Agnicha 01.02.2002 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2002 Drogi Aleksandrze - no teraz to już wiem z kim rozmawiam i wszystko sprawdzam od podszewki - nie chodzi o brak zaufania a o ciekawość tematu, którym się zajmuję w danym momencie). Powiedz mi więc proszę co Ty sądzisz na temat mokrego drewna na więźbę i jaki konkretnie impregnat polecasz? pozdrowienia Agnicha a'propos - brak zaufania do Anonimowych wywodzi się od jednego z nich, który jest wyjątkowym złośliwcem. [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Agnicha1704 dnia 2002-02-01 08:22 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 01.02.2002 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2002 Cos mi sie wydaje Agnicha ze Twoja wiezba bedzie chyba najlepiej zabezpieczona w Polsce patrzac po zazartej dyskusji. No ale jak to w robocie jest czs na dyskusje a przy robocie sie nie dyskutuje.Tez uwazam ze przestruganie i ogladniecie wczesniej przywiezionego drzewa to jest najlesza metoda zabezpieczenia i do tego powierzchniowe zabezpieczenie zeby sie cos z zewnatrz nie przyplatalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 01.02.2002 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2002 Pitbull dziękuję Ci bardzo za podsumowanie. A moja więźba zabezpieczona najlepiej to może nie bedzie, ale zrobię co się do żeby zabezpieczona była naprawdę dobrze. Agnicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.12.2003 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2003 mam impregnowac wiezbejak jest z tą impregnacja? kto ma racje ?fachowiec Pan Nitka, czy "anonim" Pan Wojciechowski ?jak sadzicie ?doradzcie mi prosze, mimo ze anonimowo pisze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 19.12.2003 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2003 Wszyscy piszecie albo "impregnacja" albo "drewno zimowe" i dobrze, ale nikt nie zwraca uwagi na pochodzenie drewna. Część tartakó kupuje drewno jak najtańsze - często z gruntó porolnych. Na więźbę bierzemy na ogół sosnę a ta rosną na zbyt żyznych glebach mocno przyrasta - efekt - duże przyrosty a drewno sękate i rzadkie czyli mniej wytrzymałę. Szukając taniej więźby warto o tym pamiętać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts