowy mam wg umowy mieć skończony do końca maja, więc w czerwcu wypadałoby krycie dachówką. W grudniu też była promocja i zastanawialiśmy się, czy nie kupić z dostawą na czerwiec, ale wtedy musielibyśmy zapłacić 22% VAT, a tak to zamówimy z robocizną na 7%. Poza tym jeszcze nie jesteśmy do końca zdecydowani na kolor. Wszyscy nam mówią, że dom będzie smutny i że lepiej wziąć czerwoną albo miedzianą. No i sama nie wiem. Mi się podobają antracytowe dachy. A ten w kolorze łupka jest jeszcze jaśniejszy, więc chyba byłby weselszy.

A jesli chcesz na zywca zobaczyc ten kolor to moze zadzwon do przedstawiciela i zapytaj sie gdzie jest domek z taka dachowka (ja tak zrobilam). Albo przyjedz do Wroclawia ;)

Chyba tak zrobię. Dzięki.

Za niektórych wybiera Gmina. :-?

co ty gadasz? kolor? :roll: bidne ludzie

my mamy IBF-a czerwona ( czerwien wpadajacy w braz)

Przy promocjach dobrze jest pytac o inne elementy dachu, w tamtym roku roben zrobil promocje na dachowke podstawowa. Ludzie zakupili a pozniej okazalo sie ze pozostale elementy sa tak drogie ze wcale nie wyszlo taniej.

P.S. Joasiat - witaj :p a czy moglabys troszke zmniejszyc emblemat? zaweza znacznie pole pisania :wink:

Kozanka - wreszcie udalo mi sie wybrac na budowe o normalnej porze ;)

a efekt jest taki

http://wojty.photosite.com/~photos/tn/1557_348.ts1138822451843.jpg

Niestety pogoda byla taka jaka byla wiec moze rzeczywiscie troche smutno to wyglada :-? ale widzialam juz domuy z dachami w tym kolorze (tzn antracyt, czarny) i nawet fajnie wygladaly.

Jak zagladniesz do albumu to znajdziesz inne zdjecia domku, a takze w dali domki moich sasiadow, ktorzy maja dachy w kolorze antracytu (Roeben, Rupp i Euronit)

Aha - dach ma troche ceglasty "polysk" - to od prochu z ciecia dachowki ;)

ta barwiona w masie to pewnie byla Kerafane (jakos takos to sie pisze ;) ) My mamy Harmonie, Kerafanka wyszlaby nas 30-40% drozej, wiec wybralam tansza opcje. Wszystkie miejsca przyciec bede malowala jak bedzie cieplej, a ten proszek zejdzie z dachowki za kilka dni :D wiec ostatecznie z wierzchu nie bedzie widac roznicy. Moze gdybym miala naprawde duzy budzet to kupilabym Kerafanke, ale wolalam juz wiecej nie szalec (i tak poczatkowo myslalm o jakiejs tanszej dachowce).

• 1 month później...