Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak uprawiać i jeść kardy?


Recommended Posts

Nie wiem jak uprawiać kardy, ale w mojej książce kucharskiej jest kilkanaście przepisów na surówki. W każdym przepisie podkreślają, że trzeba obrać ze skórki i skropić sokiem z cytryny żeby nie zrobiły się czarne. Łączy się np. z rzodkiewkami i jajkami, z jabłkami i pomidorami, z ogórkami i marchwią, z szynką i pieczarkami. Dodaje się majonez, śmietanę, albo ketchup i oczywiście sól, pieprz.

Smacznego!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 month później...

Przypadkiem znalazłam kilka słów na temat kardów:

 

Jest to bylina (do 1,8 m). Hoduje się z nasion wysiewanych wiosną. We wrześniu związuje się liście w pęk i owija jutowym workiem żeby wybielić łodygi. Po 4 tygodniach wykopuje się roślinę i usuwa korzenie i liście. Łodygi kroi się na kawałki i gotuje 30 minut.

 

Smacznego!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...