Gość 03.05.2005 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 klawiszowania terrivy sam nie widzialem, bo w ogole malo sie przygladam stropomale widzialem klawiszowanie w bloku z wielkiej plyty i moge sobie wyobrazic, ze chodzi o to samoa spowodowane jest uzywaniem wielkowymiarowych elementow, ktore nijak z soba nie wspolgrajasztuk amoim zdaniem polega na tym aby umjejetnie dobrac ilosc nadbetonujesli bedzie go za malo to popeka i niczym sie ta terriva nie bedzie roznila od wielkiej plyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec 03.05.2005 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 Leon, grubości nadbetonu się nie dobiera, jest ona uzależniona od rodzaju stropu gęstoebrowego. Dla stropów teriva 1 wynosi 4cm. Do wzajemnego "powiązania" żeber stropów o duzej rozpiętości służą żebra rozdzielce.Jeśli ktoś nie potrafi odróżnić stropu gęstożebrowego od stropu prefabrykowanego to niech się lepiej weźmie za coś innego niż budowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.05.2005 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 Leon, grubości nadbetonu się nie dobiera, jest ona uzależniona od rodzaju stropu gęstoebrowego. Dla stropów teriva 1 wynosi 4cm. Do wzajemnego "powiązania" żeber stropów o duzej rozpiętości służą żebra rozdzielce. Jeśli ktoś nie potrafi odróżnić stropu gęstożebrowego od stropu prefabrykowanego to niech się lepiej weźmie za coś innego niż budowanie. ale sie madrala znalazl ja akurat rozrozniam tylko ze ta terriva to tez nic innego jak belki co pol metra mniej wiecej pomiedzy ktore powkladano pustaki tak, ze w sumie na granicy pustak belka moge sobie wyobrazic pekniecia i to pewnie o takich peknieciach donosili liczni forumowicze ja wiem ze ty jestes super expertem i twierdzisz, ze jak ty to zrobisz to nic nie bedzie pekac ale sa niestety ofiary innych "fachowcow" ktorym stropy klawiszuja i nic na to nie poradzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts