Goni_Mnie_Peleton 01.05.2005 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2005 W których pomieszczeniach macie gniazda instalacji telefonicznej , tv?Czy telefon w sypialni to dobry pomysł?Domofon lepiej umieścić w kuchni gdzie jest okno z dobrym widokiem na furtke czy może w wiatrołapie , który okna nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 01.05.2005 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2005 W których pomieszczeniach macie gniazda instalacji telefonicznej , tv? Czy telefon w sypialni to dobry pomysł? Domofon lepiej umieścić w kuchni gdzie jest okno z dobrym widokiem na furtke czy może w wiatrołapie , który okna nie ma? Ty chyba jeszcze nie miałeś żadnego telefonu w nocy to bardzo zły pomysł! Miej na uwadze też, że telefon z kablem staje się przeżytkiem bo albo komórka albo bezprzewodowy. W kuchni może być ale w takim miejscu aby osoba która rozmawia przez domofon z kuchni np Twoja żona nie była widoczna przez rozmówcę spod bramki. Może inaczej, aby mogła być niewidziana przez przybysza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REX RoD 02.05.2005 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2005 ja mam wszedzie gdzie tylko mozna przewody, ale pewnie jak zamieszkam to sie okaze, ze i tak by mi pasowało tam gdzie nie mam kabelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 04.05.2005 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 W kuchni może być ale w takim miejscu aby osoba która rozmawia przez domofon z kuchni np Twoja żona nie była widoczna przez rozmówcę spod bramki. Może inaczej, aby mogła być niewidziana przez przybysza. a dlaczego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janna 09.05.2005 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Co do telefonu w sypialni, to podczas choroby się przydaje. W poprzednim mieszkniu musiałam biegać do drugiego pokoju (a trafiła mnie paskudna angina, która trzymała ponad miesiąc). Głos zawsze można wyłączyć i używać tylko do "rozmów wychodzących";) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berenika 10.05.2005 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 janna Myślę, że w dobie telefonów bezprzewodowych i komóek ten argument zupełnie stracił na znaczeniu. Ja mam telefon tylko przy wejściu na dole w takim przedpokoju- "szatni" (taki rodzaj nieprzejściowego wiatrołapu ). W sumie to i tak nie pamiętam kiedy ostatnio ktoś do mnie dzwonił na stacjonarny. Domofon też przy wejściu, i drugi przy schodach na górze. A TV będę miała tylko w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 10.05.2005 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 A ja myślę, że w domu, który ma jeszcze poddasze użytkowe jeden telefon, nawet bezprzewodowy to za mało.Po pierwsze zawsze trzeba nasłuchiwać gdzie dwoni, po drugie trzeba biegać. Ja mam gniazda w każdym pokoju na górze i w salonie na dole. Jeszcze nie mieszkam, ale planuję wyposażyć dom w dwa lub trzy aparaty, te bezprzewodowe oczywiście, bo wygodniej. Teraz mieszkając w bloku też mam dwa, jeden w sypialni a drugi w pokoju dziennym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damiang 10.05.2005 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Pamiętajcie, że telefon to także czasem dostęp do internetu przez modem. Jeżeli ktoś bierze pod uwagę taką możliwość, to trzeba dać w odpowiednich miejscach gniazdka, nawet jeśli planuje się telefon bezprzewodowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carrrlos 10.05.2005 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 telefoninstalcję telefoniczną prowadzę równolegle z skrętką do sieci komp. lub innych zastosowań, ta podwójna sieć będzie zakończona gniazdkami w salonie, jadalni i w 3 pokojach na piętrze, jeżeli ktoś oszczędza na wykończeniowych gniazdkach to zawsze można założyć okrągłą zaślepkę, a końcówkę tel/LAN dokupić później. ale kable zdublowane będą już w ścianie, koszt ich położenia to - materiał ok. 0,70 zł za mb plus 2 flaszki dla elektryka żeby to wszystko przyczepił do sciany.końcówki tyhc kabli spod gniazdek zejdą się w jednej skrzynce, wówczas bardzo łatwo dać sygnał na każde gniazdko lub zrobić sieć tvsalon - tak już tradycyjnie, nie schizuję, że musze coś zmienić i "nie oglądać" ponieważ nie oglądamy zbyt wiele.kabel dociągnę też do 3 pokoi na poddaszu, koszt 1 zł mb kablana pewno nie chcę TV w sypialni domofonjeden unifon na piętrze w hollu, drugi w wiatrołapie, nie musze ogladać rozmówcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts