Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Studio Prostych Form - kuchnie

Nugat

Recommended Posts

Widzialam u znajomych. Moim zdaniem to porazka biorac pod uwage cene. Kuchnia jest zle zaprojektowana, zle zlozona, a ponadto drzwiczki szafek roznia sie od siebie - pelne wykonane sa z okleiny debowej, a witrynki z litego drewna, wyglada to kiepsko. Z tego co wiem, kiepsko im sie tez wspolpracowalo.

Pozdrawiam

Pollyann,

mialabys moze zdjecie swojej kuchni? Moglabys wrzucic je na forum?

Mi panowie z SPF zrobili projekt, ladny, mdf smietankowo-wisniowy, na wizualizacji bardzo ladnie sie prezentuje, jestem ciekawa, jak ich kuchnie wychodza w rzeczywistosci domowej, a nie wystawowej.

Zalezy mi na roznych wkladkach na taleze do szuflad, szafkach cargo, chowanych smietnikach itp gadzetach, dlatego sie zastanawiam nad SPF.

P.S. Cena wyszla rzeczywiscie ponad 20 tys. bez sprzetu :-?

Projektowal niejaki pan Artur Klimkiewicz

Urzeduje w TTW Opex na Domaniewskiej w Warszawie. Wiesz cos na jego temat?

A co oni tacy trudni w tej wspolpracy? Czego nie dopilnowali?

Mi w obecnym mieszkaniu instalowaly kuchnie SwP Walther Meble. Teraz jest ladnie, ale

1. projekt robil mi pan, ktory sie specjalizuje w wierzowcach i halach produkcyjnych, wiec jak montazysci przywiezli szafki, to sie zaden wymiar nie zgadzal. W efekcie zabrali polowe z powrotem i dokonczyli robote po tygodniu, po domowieniu i dowiezieniu odp. elementow

2. blat byl tez dziwnie drogi, poza tym za plytki. Dorobila mi go osobno firma z sasiedztwa na wymiar za 1/3 ceny. Co jest z tymi blatami?

A jaka masz kolorystyke i materialy? I co to jest rausolit? :o

no to od konca... rausolit to jest taki konglomerat, jak bylas w spf w ttw to na wejsciu jest ta czarna kuchnia z takim jasnoszarym blatem i to jest wlasnie rausolit... hmm ,ale jestem madra :wink:

moja kuchnia jest taka ultranowoczesna , biala, na wysoki polysk...

co do pana Artura to podobno juz tam nie pracuje??? :o dawno mialas robiony ten projekt???

we wspolpracy trudny jest ich szef ,- ekipa jest spoko:)

pozdr,

• 4 years później...
Witam!

Czy ktos ma moze kuchnie z firmy Studio Prostych Form?

Jak sie sprawuje?

Jak oceniacie stosunek cena/jakosc?

A moze macie zdjecia?

Milego swietowania, ja dzisiaj pracuje :(

Czesc.

Wlasnie zakonczylem swoja mala wojne z firma "Studio Prostych Form". Przegralem.

Ale od poczatku,

Wspolpraca z projektantka, uklada sie bardzo dobrze, ma naprawde dobre pomysly, wszystko widac na wizualizacji, potrafi bardzo dobrze zagospodarowac przestrzen. Polecam.

Cena, no wysoka.. Nie da sie ukryc ale decydujemy sie na zrobienie kuchni wlasnie tutaj poniewaz wszystko wyglada profesjonalnie, mamy nadzieje ze placimy m.in. za to zeby wszystko odbylo sie bez problemow..

Na ktoryms ze spotkan, przed podpisaniem umowy pojawia sie pan Dariusz, nie podoba nam sie, glownie ze wzgledu na to jak odnosi sie do swoich ludzi. No ale coz.. nie kazdy szef jest idealny.

Nadchodzi upragniony dzien kiedy przyjezdza transport. Wszystko pieknie, ladnie... no dobra... do czasu kiedy okazuje sie ze meble mialy byc w macie a sa w polysku. Zostajemy bez frontow na czesci szafek.

Druga proba, przyjezdzaja fronty wydaje sie ze wszystko jest ok, tzn sa czarne mat.... "- A te zacieki?" fronty wracaja do poprawki.

Przyjezdza trzeci transport (caly czas trzeba sie zwalniac z pracy, wpuszczac, wypuszczac, pilnowac..) Czarny mat, nie ma zaciekow. Czyli jest dobrze!.. No.. prawie dobrze.. Front od sortownika jest za waski i za niski. Wraca do poprawki, od sortownika i od zmywarki, zeby byl na wymiar..

Czwarta proba to fronty w odpowiednim kolorze (dziekujemy!) bez zaciekow (dziekujemy!) o dobrym rozmiarze (dziekujemy!). Niestety, po opuszczeniu panow monterow naszego mieszkania okazuje sie ze front jest za lekko zamocowany i wszystko sie buja jakby za chwile mialo sie rozpasc.

Po raz piaty przyjechal pan monter i podokrecal szyny sortownika i mocowanie do frontu..

Teraz to juz wszystko musi byc OK!

Byloby, gdyby nie fakt ze przy otwartych drzwiach zmywarki nie mozna otworzyc sortownika a drzwi do sortownika po wrzuceniu troche smieci (przy obciazeniu) nie zamykaja sie...

Odradzam, odradzam, odradzam!

Miedzyczasie wymienilem sie mailami z Panem Dariuszem ktory przy okazji nie omieszkal mnie w nich obrazic sugerujac ze bede sial dobra opinie o ich firmie jak mi za to zaplaca..

Podsumowujac. Warto zrobic projekt, odkupic go od nich i zrealizowac gdzies indziej. Ich glowny problem to wlasciciel firmy i niekompetentna stolarnia/lakiernia.

Pozdrawiam

Tomek

my przez dośc długo czas rozmawialiśmy z SPF (na domaniewskiej). bardzo miła pani projektantka, kuchnie ładne, przynajmniej na wystawie, ceny są dośc wysokie, no ale o tym chyba wiadomo już w momencie wejscia do salonu ;-)

są w stanie zorbić wzór frontu wymyślony przez klienta.

byliśmy na nich zdecydowani na 99%. ale niestety okazało się ze mają za długo czas realizacji (jak dla nas - zalezało nam na kuchni zrobionej do połowy września) i musiliśmy z nich zrezygnować. zdecydowaliśmy się na HTH, szbszy czas realizacji, ceny podobne.

ale co do SPF:

- same meble nie sa najdroższe (w tym przedziale)

- mają kosmicznie drogiego kamieniarza (ma na swoja rękę znaleźliśmy ten sam blat dokłądnie o 50%taniej)

- ceny AGD są katalogowe, można liczyc na max 20% rabatu. montują sprzet kupiony samodzielnie, ale za monataż biorą 10% wartości sprzetu według ICH cennika

• 7 months później...

Z całą stanowczością nie polecam.

Meble wraz z osprzętem kupiłem we wrześniu 2009 i do dnia dzisiejszego. Pan Pijanowski nie dostarczył faktury,instrukcji, kart gwarancyjnych i nie dokńczył montarzu. BRAKI PRUBOWALI ZAMALOWAĆ FARBĄ OLEJNĄ. Jako sprzedawca uchyla sie od odpowiedzialności spoczywającej na gwarancie( zmywarka siemens padła po 7 miesiącach. TOTALNA KLAPA

Jako sprzedawca uchyla sie od odpowiedzialności spoczywającej na gwarancie( zmywarka siemens padła po 7 miesiącach. TOTALNA KLAPA

gwarantem jest ten, kto daje gwarancję, czyli najczęściej producent=siemens a nie sprzedawca mebli/kuchni. Sprzedawca chcąc/niechcąc ponosi odpowiedzialnośc z tyt. niezg.tow. z umową. Do Ciebie należy wybór z czego skorzystasz.

• 2 years później...
  • 10 months później...
ja mam i polecam , chociaz ceny sa wywalone w kosmos....,ale jesli masz 30 tys na meble bez sprzetu to smialo :wink:

Ja również mogę się nimi cieszyć w domu. Są fantastyczne, wyjątkowe i po prostu niepowtarzalne - jakość idzie w parze z ich ceną.