szczek 02.05.2005 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2005 Witam mam taki problem !!! W wypisie z planu zagospodarowania przestrzennego mam zapis; "W zakresie infrastruktury technicznej ustala się jako obowiązujące: 1. Zaopatrzenie z wodociągu wiejskiego 2. odprowadzenie do istniejącego kolektora sanitarnego tłocznego" Kiedy napisałem do gminy o wydanie warunków do podłaczenia się do wodociągu i kanalizacji dostałem odpowiedz że muszę wykonać projekt i wykonać sieć wodocioągową i kanalizacyjną dla całego kompleksu działek.Czy mogę według prawa wykonać własne ujęcie wody i wykonać szambo lub przydomową oczyszczalnię ścieków? Do kogo mogę się zwrócić z odwołaniem od decyzji gminy na wykonanie we własnym zakresie całej sieci wod-kan Dziękuję za pilną odpowiedz szczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aries 03.05.2005 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 hmmm.... jeśli jest taki zapis w planie zagospodarowania, to jest on obowiązujący. W decyzji o warunkach zabudowy musisz mieć informację do kogo i w jakim terminie możesz sie odwołać. Ja miałam podany organ odwoławczy - Samorządowe Kolegium Odwoławcze za pośrednictwem urzędu wydającego warunki i termin 14 dni od daty doręczenia warunków. Sprawdż w pouczeniu w swojej decyzji o warunkach.Jeśli w planie są takie zapisy, to pewnie czymś zostały uzasadnione....może rozmowa z urzędnikiem wyjaśni Ci interpretację tego zapisu i ewentualne odstępstwa - jeśli są takie możliwe. Czasami warto samemu przestudiować zapisy planu zagospodarowania i razem z urzędnikiem w spokojnej rozmowie wyjaśnić wątpliwości co do interpretacji zapisu. Z zasady dzieje się to tak, że pani przepisuje treść planu zagospodarowania do wydawanych warunków.pozdrawiam - am Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts