Darek1719499676 02.05.2005 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2005 Dostałam nasiona kardu/ blonde a carde blanche/. W moich książkach ogrodniczych nic o tej roślinie nie piszą. Czy wiecie coś na ten temat i, najważniejsze, z czym to się je ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulka 02.05.2005 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2005 Nie wiem jak uprawiać kardy, ale w mojej książce kucharskiej jest kilkanaście przepisów na surówki. W każdym przepisie podkreślają, że trzeba obrać ze skórki i skropić sokiem z cytryny żeby nie zrobiły się czarne. Łączy się np. z rzodkiewkami i jajkami, z jabłkami i pomidorami, z ogórkami i marchwią, z szynką i pieczarkami. Dodaje się majonez, śmietanę, albo ketchup i oczywiście sól, pieprz.Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 03.05.2005 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 Jak toto wygląda? Liście? Bulwy? Korzonki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulka 29.06.2005 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Przypadkiem znalazłam kilka słów na temat kardów: Jest to bylina (do 1,8 m). Hoduje się z nasion wysiewanych wiosną. We wrześniu związuje się liście w pęk i owija jutowym workiem żeby wybielić łodygi. Po 4 tygodniach wykopuje się roślinę i usuwa korzenie i liście. Łodygi kroi się na kawałki i gotuje 30 minut. Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.