piotrpl 01.05.2005 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2005 Zabieram sie za remont werandy, na poczatku chce wymienić drzwi wejsciowe zewnętrzne oraz wewnętrzne. prosze o jakies porady krok po kroku co do wymiany drzwi zewnętrznych drzwi juz kupilem . co zrobic zby dobrze pozniej funkcjonowaly pozdrawiam piotrpl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 01.05.2005 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2005 chodzi Cii o skrzydlo samo czy o ościeżniece Jak o skrzydlo to: -sciągasz stare -zawieszasz nowe (ew. przycinasz jeśli za dlugie, najlepiej to zrobić ostra recznąpilą tarczową, wzdłuż jakiegoś przymiaru) -dopasowujesz zamki. Jak razem z oscieżnicą: - wywalasz starą, aby łatwiej poszlo możesz ja pociąć, tutaj wszytske metody dozwolone -przymierzasz nowa -ustawiasz w otworze, mocujesz dyblami. Regulujesz klinami aż osiągna pion i poziom. Rozpierasz oscieżnice w poprzek aby piana jej nie zweziłą . -sprawdzasz przekątne -zwilżasz otwór wodą -pianujesz - po stwardnieniu,, co mozę zaleznie od warunkow trwac od kilku do kilkunastu godzin, nadmiar piany usuwasz nożem - nakładasz tynk - zawieszasz skrzydło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrpl 01.05.2005 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2005 ZWIEZLE I NA TEMAT BEDE KOMBINOWAL, ALE MNIE ZAJEZYLI TERAZ ZERWALEM opakowanie czesciowo i znalazlem niezle dziury w oscierznicy tak wiec drzwi jada do wymiany i 3 tyg musze czekac lipa niezla ale dzieki za odpowiedz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrpl 01.05.2005 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2005 a no i chodzilo mi o calkowity montaz z oscierznica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 02.05.2005 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2005 a no i zapomnialem dodac ze jesli sa tp drzwi wewnetrzne to mozna je montowac tylko na sama piane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts