Dopuser 20.03.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 ........... może coś o kuchniach z płytą ceramiczną? Amica oczywiście Użytkuję od ponad 3 lat... działa gucio... płyta średniej klasy... sterowanie sensorowe... może nieco trudne w obsłudze dla babć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 20.03.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Sprzet grzejny bardzo OK. Lodówki i pralki nie mają najlepszej opinii. A czy są kiepskie...? Któż to wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 20.03.2006 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 płyta ok piekarnik ok mikrofalówka - użytkuję 2 lata, zepsuła się raz porządnie (już gdzies tu opisywałam jak infolinia usiłowała mi wmówic, ze może ja nie umiem użytkowac mikrofalówki??? i jak to moja wina to zapłacę), a obecnie łuszczy się farba na drzwiczkach od środka wolę Boscha - mam cichuteńką zmywarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mencel 21.03.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Kuchenki Amici mam łacznie od 15 lat- to juz trzecie mieszkanie i zawsze były ok. Teraz mam płytę sensorową- rzeczywiście- niania starsza pani jej nie lubi- i na pewno w domu tez kupie amicę. Niestety nasi przyjaciele maja niemiłe doswiadczenia z lodówkami z wronek. Amica od zawsze specjalizowala sie w kuchenkach- pozostały sprzęt wprowadzili lkilka-kilkanascie lat temu moga nie mieć jeszcze takiego doswiadczenia. Chociaz nie ma reguły- nasza poporzednia zmywarka Boscha psuła sie co kilka miesięcy , w końcu ją wymienili- a była sliczna i droga i co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 08.10.2006 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Przed użyciem płyty ceramicznej przeczytałam uważnie instrukcję że nie wolno używać naczyń aluminiowych i do kosza poszedł garnek do mleka. Nie wzięłam jednak pod uwagę patelni teflonowych Nie jestem pewna czy robione są z aluminium, ale wygląda, że spód jest alu, bo porobiły mi się właśnie takie błękitno-perłowe plamy na polu grzejnym. W instrukcji napisano, że można je usunąć specjlanym środkiem, ale nie podali jego nazwy! Czy ktoś wie co to za środek, albo poradził sobie w jakiś inny sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silwia2000 09.10.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Witaj, znam ten problem...ale z patelni teflonowych nie zrezygnowalam. Plamy te sa dosc latwe do usuniecia. Z doswadczenia wiem, ze bez znaczenia jest jakiego srodka uzyjesz...bo najwazniejsze ( moim skromnym zdaniem ) jest szmatka badz gabka ktorej uzywasz. Ja znalazlam poprostu cudo - wszystko schodzi. To takie druciane myjki...jak znajde chwile, to wkleje zdjecie opakowania.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 09.10.2006 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 ja tam używam teflonowych i nic się nie dzieje a do czyszczenia kupiłam płyn-mleczko MrMuscle (czy jak tam się zwie) do płyt elektrycznych i jest bez zastrzeżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 09.10.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Nie wiem czy się dobrze zrozumieliśmy... Te plamy nie są z brudu, wygląda, że aluminium weszło w reakcję z płytą ceramiczną i powstały takie tęczowo-białawe smugi. Mleczko Mr Muscle nie rysuje płyt ceramicznych? I druciane myjki?!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucia 09.10.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Mleczko Mr Muscle nie rysuje płyt ceramicznych? Nie zauważyłam, żeby rysowało - używam prawie od roku. Używam patelni teflonowych. Nic się nie dzieje. Płyta wygląda, jak nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silwia2000 10.10.2006 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 witam ponowniePrzypuszczam, ze mowimy o takich samych sladach, mnie sie one kojarza plamami jakie powstaja na wodzie po wylaniu benzyny - tylko nie takie kolorowa. Sluchaj to o czym pisalam to nie jest taka typowa druciana myjka. TO myjka przeznaczona m.in wlasnie do czyszczenia plyt. Jak moj maz wroci z podrozy ( wzial ze soba aparat) to zaraz zamieszcze zdjecie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 30.10.2006 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Od 10 lat mam : pralkę Amica w tym czasie zepsuła się pompa co uważam za normalne - koszt naprawy 80 zł ; od 6 lat mam okap kuchenny kominowy to prawda jest głośny szczególnie na 3 ale był cichszy od innych marek , ma taką moc , że ,,wysysa zupę z garnka" ; Od 6 lat zamrażarko lodówka i zmywarka działają bezawaryjnie ; piekarnik elektryczny 6 lat bezawaryjnie ; płyta ceramiczna po 6 latach zepsół się włącznik pola grzejnego - powiększanego - najczęściej używany . Serwis w Gdańsku nie istnieje , części zapasowe dostępne w sklepie internetowym amici . Sprzet potrafie sam naprawić .Generalnie jestem zadowolony z tego sprzętu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goga 11.12.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 To i ja dorzucę swoje 5 groszy na temat Amici. W zamrażarce ma -28 st. a w lodówce + 10, ustawione na najwyższy stopień chłodzenia. Serwisant stwierdził że jest nie do naprawienia, i że trzeba było reklamować jak była na gwarancji. Natomiast płyta elektryczna po 8 latach nadal bez zarzutu, również Amica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna K. 11.12.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Ja mam kuchenkę gaz.-elektr ok 4 lata. Nie znam modelu, ale to taki z ciemną szybą zamiast drzwiczek. Jest ok. Jedyna wada- blacha metalowa do pieczenia (w komplecie były 2 szt i 1 szt szklana)wygina się kiedy piekę np szynkę(temp powyżej 200 st) - gdybym nie piekła w rękawie foliowym to tłuszcz i woda z szynki zalałyby cały spód piekarnika. Przy bułeczkach drozdzowych (temperatura 180 st) nic sie nie dzieje. Zauważyłam to już po gwarancji.Nie kupiłam drugiej blachy, bo nie wiem czy da się dokupić, a poza tym nie mam gwarancji czy nie bedzie tak samo. Już się przyzwycziłam do tego i mięsa zawsze piekę w rękawie albo w folii alum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 12.12.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Proszę o opinie na temat sprzętu AGD firmy Amica? Tomek Mam cały zestaw kuchenny z Amici nie narzekam po za jednym małym problemem z lodówką bardzo zaczeła się szronić serwis z trójmiasta przyjechał i po 10 minutach przyczynę usunął, jest jedno ALE z serwisem ,przyjechali po miesiącu od złożenia reklamacji myślałem że szlag mnie trafi , nie będę tego komentował , ponieważ brak słów i ne chcę do tego wracać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert11 12.12.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Od trzech lat użytkuję: pralkę, lodówko-zamrażarkę, kuchenkę mikrofalową i kuchenkę gazowo-elektryczną firmy Amica. Generalnie wszystkie ww sprzęty sprawują się dobrze. Miałem jednak miemiłą niespodziankę na początku. Otóż szyba piekarnika rozsypała się, sama od siebie, w drobny mak. Na szczęście serwisant zjawił się na drugi dzień po zgłoszeniu i wymienił na nową. Powodem rozsypki było "niewłaściwe zachartowanie szyby przez użytkownika" . Na całe szczęście koszt wymiany zamknął się kwotą około 200 zł. Drugą przygodę miałem z lodówką, a właściwie z zamrażarką, otóż uszczelka drzwi została zbyt głęboko osadzona i z tego powodu zamrażarka strasznie zarastała lodem. Również w tym przypadku serwisant pojawił się na drugi dzień po zgłoszeniu i usunął dolegliwość poprzez wygrzanie uszczelki suszarką do włosów i wyciągniecie do właściwego położenia. Tym razem usługa była gratisowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert11 12.12.2006 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Aha, jeszcze jedno, ale nie wiem czy to przypadkiem nie jest moja wina . Półki i balkoniki w lodówce są trochę mało wytrzymałe na cięższe rzeczy. U mnie po ok. roku popękały zaczepy balkoników i uchwyty jednej z półek. Ale pomimo pęknięć nadal trzymają się na swoim miejscu i raczej nie są oszczędzane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madalena 14.12.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Aż mi ciarki przeszły po plecach, po przeczytaniu tych postów, bo..... własnie zamówiłam sprzęt Amici do zabudowy - chłodziarko-zamrażarkę, piekarnik, płytę , okap i zmywarkę. Kiedys miałam lodówkę Amica, ale "padła" po 5 latach i została wymieniona na candy. Ale znajomi kupowali lodówke w tym samym czasie i im służy bezawaryjnie juz 10 lat. No cóż, słowo się rzekło, kobyłka u płotu... pożyjemy , zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madalena 14.12.2006 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Jeszcze słówko - z lodówki Amica byłam niesamowicie zadowolona ( bardziej niż w tej chwili z Candy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_ant 14.12.2006 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Ja mam płytę ceramiczną i lodówke - lodówka trochę śmieszne dzwięki wydaje ale jest Ok - ma 4 lata i zyjePłyta też jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isztar 15.12.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Mam lodówkę Amica od 10 lat, na dziwne odgłosy przestałam zwracać uwagę po roku użytkowania, poza tym ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts