Agnes2 02.05.2005 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2005 Budowa znajduje sie w okolicach Pruszkowa. Poszukuję solidnego i taniego dostawcy więzby dachowej.Będę wdzięczna za kontakt.Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 03.05.2005 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 A czy składem z innej strony Warszawy tez jesteś zainteresowana? Ja najtaniej znalazłem po 580 z impregnacją. Co do jakości impregnacji to nie mogę być pewny tak jak w każdym innym składzie czy tartaku. Postanowiłem zaryzykować. Co do jakości drewna hmmm - dałem 200 zł zaliczki a zanim odbiorę zamierzam pojechać z "moim" cieślą, żeby on je obejrzał. Podać namiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnes2 03.05.2005 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 Pewnie , że jestem zainteresowana.Ludzie kupują w tartakach bardzo odległych.Mój wykonawca chce mi "załatwić" drewno gdzieś z Lubelszczyzny! Ale jeszcze nie podał mi cen. Jestem troche sceptycznie nastawiona, bo to daleko i nie będę mogła tam pojechać, a kupować coś w ciemno to jednak ryzyko. Jeśli możesz , podaj namiar na ten tartak - jak Tobie wygodnie:albo na priv albo na forum.Dzięki serdeczne!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askala 03.05.2005 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 Ja tez poprsze o kontakt i ta cene z LubelszczyzyMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 04.05.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 Ja tez poproszę o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 04.05.2005 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 Hmmm coś chyba się przytrafiło mojej poprzedniej odpowiedzi bo nie dotarła do celu. Zatem powtarzam info: Skład Drewna ul. Płochocińska 93 tel. 814-56-08 0-607-659-116 Cena jaką dostałem to 540 zł / m3 samo drewno a z impregnacją 580. To jest cena netto ale ... Jeżeli się nie spieszycie to ja mam odebrac swoją więxbę około 10-12 maja i wtedy będę mógł sie podzielić opinią "mojego" ciesli an temat jakości drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 12.05.2005 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 No i jak z tą jakością wyszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 12.05.2005 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Cieśla jak go dowoziłem do składu to rozpoznał, że już na kilka dachów od nich brał i mają dobre drewno (zdrowe). Obejrzał z grubsza i powiedzał, że jest OK. Oczywiście szczegółowo to obejrzy dopiero jak zacznie robić dach. Negatywne fakty: Impregnacja - która miała być przeprowadzona w tartaku jednak była robiona tutaj - robiona na placu to "sztuka" jak chyba w większości składów. Jak mogli mi dobrze zaimpregnować ponad 110 sztuk (krokwie, murłaty) w jeden dzień?? Dowieźli mi drewno na plac budowy w cenie ale rozładunek trzeba mieć swój, a kto miał okazję spróbować, to wie że przerzucanie 12m3 drewna w krokwiach (8x18) i murłatach (14x14) o długościach 7-9 metrów to nielekka sprawa . Dzisiaj przy rozładunku okazało się, że 3 krokwie są skrzywione w kierunku kantowym - czyli nie do naprostowania. Pięć krokwi było wygiętych ale w kierunku szerszego boku i podobno to nie jest wielki problem. Pozytywne fakty. Cena - chyba trudno będzie znaleźć taniej w okolicy. Według moich wstępnych pomiarów chyba znaczna część krokwi jest o kilkanaście centymetrów dłuższa niż zamówione wymiary (lepiej przycinać niż miałyby być za krótkie). Jak zgłosiłem do szefa składu, że te trzy są krzywe w nienaprawialnym kierunku to bez żadnego "ale" spytał o długości i wymienią. Drzewo wygląda faktycznie na zdrowe i nawet nie jest zbyt wilgotne. Takie są fakty - oceńcie sami czy warto u nich brać więźbę. P.S. Mają dobre ceny na cement. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 13.05.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Ja kupowałem więźbę tu: http://www.impregnacja-drewna.pl/kontakt.htm Jako nieliczni w Warszawie lub okolicach stosują impregnację ciśnieniową. Sam oglądałem autoklawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts