Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A jednak słoneczko ...dziennik Sylvii

Recommended Posts

• Odpowiedzi 221
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

elektryka sie kończy...

wchodzi Pan od Alarmu

we wtorek przyjeżdżają drzwi zewn.

a prądu jak nie było tak nie ma... może będzie w kwietniu i to raczej bliżej końca niż początku :evil:

zamówiłam styropian z dostawą na połowę kwietnia o taki:

http://www.termoorganika.pl/_images/sciana/05_sciana_platinum_sciana.gif

wiedziałam że nic nie może być tak piękne tynkarze jutro nie wejdą.. ponoć wejdą w pon pożyjemy zobaczymy... :evil:

dodatkowo trzeba wyregulować drzwi tarasowe a śruba z gerdy trze o bok drzwi. dodatkowo jutro elektyrcy wykańczają skrzynkę (brakło przełącznika do agregatu mimo zamówienia wcześniej)

jestem zmęczona padnięta i marzę tylko o spaniu w wygodnym łóżku :-?

od 14 marca udały nam się następujące rzeczy:

okna

drzwi wejściowe

elektryka

hydraulika+woda

alarm

przewody do rekuperatora

przewody do centralnego odkurzacza

przewody do DGP

zamówiony styropian na ocieplenie i wełna

jutro lub we wtorek wchodzą tynkarze

umówiony Pan od C.O.

umówiony pan od wylewek

po wizycie na budowie: panom mimo braku betoniarki ( jutro maja dowieźć inny silnik) udało się wytynkować cały jeden pokój na górze i kawałek hallu w sumie 38 m2...

dodatkowo humor poprawił nam widok drogi - cała rozkopana a wiecie co to znaczy??? że pod prąd rów kopią... a to znaczy, ze jeśli tylko archeolog nic nie znajdzie to maju będzie prąd :roll:

te 600 zł to miało być potem potrącone z roboty. złamałam się i dałam 300 to ciutkę mniej niż to co dziś wypracowali (wypracowali z 400 zł)

a to przyjechało dziś:

http://img340.imageshack.us/img340/4386/styropianns9.th.jpg

tynki sie kończą... ryski są :-? ale głębokość jest poniżej 1 mm są tak wąskie ze trudno zmierzyć. wszelcy znajome fachmajstry mówią ze to wynik zbyt szybkiego schnięcia...

jutro występujemy o kolejną transze4 potrzymajcie kciuki bo zamiast kilku mniejszych rzeczy zrobiliśmy tynki, kupiliśmy styropian i materiały do CO i teraz pytanko co bank na to? czy uzna że jest ok? :roll:

panowie tynkarze wykorzystują ostatnią szansę i zabrali się za elewację: od razu telefon: gdzie brałaś styropian? jest w łódkę nie nadaje się do kładzenia... ma po 3 cm odchyłu na 1 m :evil: :evil: :evil: :-? a ja jak na złość nawet z pracy wyskoczyć nie mam jak żeby sprawdzić

wieczorem dam znać co i jak z tym styropianem odchył wg wykonawcy od 2 do 4 cm :o na 1 m. już skontaktowałam się z przedstawicielem producenta. tylko że zanim pewnie zareagują to panowie zdążą ten styropian położyć.. dobrze, że nie 100% płyt tak ma...

rozstaliśmy sie z tynkarzami robiącymi elewację...

wczoraj byli max 1/2 godziny dziś w ogóle nie przyjechali...

nie potrafili zrozumieć dlaczego...

a ja mam dosyć wiecznej nieobecności i dzwonienia z pytaniem: czemu was dziś nie ma

dodatkowo tynki są krzywe, styropian nie wszędzie trzyma się poprawnie, mamy podejrzenie, że nie wszędzie jest klej na obwodzie...

:evil: :evil: :evil: :evil:

pan był mocno zdziwiony wkurzony itp itd... a argumenty typu ale to co mi płaciliście dawałem robotnikom i dla mnie nic nie zostało...

no comennts

ponieważ czekamy na kolejną ekipę tynkarzy to nic się nie dzieje...

za to wymyśliłam sobie, ze zamiast wjazdu cofniętego to chętnie zrobię wjazd normalny ale jak zmieścić bramę, śmietnik i furtkę na 6,5 m i na dodatek odsunąć się 2 m do granicy ze śmietnikiem?

:roll: :roll: :roll:

wymyśliłam skontaktowałam się z naszym sąsiadem i on podpisze nam zgodę na umiejscowienie śmietnika przy granicy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

na razie sprawy budowlane przesłonięte zostały przez komunie moich dzieci... uprzejmie proszę czytających o krótkie westchnienie tudzież kciuki coby w niedzielę nie padało :wink:

dziękuję wszystkim czytającym dopiero dziś zauważyłam, że mój dziennik przekroczył 20 000 wyświetleń... :lol: :D