sylvia1 03.05.2005 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 tu prosze o komentarze...Sylvia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 03.05.2005 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 Hej Sylvia Niedawno rozmawiałyśmy o "zośce". Cieszę się, że znalazłaś już projekt, który Tobie odpowiada Podoba mi się Twoja Kropka Będę kibicować Twojej budowie Czekam z niecierpliwoscią na zapiski w dzienniku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.05.2005 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 Witam nową osobe w dziennikach Pisz pisz czekam na ciąg dalszy A tak ogólnie to gratulki rozpoczecia tak pieknej drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacooo 06.05.2005 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 hej Sylwia czy dostałaś już odpowiedz z ZE Pruszków?my złożyliśmy do energetyki to pismo odnośnie przyśpieszenia ale powiedziano nam że jakąkolwiek odpowiedź dostaniemy najwcześniej za jakiś miesiąc.Iwonaps. jak będziesz coś wiedziała to się odezwij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 06.05.2005 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Witaj Silvia! Świetny dziennik, świetny styl - gratulki! No, i nici z moim obietnic - dołączam się do śledzących Twoje zapiski! (a miałem już nie czytać niczego nowego... do diabła z takimi obietnicami) J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 07.05.2005 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 Dobry początek(poza ZE), ale czekamy na dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 09.05.2005 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Działka bardzo ładna, doskonale "zoriętowana" geograficznie i wymiarowa... Co do wody - geolog, kilka dziurek w ziemi + jedna w portfelu .... , szybki look ... i wszystko będzie wiadomo .... J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 09.05.2005 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Jacek ano właśnie to że wiem że gliny i na jakiej wysokosci to wiem z badania geotechnicznego tyle ze to i tak nie zmienia faktu że musze przygotować sie na batalię z tą glina bo ona co prawda mało plastyczna wiec dosyć nośna, ale za to wodę powierzchniową (z opadów lub np śniegu) trzyma porządnie więc będę zbierać ziemię aby podnieść troszkę dom i móc wjechać nie zapadając sie w grunt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 09.05.2005 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Glina glina mam jej całą działkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 10.05.2005 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 My też z glinowych. Dom mamy podniesiony i będzie obsypany. A może warto pomyśleć o drenach, żeby Wam tę wodę odprowadzały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 11.05.2005 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 No to ja mam lepiej. Właśnie wczoraj odebrałem papierki od geologa, z których wynika, że u mnie na górze super humus (klasa IIIb = 30 cm) a potem to już same piaski, żadnej gliny.Poziom wód gruntowych 2.4 m J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 11.05.2005 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 jagna niestetydreny odpadają - nie ma dokąd ich wyprowadzic bo z 3 stron sąsiedzi a do lasu to woda i tak by nam spłyneła na działkę (niewielki spadek) a mozę warto przemyśleć ten las jako miejsce drenów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 11.05.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 No to ja mam lepiej. Właśnie wczoraj odebrałem papierki od geologa, z których wynika, że u mnie na górze super humus (klasa IIIb = 30 cm) a potem to już same piaski, żadnej gliny. Poziom wód gruntowych 2.4 m J ...chwalipięta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 11.05.2005 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Potwierdzam, chwalipięta- ja tyż z gliniastych!! ale w czasie kryzysu można np. cegły wyrabiać z materiału dostępnego.....Albo ceramikę twożyć!...A Jacek 69 to tylko pietruszkę może sadzić, żadnych twórczych prac...No i co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 11.05.2005 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Albo sobie strzelić seans jak u kosmetyczki: położyć się na wyrku, wysmarowana gliną od stóp do głów. Widziałam coś takiego na zdjęciach A Jacek co? Pietruszkę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 12.05.2005 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Ach Wy .... jeśli ja chwalipięta ..... nie mówię, że nie, bo przecież się cieszę, że tak wyszło ... choć całkiem przypadkowo i bez mojego udziału .... to Wy .... zazdrośnice .... Pietruszkę! .... przynajmniej na jakąś cegłę (lub dwie) zarobię .... by the way - to się trochę boję tego humusu - jeszcze mi tam jakiś gaj oliwny wyrośnie.... Rany, kto to będzie kosił????? OK - ja!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 16.05.2005 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 i żadncyh komentarzy wiecej?a ja dałam zdj działki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 16.05.2005 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Witaj cudne miejsce! Baaaardzo mi się podoba! I kształt i oblicze leśno-sąsiednie. Masz jakąś koncepcję na ogród? Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 16.05.2005 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 na razie absolutnie żadnych... a to z racji mojego nieuctwa pod katem ogrodnictwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 16.05.2005 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Działeczka prima sort..Coś piękniuśnigo... Z jakiej, geograficznej strony jest llas?.. Brawo, mieszkać powinno się tutaj rewelacyjnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts