Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

miksokret

Recommended Posts

Hej

Czy ktos moglby mi przyblizyc wyglad i sposob dzialania tego urzadzenia?

Potrzebuje zrobic posadzke w pokoju na 4 pierze bez windy i noszenie workow z zaprawa po schodach srednio mnie bawi.

Czy to urzadzenie potrafi w jakis sposob ulatwic zadanie?

Ile orientacyjnie kosztuje 1m2 takiej posadzki robionej przez wynajeta ekipe?

miksokret to takie cwane urządzonko co podaje suchy beton (tzn. tyle ile trzeba wilgotny i tylko tyle)za pomocą węża na odległość kilkudziesięciu metrów. Właśnie pare dni wstecz zrobiło mi to urzondzonko 100m2 posadzki w 3 godziny po 8zł za 1m2. Tzn miksokret podał beton a ludzie założyli posadzkę-stół , już sie mojemu płytkarzowi papa śmiała,że dobrze bedzie mu szła robota. Teraz to na strop też bym zamówił miksokreta-byłoby taniej jak z gruchy. Polecam

Marx W Twoim przypadku z pewnością miksokret jest świetnym rozwiązaniem,

pod warunkiem, że to czwarte piętro jest w bloku, który jest właśnie wykańczany kompleksowo, bo jeśli tylko Ty remontujesz swoje mieszkanie, a Twoja klatka schodowa jest już zamieszkała - miksokreta bym odradzał. Jest to niestety po pierwsze bardzo brudna robota (wąż podający beton zwykle jest bardzo brudny), a po drugie wąż podczas podawania betonu wykonuje bardzo gwałtowne, nieprzewidywalne i niszczycielskie ruchy (drzwi sąsiadów będą bardzo zagrożone).

No chyba, że wąż wejdzie do mieszkania na 4 piętrze balkonem (nie wiem czy to jest możliwe???).

A tak przy okazji. Ten pomysł ze stropem z miksokreta to chyba żart. Beton z miksokreta zdecydowanie nie nadaje się na stropy - kwestia kruszywa!

(...) Teraz to na strop też bym zamówił miksokreta-byłoby taniej jak z gruchy(...)

Własnie dlatego roboty mają full. W sumie to wiocha w okolicach Turka. Własnie wróciłem z działki i jeszcze raz podziwiałem te wylewki. Są dobrzy. Cena była dla mnie zagwarantowana wtedy gdy wylewałem dół, ale teraz jest niwiele wyższa( o złocisza lub dwa). Szczegóły moge podać na priv. Tlen(zibicwikla)

Własnie dlatego roboty mają full. W sumie to wiocha w okolicach Turka. Własnie wróciłem z działki i jeszcze raz podziwiałem te wylewki. Są dobrzy. Cena była dla mnie zagwarantowana wtedy gdy wylewałem dół, ale teraz jest niwiele wyższa( o złocisza lub dwa). Szczegóły moge podać na priv. Tlen(zibicwikla)

odpowiedz czy ta ekipa jest zajerestrowana , płaci podatki i wystawia faktury wykonując usługi w takiej cenie

pozdrawiam Jan Zaremba

Kon111, jak chcesz mieć strop z miksokreta to zamiast żwiru przywożą kruszywo o odpowiedniej granulacji i heja. Wierz mi to działa, mogę podać namiary. Pozdrawiam.

Gdy były zalewane posadzki w moim domu rozmawiałem chwilę z szefem ekipy właśnie o alternatywnych możliwościach wykorzystania miksokreta. Stwierdził (a pracuje miksokretem od 1995r.), że gdyby piach wiślany, który stosuje się do wylewek, zamienić na kruszywo takie jak na stropy (z reguły trzy frakcje - z czego jedna to dość grube kamyki) to maszyna typu miksokret (jej pompa) nie popchnęłaby takiego betonu.

Ja "niefachowiec", choć może się mylę, ale różnicę stwierdzam gołym okiem gdy widzę obok siebie: miksokreta (mniejszy on malucha) i pompę do podawania betonu z gruchy zreguły zamontowaną na samochodzie typu Jelcz z dużo większym silnikiem.