sylvia1 01.04.2006 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 mąz właśnie wrócił z wyprawy rowerowej na działke. oto zdjęcia: http://img207.imageshack.us/img207/1692/tn17373026lp.jpghttp://img207.imageshack.us/img207/9584/tn17373048wd.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 20.04.2006 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 z rzeczy nowych jutro odbeiram kosztorys domku i w zaleznosci do niego decydujemy sie an budowe w tym roku lub za rok.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefanpyra 01.05.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 z rzeczy nowych jutro odbeiram kosztorys domku i w zaleznosci do niego decydujemy sie an budowe w tym roku lub za rok.. Wlasnie - jak wyglada kosztorys?? MOzesz go upublicznyc?? Czy zawiera wszsytkie pozycje - o niczym nie zapomniano?? Ja ciagle szukam... ostatni M03... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 02.05.2006 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 wiec kosztorys wyglada tak: stan budowany przez firme z zakupem przez firme materiałów stan wykończenia średni dom pod klucz ale bez instalacji 227 tys zł... + instalacje + szambo + studnia+ ogrodzenie... uznaliśmy że stan surowy za 140 tys to gruba przesada więc obecnie poszukujemy ekipy do budowy na zasadzie budowy systemem gospodarczym i tyle.. trwa kasting na wykonawców... dam znac jak juz sie na którys zdecydujemy... no i zbieramy dokumenty do banku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefanpyra 02.05.2006 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Hhmm czyli mozecie dobic do 250 tys bez problemu.... To wymaga z mojej strony przemyslenia.... a i mam nowy projekt m03 Ciezko jest wybrac fajny, tani projekt W jakiej technologii stawiacie sciany? Z czego dach?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 02.05.2006 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Stefan wszystko zalezy do standardu wykończenia... ściany to ceramika+ styropian ana komentarze i pytanie zapraszam TUTAJ a znalezienie projektu nam zabrało rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 05.05.2006 05:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 oki "casting" na wykonawców trwa... dam znac jak się zakończy. no i trwa casting na bank który nam udzieli kredytu. planujemy zacząć w lipcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 05.05.2006 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 mam do wyboru 4 ekipy i nie wiem która wybrac.. 1) chyba odrzuce bo koszt 25 tys do wiezby wlacznie 2) budowali sasiadowi ( choc nie jestm pewna czy to rzeczywisice ta sama ekipa bo jest ojeciec i syn i kazdy ma chyba swoja) koszt 19 tys sam stan do wiezby czas budowy mies.. 3)ekipa polecona przez kogos z forum (ale nie tej osobie budowali) koszt 18 ale gdyby było bez kominów to menij i ew. zmiana fundaemntów z bloczków na lany to mniej termin budowy 2 mies i potem ew. wykończeniówka tez 4) górale koszt 19 tys ale pija.. i nie wiem co wybrac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 06.05.2006 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 dostaliśmy do łapki wycenę materiałów: bloczki+beton+styropian+siatki+stal+pustak+cegła+docieplenie scian zewn. + więźba razem ok 50 tys zł... zamierzam przerzucić do arkusza i objechać kolejne składy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 08.05.2006 06:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 panowie od sąsiada jednak odpadli zażądali kategorycznie prądu do przyczepki.. a sasiad mieszkając już w domku (też na pożyczonym) nie bardzo sie zgodził wiec odpada ... Zostal ten który sugerowal zmiane z bloczków na beton wylewany (co przy budowie z agregatu moze i ma sens tylko jak to sie ma do projektu?) co do fundamentów już sie nie wypowiadał a budowa na oagregacei ok nawet go może codziennie dowozic i zostawiac na noc u siebie na placu... sugerował tylko technike ceramikę na pióro-wypust na zaprawe specjlaną( np porotherm lub leier). a ja się zastanawiam czy mozna dac plecewice an pióro-wypust i do tego zaprawę prothermową i nadrpoża porothermowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 08.05.2006 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 walka z wiatrakami trwa.. teraz podejście do banków w gre wchodza multibank, mbank, GE mieszkaniowy czesciowo pomaga nam doradca... zobaczymy co z tego wyjdzie. ida łeb w łeb i gdizes umowe podpiszemy mam tylko zgryz z harmonogramem i kosztorysem dla banku jak toto ma wyglądac? pożądane są wszelkie wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 11.05.2006 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 a u nas była pani doradca kredytowy... zobaczymy co bedzie dalej w pon przekazemy jej ksero wszystkich potrzebnych dokumentów na razie staneło na 2,45 % i 1% prowizji. inspekcje zdjęciowe, moze da sie jeszcze zejsc z oprocentowaniem.. konkrety we wtorek najszybiej.... prosze o kciuki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 13.05.2006 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 czesc byliśmy w 3 składach budolwanych i tylko w jednym przyjmują przelewy... zakupy na gotówkę płatne do razu . w jeszcze innym zaprpoponowano mi tzw w-zetki i potem hurtowo płatne ale to po jakiejś tam współpracy na początek tez od razu bo klienta nie znają.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 17.05.2006 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 no więc tak.. pani posrednik z mBanku poprosiła o doniesienie kilku dokumentów o których wczesniej zapomniała powiedzieć, wiec dzis rano biegałam po urzędach załatwiając: - wyciag aktulany z KW - wyciag z rejestru gruntów - wyciag z konta za poprzednie 3 mies (to dla GE) i tu ciekawostka prosze zgadnąć kiedy otrzymam w.w dokumenty? a jeszcze do załatwienia jest wycena i opinia z BPH gdzie mamy kredyt na działkę (opinia ma być na poniedziałek) więc uwaga na wypis z KW czekałam 15 minut.... ( z zegarkiem w ręku) na wyciąg z gruntów tyle, że zdążyłam uiścić opłatę w kasie za wyciąg z rejestru gruntów max 10 minut... na wyciąg z konta 5 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 19.05.2006 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 wczorja byliśmy w mBanku parę rzeczy mamy donieść, oprocentowanie 2,45% prowizja 1% dodatkowo 0,2% za ubezpieczenie kredytu (obowiazkowe) i 1punkt procentowy p do momemntu wpisu do hipoteki... poza tym dziś dostalam wycene dachu calosc 19 500 (odbiore w pon to sie dowiem czy to z vatem czy bez) dachowka braas (najprawdopodobniej)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 23.05.2006 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 wiec tak 19500 to na blachodachówkę ruuki bez podbitki. podbitka 2600 brutto w sumie 22 290 dachówka braas droższa o 3000 czyli w sumie 25 290 robocizna przy balchodachówce 6 252 przy dachówce 8 372 no i mamy zagwozdke którą wybrac.. ponadto mamy podpisaną umowę z kierownikiem budowy. tzn podpisujemy jutro. umowa podpisana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 25.05.2006 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 kurcze sądziłam ze skoro u nas domy poniżej 450 nie schodza to bedzie podobniea nie - pani oceniła że wartośc 418 000 na podstawie sprzedazy domów z ostatnich 2 lat jak maja sie ceny z 2004 do aktualnycho to ja nie wiem.. zwazywszy ze uznala ze skoro wartosc 418 a dzialka warta 56 to wg sekocendbudu 305 nam starczy do wybudowania.. ale nie uwgzlednila ani kominka ani dgp ani rekuperatorachyba za glupia na to jestem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 26.05.2006 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 a tak wyglądała nasza dizałka kilka lat temu wg google earth'a:http://img346.imageshack.us/img346/2804/dzia322ka129dh.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 28.05.2006 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 a mi po wycenie okazało sie że mam wkład własny 15,5 % wkładu własnego mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 11.06.2006 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 dostałam decyzje kreydtową niektórych sformułowań nie rozumiem tzn sa tak napisane, że wiem o co chodzi ale ni w ząb mi nie pasują do całokształtu ustaleń... wg decyzji mam wkładu nie 15,5 a jedynie 1,05 % i uwaga pierwszej transzy nie dostane póki bank BPh nie pozwoli na wypisanie ich z ksiegi wieczystej i póki nie złoże wnioksu o wpisanie mBAnku do ksiegi wieczystej... a to oznacza zę długoo na kase poczekam i jak tu zacząc budowe? dam znać co ustalę z pania z mBAnku jutro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts