Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DREWNA na więzbę okol.W-wy poszukuję

Recommended Posts

A czy składem z innej strony Warszawy tez jesteś zainteresowana?

Ja najtaniej znalazłem po 580 z impregnacją. Co do jakości impregnacji to nie mogę być pewny tak jak w każdym innym składzie czy tartaku. Postanowiłem zaryzykować.

Co do jakości drewna hmmm - dałem 200 zł zaliczki a zanim odbiorę zamierzam pojechać z "moim" cieślą, żeby on je obejrzał.

Podać namiar?

Pewnie , że jestem zainteresowana.Ludzie kupują w tartakach bardzo odległych.Mój wykonawca chce mi "załatwić" drewno gdzieś z Lubelszczyzny! Ale jeszcze nie podał mi cen. Jestem troche sceptycznie nastawiona, bo to daleko i nie będę mogła tam pojechać, a kupować coś w ciemno to jednak ryzyko.

Jeśli możesz , podaj namiar na ten tartak - jak Tobie wygodnie:albo na priv albo na forum.Dzięki serdeczne!!!!! :lol:

Hmmm coś chyba się przytrafiło mojej poprzedniej odpowiedzi bo nie dotarła do celu.

Zatem powtarzam info:

Skład Drewna

ul. Płochocińska 93

tel. 814-56-08

0-607-659-116

Cena jaką dostałem to 540 zł / m3 samo drewno a z impregnacją 580.

To jest cena netto ale ... :wink:

Jeżeli się nie spieszycie to ja mam odebrac swoją więxbę około 10-12 maja i wtedy będę mógł sie podzielić opinią "mojego" ciesli an temat jakości drewna.

Cieśla jak go dowoziłem do składu to rozpoznał, że już na kilka dachów od nich brał i mają dobre drewno (zdrowe).

Obejrzał z grubsza i powiedzał, że jest OK. Oczywiście szczegółowo to obejrzy dopiero jak zacznie robić dach.

Negatywne fakty:

Impregnacja - która miała być przeprowadzona w tartaku jednak była robiona tutaj - robiona na placu to "sztuka" jak chyba w większości składów. Jak mogli mi dobrze zaimpregnować ponad 110 sztuk (krokwie, murłaty) w jeden dzień??

Dowieźli mi drewno na plac budowy w cenie ale rozładunek trzeba mieć swój, a kto miał okazję spróbować, to wie że przerzucanie 12m3 drewna w krokwiach (8x18) i murłatach (14x14) o długościach 7-9 metrów to nielekka sprawa :-).

Dzisiaj przy rozładunku okazało się, że 3 krokwie są skrzywione w kierunku kantowym - czyli nie do naprostowania.

Pięć krokwi było wygiętych ale w kierunku szerszego boku i podobno to nie jest wielki problem.

Pozytywne fakty.

Cena - chyba trudno będzie znaleźć taniej w okolicy.

Według moich wstępnych pomiarów chyba znaczna część krokwi jest o kilkanaście centymetrów dłuższa niż zamówione wymiary (lepiej przycinać niż miałyby być za krótkie).

Jak zgłosiłem do szefa składu, że te trzy są krzywe w nienaprawialnym kierunku to bez żadnego "ale" spytał o długości i wymienią.

Drzewo wygląda faktycznie na zdrowe i nawet nie jest zbyt wilgotne.

Takie są fakty - oceńcie sami czy warto u nich brać więźbę.

P.S. Mają dobre ceny na cement.