Anable 31.10.2014 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2014 Amica to była dobra... ale Amica Wronki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marysia Ro 02.11.2014 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Skąd to przekonanie? Korzystasz z tego sprzętu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Susełka 17.11.2014 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Amica ma fajną teraz promocję. Ja chciałam się na nią załapać, ale... nie planuje płyty bo mam już takową z Ikea. Zakupiłam okap i planuję piekarnik. Jeśli byłby ktoś chętny do zakupu płyty to możemy się dogadać, albo ktoś kupuje płytę i piekarnik to dorzucam swój paragon od okapu. Sprzęty nie muszą być równocześnie kupowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 23.11.2014 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Czytając opinie w tym wątku zacząłem powatpiewac w Amice, ale po przemysleniu w końcu się zdecydowałem i kupuje piekarnik, mikorofalowke, plyte oraz okap Amica. Zgarne do tego 500 zl zwrotu/bonusu i byc moze za zaoszczędzone pieniądze przedluze gwarancję.W sumie to użytkuje kuchenke gazową razem z piekarnikiem Amici od 9 lat i nic złego się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 28.11.2014 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 WitamMam zamiar kupić piekarnik Amica- Piekarnik do zabudowy EBI 810 64 B AA Integra http://www.amica.pl/img/imagecache/b336cf96f1d961033e408ac8aa10d75b.jpg jakieś opinie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rokkka 11.10.2015 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 A czy ktoś ma może któryś z nowszych modeli płyt Amici i używa? Mam od nich piekarnik taki ze średniej półki z opcją czyszczenia parą i jestem z niego wyjątkowo zadowolona. Teraz czas na zmianę płyty no i myślałem o dorzuceniu do kompletu też Amici któregoś z nowszych modeli z opcją gotowania w brytfannach (płyta indukcja ma być naturalnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 11.10.2015 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 A czy ktoś ma może któryś z nowszych modeli płyt Amici i używa? Mam od nich piekarnik taki ze średniej półki z opcją czyszczenia parą i jestem z niego wyjątkowo zadowolona. Teraz czas na zmianę płyty no i myślałem o dorzuceniu do kompletu też Amici któregoś z nowszych modeli z opcją gotowania w brytfannach (płyta indukcja ma być naturalnie). Ja używam ( w sumie to żona ) od pół roku i nie mam zastrzeżeń. Moja mama nieco krócej inny model i też nie zgłaszała problemów. Co do serwisu moge się wypowiedzieć że działają szybko i są dobrze zorganizowani. Przyjeżdżali do piekarnika ale też nie było awarii w sumie tylko okazalo się że upadł monterom kuchni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M-M 20.10.2015 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Mam pytanie o lodówki Amica. Jakieś opinie? Czy to prawda że są awaryjne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 20.11.2015 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 (edytowane) Mam pytanie o lodówki Amica. Jakieś opinie? Czy to prawda że są awaryjne? Prawda , miałem lodówko zamrażarkę Amica . Wytrzymała 6 lat . Przez cały okres słabo chłodziła . Rurki magistrali chłodzącej wykonane były ze zwykłej czarnej stali i korodowały wewnątrz . Rdza się odrywała od ścianek i zatykała przewody rurek . Wymiana czynnika chłodzącego w tej sytuacji była bezcelowa . Teraz mam lodówko zamrażarkę dwuagregatową Electrolux i pracuje już bezawaryjnie 7 lat . Edytowane 20 Listopada 2015 przez Kuna uzupełnienie tekstu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 20.11.2015 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 (edytowane) Ja właśnie jestem przed wyborem zmywarki. Tak się zastanawiam, czy ta amica jest dobra. Znajomi mają i tak też mnie do niej ciągnie. Sprawdziłam sobie ceny na http://www.taniomania.pl/t/amica i jest duża rozbieżność. Od czego to może zależeć? Właśnie zepsuła mi się definitywnie zmywarka Amica . Padł elektroniczny moduł sterujący . Nowy kosztuje 570 zł . Zmywarka AMICA ZIS 1450 pracowała u mnie bezawaryjnie od 2001 roku . Podczas rozmowy z fabrycznym serwisantem dowiedziałem się , że rzekomo obecnie zmywarki dla Amiki produkują Chińczycy . W każdym bądź razie nie poleca nowej produkcji . Jak to określił jest to jedne wielkie G***o . Obecnie kupię zmywarkę firmy Bosch , Siemens , AEG , lub Electrolux . Edytowane 23 Listopada 2015 przez Kuna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzyka51 08.12.2015 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Witam Mam w domu płytę indukcyjną i piekarnik Amici. Do piekarnika nie mam większych zastrzeżeń ,ale płyta to porażka. W czasie gwarancji wymieniany wentylator .Po gwarancji "przebiły dwa tranzystory',naprawa nieopłacalna. Wpadłem na pomysł by kupić na allegro nową płytę ze zbitym szkłem .Zbite szło zamieniłem dobrym ze starej płyty.. Niestety po roku padł w niej układ od sterowania płytą. Płyta indukcyjna Amici to porażka.W nowym domu ,który właśnie buduje ,na pewno nie będzie sprzętu tej firmy.Kupiłem sprzęt Amici bo polski ,ale to już chyba nie ta Amica . Miłego wieczoru J.Korona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Manekm201 18.01.2016 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Witam Mam właśnie problem z Amicą. Szyba rozpadła się podczas pieczenia przy 220 stopniach C. Szyba dosłownie wybuchła. Oczywiście według serwisu sam ją rozbiłem. Żałuję że wyposażyłem całą kuchnię w te buble. Wykonanie jak na masówkę przystało - zarówno piekarnik jak i mikrofalówka jest tak prosta, że trzeba było pod nie podkładać podstawki wyrównujące -tandeta i nic więcej.Odradzam zakupu sprzętu tego żałosnego producenta masówki dla frajerów. AMICA to już dno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombelo 07.09.2016 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Zgadzam się z przedmówcą i dorzucam coś od siebie.http://forum.muratordom.pl/showthread.php?297583-Amica-patologiczna-marka-tragiczny-serwis-nie-polecam-kupowania-czegokolwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atyp1 03.01.2017 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Amica to chinszczyzna wykorzystująca tradycje polskiej nazwy z czasów późnego PRLu. Nie polecam. Bardzo niska jakość. Akurat nie warto oszczędzać na sprzęcie, który służy nam wiele lat i używamy go codziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal52 20.09.2017 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2017 Przed 14 miesiącami kupiłem lodówko-zamrażarkę Amica FD228.3AA. Znaczny procent jej elementów wykonanych jest z tworzywa sztucznego. Ostatnio podczas dokładnego czyszczenia sprzętów w kuchni (po dłuższym pobycie zagranicą) zauważyłem pęknięcia w dolnych mocowaniach uchwytów obu drzwi: lodówki i zamrażarki. Zgłosiłem usterkę w ramach naprawy gwarancyjnej (gwarancja 24 m-ce) wraz z przeraźliwie skrzypiącymi zawiasami lodówki do serwisu producenta (ogólnokrajowy nr 801801800) i już na tym etapie dowiedziałem się, że szyby, elementy z plastiku, przebarwienia, odpryski, wgniecenia są wyłączone z gwarancji. Serwis nie wykazał żadnego zainteresowania bliższym zbadaniem uszkodzenia uchwytów, poprzestając jedynie na przesmarowaniu zawiasów. Reklamacja została odrzucona. No cóż, wpadki miewają wszyscy producenci. Różnica polega na tym, jak potem traktują swoich klientów. Przed dokonaniem niniejszego wpisu przejrzałem komentarze innych forumowiczów. To zastanawiające, jak Amica uparcie dąży do pozyskiwania negatywnych opinii. Potencjalni nabywcy wyrobów firmy Amica powinni mieć świadomość, że firma ta udziela gwarancji tylko na fragment swojego produktu. Na stronie serwisu można zauważyć hasło "Klient w centrum uwagi". Serio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonkaD 24.09.2017 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2017 Witam. Czy ktoś z Was widział na własne oczy okap AMICA IN beżowy ? Bardzo mi się spodobał do mojej białej kuchni, ale w żadnym sklepie nie jest wystawiony, a boję się kupić w ciemno bo tani nie jest. Jedynie w Szczecinie jest dostępny, może ktoś bywa w sklepach RTV i zrobiłby zdjęcie ? Bo ja z Zagłębia jestem... Pozdrawiam, Monika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts